Letošní ročník inovační soutěže Telekom Innovation Contest zná svého vítěze

Letos zvítězil italský projekt startu-upu Atooma z kategorie „Internet věcí“.
Za Českou republiku se finále účastnil projekt „Vizualizace budoucích nákladů na IT“ Ing. Radka Švarze a jeho týmu. (TZ)

Speciální cena pro projekt Voiceltt izraelských autorů.

Praha, 3. července 2014 – Finále soutěže Telekom Innovation Contest, již podporuje i T-Mobile, se konalo 27. června v polském Krakově. Vítězství si odnesla firma Atooma, která tak získala podporu ve výši 150 000 EUR na rozvoj svého projektu a zároveň řadu dalších cen na podporu svého podnikání. Českou republiku reprezentoval projekt „Vizualizace budoucích nákladů na IT“, který vyhrál v národním kole pořádaném společností T-Mobile. Celkem ve finále soutěžilo jedenáct začínajících firem.

Letos uspěl projekt v kategorii „Internet věcí“

Atooma, vítěz letošního ročníku, představuje platformu, která propojuje chytré přístroje, aplikace a senzory za účelem automatizovaného přenosu koncovým uživatelům. Jedná se o automatizovanou aplikaci a platformu určenou pro integraci s různými produkty a množstvím služeb, jako jsou přenosné a mobilní přístroje, chytré aplikace, webové a mobilní služby a další hardware. Platforma Atooma funguje jako automatizační vrstva napříč těmito službami a přístroji a výrobcům přístrojů a značek a umožňuje přístup k vývojovým a testovacím prostředím a rozhraním. „Věřím, že díky součinnosti Deutsche Telekomu budou chytré přístroje ještě chytřejší,” říká zástupce vítězného projektu Luca Barboni.

Jak to vidí český účastník finále?

„Velice nás motivovalo, že jsme se mohli zúčastnit profesionálně řízené mezinárodní soutěže. Náš projekt „Vizualizace budoucích nákladů na IT – itplans.info“ je zaměřen na tzv. oblast Cloud Productivity, kde umožňujeme korporacím optimalizovat jejich investice do IT pomocí přímočaré vizualizace víceletých rizik a nákladů, které souvisí s během jejich IT infrastruktury. Díky soutěži jsme získali nové evropské kontakty a také představu, jak lépe komunikovat naše vize a plány potencionálním investorům a zákazníkům našeho start-upu,“ říká Radek Švarz, český finalista soutěže.

Speciální cena soutěže putuje do Izraele

Speciální cenu a podporu získal také začínající izraelský projekt Voiceltt Dannyho Weissberga a Jessicy Eisenbergové. Voiceltt je aplikací technologie hlasových služeb, jež umožňuje lidem s těžkým pohybovým, hlasovým a jazykovým postižením používat k vyjadřování vlastní hlas. Poskytuje jim přirozenou a snadno použitelnou zesilovací a alternativní komunikační platformu, neboť zlepšuje jejich schopnost komunikovat a udržovat či rozšiřovat společenské vztahy.

Příležitost pro začínající podnikatele a globální hráče

“Blahopřejeme vítězi a těšíme se na vývoj této aplikace a její následné uvedení na trh. Inovační soutěž Telekomu umožnila partnerskou spolupráci inovačních laboratoří Telekomu a všech zemí, kde naše společnost působí.” říká Dr. Heinrich Arnold, který odpovědný za inovace.

Inovační soutěž Telekomu 2014

V roce 2014 soutěž nápadů podpořily všechny inkubátory Deutsche Telekomu – hub:raumy v Berlíně, Krakově a v Tel Avivu spolu s Kitchen Budapest a se zaměstnaneckým programem UQBATE. České semifinále podporoval T-Mobile. Letos na jaře se do soutěže přihlásilo celkem 326 týmů z 39 zemí a čtyř kontinentů. V lokálních kolech semifinále vybrali partneři projektu jedenáct finalistů.

Obrazový materiál o vítězích a další informace o úspěšných začínajících projektech jsou k dispozici prostřednictvím odkazu www.telekom-innovation-contest.com.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. K 31. březnu 2014 společnost obsluhovala více než 5,9 milionu mobilních zákazníků a zůstává tak jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem: vedle mobilních
a fixních telekomunikačních služeb nabízí i široké portfolio IT služeb a řešení systémové integrace pod značkou
T-Systems pro firemní zákazníky a veřejnou správu.

T-Mobile se dlouhodobě zaměřuje na kvalitu svých služeb. Nezávislé testy opakovaně potvrzují, že T-Mobile je leaderem v kvalitě jak v oblasti 2G, 3G (UMTS FDD) a LTE dat, tak i v případě hlasových služeb v síti GSM. Společnost získala také řadu odborných ocenění za inovativní ICT řešení – například v anketě IT projekt roku.

Od svého založení společnost klade důraz také na zodpovědný přístup k podnikání a společnosti. T-Mobile je mimo jiné držitelem ocenění Zaměstnavatel roku i desetiletí, Firma roku: Rovné příležitosti či ceny Via Bona za zapojování zaměstnanců do dárcovství a dobrovolnictví. V roce 2012 časopis World Finance vyhlásil T-Mobile Czech Republic Nejlepším mobilním operátorem ve východní Evropě.

T-Mobile je hrdým organizátorem projektu Rozjezdy, celorepublikového programu podpory začínajících podnikatelů. Aktivity určené primárně neziskovým organizacím zastřešuje Fond T-Mobile. Více informací najdete na www.rozjezdyroku.cz a www.prosvetkolemnas.cz.

Další informace o společnosti: www.t-press.cz nebo www.t-mobile.cz.