T-Mobile v červnu nejrychlejší; meziročně rychlost mobilního internetu vzrostla více než dvojnásobně.

T-Mobile v červnu nejrychlejší; meziročně rychlost mobilního internetu vzrostla více než dvojnásobně. (TZ)

V měsíci červnu dosáhl v celkovém průměru všech naměřených rychlostí pomocí mobilních aplikací DSL.cz nejlepšího výkonu T-Mobile se 7,4 Mbit/s, následován těsně O2 se 7,3 Mbit/s a v závěsu za nimi skončil Vodafone se 7,2 Mbit/s. Rozdíly mezi operátory se tak skoro stírají. Zajímavé je pak meziroční srovnání, kdy je vidět růst rychlosti mobilního internetu o více než dvojnásobek.

Rychlost mobilního internetu jednotlivých operátorů je nyní možné sledovat detailněji v mapě rychlostí mobilního internetu na serveru dsl.cz. Zajímavé je např. srovnání u rychlostí nad 20 Mbit/s.

Průměrné rychlosti internetu v mobilních sítích v červnu 2014

O DSL.cz

Server DSL.cz je historicky nejstarší měřák internetové rychlosti s více než jedním milionem měřeními měsíčně. Jeho provozovatelem je ASPA, a.s. – majitel internetového obchodu WiFi.ASPA.cz s nejširší nabídkou zařízení pro bezdrátové sítě. Společnost dále provozuje server o internetovém připojení DSL.cz, rezervační ubytovací systém HOTELY.cz s nabídkou lázeňských a wellness pobytů a komunitní server Odpovědi.cz. Nejmladším projektem akciové společnosti ASPA je ASPA Mobile, který zakázkově vyvíjí mobilní aplikace pro zejména pro operační systém Android.