NETGEAR a StorageCraft zjednodušují zálohu a obnovu dat díky nástroji ReadyRECOVER

Praha, 29. července 2014 — společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, představila nástroj ReadyRECOVER (www.netgear.com/readyrecover), nové rozšíření inovativní unifikované platformy ReadyDATA pro ukládání, zálohování a obnovu dat (NAS/SAN). (TZ)

Nástroj ReadyRECOVER je zálohovací software vytvořený exkluzivně pro platformu ReadyDATA. Díky aplikaci ReadyRECOVER mohou malé i středně velké společnosti snadno zálohovat svá data ze serverů, stolních počítačů či notebooků každých 15 min, přičemž jednotlivé zálohy mohou být naprosto nezávisle použity k rychlé a spolehlivé obnově souborů, složek, databází nebo systémů na jakoukoli fyzickou či virtuální platformu. Vůbec poprvé tak mohou společnosti spolehlivě a trvale zálohovat svá data, aniž by ztrácely čas neefektivním pravidelným zálohováním celých systémů.

NETGEAR je prvním technologickým poskytovatelem, který uživatelům umožňuje vytvářet pravidelné přírůstkové zálohy dat jako plnohodnotné body obnovení s mimořádně jednoduchou správou při obnově dat. Integrace nástroje ReadyRECOVER do platformy ReadyDATA, která již obsahuje např. špičkový nástroj ShadowProtect® backup či software pro obnovu po havárii (disaster recovery) společnosti StorageCraft® Technology Corporation (www.storagecraft.com), tak nyní umožňuje využívat každý přírůstkový snapshot jako plnohodnotný bod obnovení, ale vyžaduje přitom jen minimální množství úložného prostoru. Každý snapshot navíc zachycuje systém Microsoft Windows® včetně všech nastavení i dat pro rychlou obnovu celého systému.

„ReadyRECOVER představuje komplexní hardwarové a softwarové řešení v jediném efektivním zálohovacím zařízení, které ulehčí organizacím práci při vymýšlení jejich vlastních řešení,“ řekl John McHugh, generální ředitel a senior vice president obchodní jednotky NETGEAR Commercial Business Unit. „Díky spojení nástroje ReadyRECOVER a platformy ReadyDATA se softwarem ShadowProtect od StorageCraftu nabízíme unikátní řešení, které umožňuje snadné obnovení dat bez dlouhého a komplikovaného procesu, a zároveň nabízí cenu, která splňuje rozpočtové a provozní potřeby malých a středně velkých firem.“

Software ReadyRECOVER vytváří plné umělé plné zálohy dat ve formátu VHDX, připravené k rychlému obnovení do virtuálního nebo fyzického počítače. Ať už se jedná o zálohování ze serverů či počítačů do zařízení ReadyDATA, nástroj ReadyRECOVER nikdy nevyžaduje převod souborů a může rychle a nezávisle obnovit soubory, složky, databáze nebo celé systémy Windows do jakékoli platformy.

„Spolupráci se společností NETGEAR považujeme za velmi úspěšnou – společně jsme vyvinuli špičkový nástroj ReadyRECOVER, který navíc podporuje i náš software ShadowProtect,“ řekl Curt James, vice president marketingového a obchodního oddělení společnosti StorageCraft. „Nový a vysoce inovativní nástroj ReadyRECOVER pro zálohování a obnovu dat po havárii nabízí SMB firmám garanci, že i v případě selhání dat budou moci okamžitě obnovit veškerá data a pokračovat v běžné práci.“

Nástroj ReadyRECOVER zajistí organizacím zálohování dat podnikové třídy za velmi přijatelnou „SMB“ cenu, včetně:

  • ochrany dat pro servery se systémem Windows, virtuální zařízení (např. Citrix, Microsoft Hyper-V®, VMware atd.) a PC;

  • jednoduché instalace a správy;

  • odstranění nutnosti postupného (částečného) obnovování dat;

  • hardwarově nezávislé obnovy dat do jiných hardwarových či virtualizačních platforem;

  • nulového zpoždění a replikací dat optimalizovaných pro WAN;

  • hardwarové komprese a deduplikace dat po jednotlivých úlohách pro větší efektivitu a omezení výkonových špiček;

  • záruky 5 let na ReadyDATA, hardwarovou platformou pro nástroj ReadyRECOVER.

„Mými klienty jsou malé společnosti, které kvůli omezené šířce pásma v jejich kancelářích musí replikovat data offsite,“ řekl Mark Dutton, majitel společnosti Datamerge (www.datamerge.com.au). „Jejich problém řeší replikace dat optimalizovaná pro WAN, která umožňuje spouštět procesy zálohování či obnovy dat automaticky a bezproblémově. Nástroj ReadyRECOVER doporučuji jako výborné integrované řešení, které se snadno instaluje, není náročné na údržbu a pracuje maximálně spolehlivě.“

Ceny a dostupnost

Nástroj NETGEAR ReadyRECOVER je již v prodeji prostřednictvím partnerů sítě NETGEAR PowerSHIFT® (powershift.netgear.com) a dalších autorizovaných distributorů. Toto softwarové řešení, které běží výhradně na hardwarové platformě NETGEAR ReadyDATA, je licencováno za instalace na jednotlivých počítačích. Cena verze pro ochranu virtuálních serverů začíná na 369,99 USD, u verze pro fyzické servery na 979 USD a ochrana jednotlivých PC přijde na 94,99 USD. Zákazníci navíc díky platformě ReadyDATA získají limitovanou pětiletou záruku na hardware, doživotní 24×7 technickou podporu a pětiletou možnost výměny vadných dílů do dalšího pracovního dne.*

Více informací

Více informací o nástroji ReadyRECOVER a platformě NETGEAR ReadyDATA je k dispozici na stránkách www.netgear.com/readyrecover.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání.

Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSAFE poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.