Shoptet.cz má pět let, aneb co jste o nás možná nevěděli

Praha 14. srpna 2014 – Včera jsme tak hodně oslavovali naše kulaté výročí, že jsme se úplně zapomněli pochlubit světu. Je nám už pět let! Přinášíme vám informace, které jste o nás možná ani netušili. (TZ)

Shoptet.cz se hrdě zapsal do obchodního rejstříku 13. srpna 2009. Dnes je nás celkem sedmnáct, 11 mužů a 6 žen. Všichni jsme mladí a plní elánu, v průměru je nám 30,2 let a jakkoliv aktuálně máme v týmu nejvíce Kateřin, své četné zastoupení tu v průběhu času měla i další jména, jako například Tomáš, Jakub, Martin nebo Bára.

A teď pár faktických čísel. Máme přes 2 800 aktivních e-shopů a předpokládáme, že při současném tempu růstu se tří tisícovek dočkáme na přelomu letošního října a listopadu. Denně námi provozované e-shopy přijmou téměř 30 tisíc objednávek v hodnotě přes 30 milionů korun.

Prvních 100 e-shopů jsme rozjeli tři měsíce po zahájení provozu našeho systému, první tisícovku pak zhruba po dvou letech. V únoru 2013 jsme spustili naši brazilskou pobočku a tak e-shopy dodáváme i opáleným klukům a holkám na druhé straně zeměkoule. Nezapomněli jsme ani na naše sousedy, na Slovensku, jsme první e-shop „otevřeli” 27. června 2012. Dokonce si pamatujeme, že se jmenoval www.nostalgishop.sk.

Ze skoro tří tisícovek e-shopů jich nejvíce prodává oblečení a doplňky, auto-moto, potřeby pro dům a zahradu, sport a turistiku, elektro, dětské zboží a kosmetiku a parfémy.

 

Kategorie e-shopu.PNG

 

O radost z našich kulatých narozenin se podělíme samozřejmě i s našimi klienty. Po dobu jednoho měsíce budeme rozdávat dárky a odměny, tak jak se sluší a patří. Je nutné to společně pořádně oslavit, další kulaté výročí nás čeká až za dalších pět let. A pak za 90 let, to až nám bude let sto. Otázka je, jak v té době bude vypadat Internet. Jestli tedy ještě Internet bude.

Sami jsme si k narozeninám nadělili nové kanceláře. Jsme v centru Prahy (Francouzská 28, Praha 2), takže pokud budete mít cestu kolem, přijďte na kus řeči.

Pokud byste si snad chtěli nostalgicky zavzpomínat na to, jak to bylo s e-komercí a e-shopy před pěti lety, je vám rád k dispozici Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.cz. Má nejen dobrou paměť, ale o e-shopech a elektronické komerci toho ví hodně.

O Službě Shoptet.cz

Shoptet.cz se specializuje na pronájem e-shopů, které jsou oblíbené díky celkovému propracovanému řešení a jednoduchému, intuitivnímu ovládání. Jedná se snadný způsob, jak si pořídit vlastní internetový obchod rychle a bez velkých investic. V současné chvíli má společnost v portfoliu přes 2 800 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 10 % komerčních řešení na českém trhu. Firma působí na českém a slovenském trhu, v roce 2013 expandovala také do Brazílie. Pro všechny e-shopaře připravil Shoptet.cz ve spolupráci s odborníky na online marketing návod, jak založit a úspěšně provozovat internetový obchod, a splnit si tak vlastní sen. V roce 2011 vstoupil do společnosti také investor Ondřej Tomek. Více na www.shoptet.cz. Rady a postřehy Miroslava Uďana je možné najít na http://www.miroslavudan.cz/.