Samsung na IFA 2014 představí první prohnutý soundbar na světě

První prohnutý soundbar na světě HW-H7500/H7501 dokonale ladí s prohnutými televizory Samsung a poskytuje opravdu silný zvukový zážitek. (TZ)

Praha 2. září 2014 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., oznámila, že na veletrhu IFA 2014 v Berlíně představí novou produktovou řadu audio produktů, včetně HW-H7500/H7501 – prvního prohnutého soundbaru na světě, který je navržený tak, aby dokonale ladil s prohnutými televizory Samsung. Soundbar bude představen společně s nejnovějšími bezdrátovými Multiroom reproduktory M3, které budou rovněž prezentovány na IFA 2014. Nejnovější modely přinášejí široké možnosti nastavení zvuku a přesně odpovídají potřebám současných posluchačů.

Prohnutý soundbar 

Představením prvního prohnutého soundbaru na světě Samsung rozšiřuje portfolio prohnutých audio-video produktů. Nový soundbar Samsung
HW-H7500/H7501 může být použit jako volně stojící nebo ho je možné instalovat na zeď společně s prohnutými UHD televizory o úhlopříčce 55 až 65 palců. Umístění na stěnu je velmi jednoduché a  opticky soundbar vytváří stojan televizoru, navíc bez potřeby dalšího vrtání děr do stěny.  

Novinka je tenká pouhých 42 mm s poloměrem zakřivení 4 200 mm, tedy stejným poloměrem zakřivení jako je u UHD TV. Design se vyznačuje jemně broušeným hliníkovým povrchem, jenž zdůrazňuje jedinečnou prémiovou kvalitu produktů Samsung. Dokonale se hodí k prohnutým televizorům o úhlopříčkách 55 a 65 palců.

Kromě designu přináší prohnuté soundbary pohlcující zvuk a uživatelsky příjemné funkce. Nový soundbar disponuje 8.1 kanálovým zvukem, kdy přidáním dvou reproduktorů na obou stranách bylo docíleno zvukového efektu ze tří směrů. Výsledný zvukový dojem je ohromující. Patentovaná technologie Samsung posluchačům nabídne i velmi detailní zvuky, zesiluje střední a nízké tóny, minimalizuje zkreslení a přenáší tak velmi věrný zvuk. Ovládat lze soundbar pomocí TV ovladače, a to díky bezdrátovému připojení soudbaru a TV prostřednictvím „TV SoundConnect“.

M3 bezdrátové audio reproduktory

Samsung rovněž představuje nové přírůstky do své řady bezdrátových audio Multiroom reproduktorů. Nové reproduktory M3 doplní v rámci domácí zábavy řady M7 a M5, jsou však více kompaktnější a cenově dostupnější pro spotřebitele, kteří si chtějí vychutnat skvělý zvukový zážitek ve více místnostech.

 

Reproduktory je velmi snadné připojit prostřednictvím aplikace „Easy Installation“ s oficiální certifikací od TUV (certifikační organizace v Německu). Vzhledem ke kompaktní velikosti reproduktorů M3 si lidé mohou užít čistý a vyvážený zvuk i v menších prostorech. Uživatelé také mohou poslouchat hudbu z různých audio zařízení ovládaných smartphonem nebo tabletem.

Spolupráce s hudební službou Spotify

Samsung na veletrhu IFA také představí strategii spolupráce se služnou Spotify. Vzájemné partnerství přinese uživatelům obrovské možnosti výběru hudby, která je prostřednictvím reproduktorů Samsung bude provázet celým domem. Součástí strategie je možnost poslechu hudby na více než dvou reproduktorech současně – poprvé v historii a pouze při poslechu hudby z katalogu Spotify Connect.

„Úspěšné uvedení prohnutých televizorů nás inspirovalo k rozšíření série prohnutých zařízení a výsledkem je náš nový Soundbar – první prohnuté audio zařízení na světě,” řekl Young Lak Jung, viceprezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics a dodává „Samsung se jako průkopník v oblasti technologie s prohnutým designem snaží vytvářet co nejúplnější nabídku zařízení domácí zábavy, ať už dáváte přednost sledování filmů v rozlišení 4K na našich prohnutých UHD televizorech, nebo se ponoříte do neuvěřitelně prostorového zvuku, či se zaposloucháte do nejnovějších hudebních hitů, které vás provází po celém domě,” dodal Jung

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.