Prahu navštíví bývalý poradce Bílého domu a Ministerstva spravedlnosti USA Jason Baron, který v 90. letech vytvářel pravidla pro nakládání s citlivými elektronickými informacemi

Důvodem jeho návštěvy je představit evropské veřejnosti mezinárodní think-tank, který se zaměřuje na využití a zabezpečení informací pocházejících z běžných elektronických zařízení a aplikací, tzv. big data. Tato data jsou považována za největší a ze strany společností nejžádanější zdroj citlivých informací. Baronova iniciativa si klade za cíl sjednotit experty z oblasti informační bezpečnosti a práva a čeští odborníci jsou jejími vítanými členy. Detaily včetně nejnovějších trendů představí na odborném kongresu INsig2 LawTech Europe, který se již potřetí v řadě bude konat v Praze. (TZ)

V současné době Jason Baron působí ve významné americké advokátní kanceláři Drinker Biddle & Reath LLP. V 90. letech však byl u zrodu interních nařízení a pravidel pro práci s elektronickými informacemi Ministerstva spravedlnosti USA a Bílého domu. Sloužil také jako konzultant a expert na e-mailovou komunikaci a digitální důkazní prostředky těchto institucí při soudních sporech. Momentálně působí jako jedna z předních osobností, zabývající se zatím právně neukotvenou problematikou big data.

Mezi dalšími zajímavými hosty kongresu můžeme nalézt například Jeffreyho Rittera, uznávaného experta na elektronické informace a profesora práva na Georgetownské Univerzitě, nebo Caseyho Flahertyho, korporátního právního zástupce KIA Motors America, Inc, ale také české osobnosti – Dušana Kožušníka, experta na forenzní analýzu mobilních telefonů, Mariána Svetlíka, risk analysis expert, nebo Jiřího Matznera, odborníka na IT právní problematiku.

INsig2 LawTech Europe Congress se uskuteční od 19. do 21. října v Clarion Congress Hotel Prague. Jason Baron bude hlavním speakerem druhého a nevytíženějšího dne kongresu, kde bude hovořit o globalizaci Big Data a využití prediktivních analýz pro e-discovery.

INsig2 LawTech Europe Congress

INsig2 LTEC je prestižní mezinárodní konference spojující odborníky z oblasti práva a informačních technologií. Témata se každoročně týkají průsečíků těchto oborů. Každý rok kongres do České republiky přiláká desítky zahraničních osobností a expertů, jejichž účast podporují jak lokální, tak i zahraniční společnosti. INsig2 LawTech Europe se tak stává vhodným místem pro networking. Letošní ročník bude probíhat od 19. října do 21. října. Od svého vzniku v roce 2012 hostil kongres již přes 1100 účastníků.

Bližší informace

Web: www.lawtecheuropecongress.cz

Termín: 19. – 21. října 2014

Místo: Clarion Congress hotel Prague

Vstupné: od 350 €