Videotrasy vyhrály hlavní cenu poroty na TOUR REGION FILMU

Unikátní projekt VIDEO TRAS společnosti Turistika.cz vyhrál v Karlových Varech hlavní cenu poroty PRIX JURY na prestižním TOUR REGION FILMU. Festivalu TOUR REGION FILM se zúčastnilo 64 filmů, 35 spotů a 30 multimédií. (TZ)

Odborná porota ocenila nápad i zpracování. Turistika.cz jako první na internetu propojila video s mapou a dokáže turistům představit pěší trasu nebo cyklostezku jak vypadá, každý si může kliknout na vybranou část (převýšení, křižovatka apod.) a podívat se, jak to kde vypadá. Součástí technologie jsou i praktické informace i zajímavostech nebo restauracích na trase.

Ředitel společnosti Jiří Pilnáček doplňuje: „S naší VIDEO TRASOU se snažíme ukázat turistům krásy měst a přírody. Zejména rodiny s dětmi ocení, když se mohou podívat, jaký je kde povrch, stoupání nebo služby pro děti.“

Natočeno je už 2860km pěších tras, cyklo tras a naučných stezek. Nejdelší zatím natočenou trasou je Vltavská stezka z Kvildy až na Orlík s 274km.

Sekce VIDEO TRASY na internetu: http://www.turistika.cz/trasy/video

Technické informace

Video trasa se natáčí pomocí kamery GARMIN VIRB ELITE, která nabízí i široký pohled do okolí (130°) a jako jedna z mála na trhu má v sobě i GPS modul. Celá trasa je natočena ve vysoké HD kvalitě 720p, 25 snímků za vteřinu. Po natočení prochází trasa střihem, úpravou pro stabilizaci obrazu, optimalizací pro internetové prohlížeče a procesem doplnění zajímavostí na trase.  Záběr trasy lze posouvat pomocí tlačítek dopředu i dozadu o 1km nebo o  50m, video lze zrychlit až 5x, záběr lze posouvat i po zajímavých bodech na mapě, případně lze i nastavit automatické posouvání mapy  podle záběru videa.

O Turistika.cz

Zkušení turisté a cestovatelé sdílí své zážitky a zkušenosti z cest. Portál Turistika.cz se s nimi dělí o peníze, které vydělá prodejem reklamy. 51.400 registrovaných turistů, 70.000 článků, 900.000 fotek, 591 823 unikátních návštěvníků za měsíc srpen 2014 (zdroj google analytics).