Společnost SAP si pro klíčové cloudové služby vybrala IBM

Armonk, USA, a Walldorf, Německo, 16. října 2014 – Společnost SAP SE si zvolila IBM jako svého hlavního strategického poskytovatele cloudových infrastrukturních služeb pro klíčové podnikové aplikace. Díky dohodě mohou společní klienti SAP a IBM snadněji a efektivněji splňovat legislativní pravidla fyzického umístění dat a další regulační požadavky. (TZ)

Podnikové cloudové řešení SAP HANA Enterprise Cloud je nyní k dispozici prostřednictvím vysoce škálovatelného, otevřeného a bezpečného cloudu IBM. Řešení SAP HANA Enterprise Cloud se rozšíří na velké trhy společně s cloudovými datovými centry IBM.

IBM a SAP společně disponují hlubokými odbornými znalostmi, řadou řešení a cloudovou infrastrukturou, která umožní nabízet podniková řešení SAP v cloudu IBM. SAP nabízí svou platformu SAP HANA, in-memory technologii schopnou zpracovávat data v reálném čase a zároeň řídit zásadní podnikové aplikace jako například SAP Business Suite, v cloudovém prostředí. IBM má velké zkušenosti s podnikovými řešeními a otevřenou architekturou IBM Cloud Managed Services a SoftLayeru. To zákazníkům umožňuje bezpečně zvládat pracovní zátěže SAP ve všech fázích na konzistentní infrastruktuře, transparentně a s možností určit, kde jsou data fyzicky uložena.

Očekávané hlavní výhody pro podniky všech velikostí:

  • Zákazníci mohou využít výhod řešení SAP HANA Enterprise Cloud s celosvětovým dosahem cloudové nabídky IBM. Mohou tak data zpracovávat na platformě SAP HANA a pomocí podnikových aplikací v cloudu IBM, který je rychlý, transparentní a poskytuje optimální ovládání.

  • SAP HANA poběží v cloudu IBM a bude fungovat na otevřených standardech, což pomůže snadněji integrovat dosavadní technologické investice s novými pracovními zátěžemi.

  • IBM a SAP usilují o maximální zabezpečení pro podnikové zákazníky v cloudu. IBM Cloud nabízí přehlednost a možnosti ovládání, které podnikům umožní využít ověřené bezpečnostní postupy i v cloudovém prostředí.

Původní verzi tiskové zprávy v angličtině si přečtěte zde.