AV MEDIA zabodovala při své premiérové účasti na festivalu EuBEA

Společnost AV MEDIA uspěla v letošním ročníku mezinárodní soutěže European Best Event Awards (EuBEA), když odborná porota ohodnotila projekt Olympijský park Soči – Letná 2014, který AV MEDIA technicky zajišťovala pro Český olympijský výbor, jako druhý nejlepší v kategorii Sportovní událost roku 2014. (TZ)

Do soutěže, která každoročně vybírá nejlepší akce, eventy a živou komunikaci z celé Evropy, se přihlásilo celkem 163 projektů a 90 z nich se dostalo do užšího výběru. Během dvoudenního festivalu se pak porotě i účastníkům každý projekt z tohoto shortlistu představil krátkým videem a následnou osobní prezentací tvůrců projektu. Vše nakonec hodnotila nejen odborná porota, ale také sami návštěvníci na speciální webové stránce.

„Jsme rádi, že jsme si mohli vyzkoušet účast na podobné mezinárodní akci a výsledek nám potvrdil, že umíme připravit a zrealizovat projekty, které uspějí v konkurenci takových eventů jako například sponzorství závodu Giro d‘Italia nebo oslavy fotbalové UEFA Ligy mistrů,“ říká k účasti Jan Kubinec, obchodní ředitel pro pronájmy AV MEDIA, který také projekt na festivalu obhajoval.

Projekt na Letné zahrnoval více než 100 m2 LED obrazovek a dalších zobrazovačů umožňující návštěvníkům parku sledovat výkony českých sportovců. Dále v celém areálu o rozloze 17 500 m2 AV MEDIA rozmístila 500 ekologicky šetrných světel, která osvětlovala hokejová hřiště, snowboardovou dráhu, bruslařskou plochu i ledové dráhy, cesty nebo podium, a více než 1,5 km LED pásek, které nasvítily scénickou lávku vedoucí parkem a unikátní ledovou dráhu.

Soutěž EuBEA vznikla před devíti lety v italském Miláně a mezinárodní porota každoročně hodnotí projekty z 25 evropských zemí, které potom postupují do užšího výběru. Finále soutěže se letos uskutečnilo na festivalu EuBEA 23. a 24. října ve španělské Seville.

O společnosti AV MEDIA, a. s.

Společnost AV MEDIA byla založena v roce 1992 a v současnosti je leaderem na poli prezentační, projekční a audiovizuální techniky v České republice. Do roku 2000 se firma soustředila především na integrace audiovizuálních řešení, postupem času však rozšiřovala své portfolio. Aktuálně nabízí audiovizuální řešení pro školy, vysoké školy, kulturní instituce, firmy, veřejnou správu, hotely a domácnosti. Zároveň nabízí i pronájem a obsluhu špičkové audiovizuální techniky pro širokou škálu různorodých akcí – od firemních školení přes korporátní kongresy, společenské akce a veletržní expozice až po venkovní projekci na budovy.