Biometrické podpisy ušetřily přes 200 000 listů papíru, GE Money Bank je rozšiřuje na všechny pobočky

Klienti GE Money Bank již podepsali téměř 190 000 dokumentů dynamickými biometrickými podpisy. To zatím ušetřilo téměř pět vzrostlých stromů. Banka moderní Signpady zavedla jako první finanční instituce v Česku a postupně s nimi vybavuje všech 252 obchodních míst, hotovo by mělo být do půl roku.   (TZ)

„Namísto desek plných papírů všechny dokumenty elektronicky a kdykoliv dostupné online – tak by podle nás měla vypadat budoucnost českého bankovnictví,“ říká projektová manažerka GE Money Bank Hana Čuboková. „Signpady již nyní dokazují, že jde o krok správným směrem. Šetří čas nám i klientům a zároveň ještě zvyšují komfort a bezpečnost našich zákazníků. Nyní biometrické podpisy aktivně využívá přes 10 tisíc klientů a jejich počet rychle roste,“ dodává Hana Čuboková.

GE Money Bank Signpady zavádí od ledna 2014. V současnosti je touto technologií vybaveno 112 poboček – například v Praze, Brně, Mělníku či Ústí nad Labem. Do března 2015 pak budou Signpady k dispozici na všech pobočkách GE Money Bank v Česku. Zákazníky banky už nečeká žádné prohledávání šuplíků, stačí pár kliknutí a dokumenty mají k dispozici kdykoliv online ve své Internet Bance.

Vytvoření biometrického podpisového vzoru je velmi jednoduché, stačí navštívit pobočku banky vybavenou Signpadem. Pro správné vyhodnocení a uložení potřebných biometrických údajů se na něm klienti šestkrát podepíší. Biometrický podpis zajistí, že banka své zákazníky snadněji identifikuje a zároveň jim zajistí maximální bezpečnost. Napodobit standardní biometrický podpisový vzor je prakticky nemožné.

Elektronické smlouvy s biometrickými podpisy jsou uloženy v zabezpečeném archivu. Každý biometricky podepsaný dokument je jedinečný a obsahuje unikátní informace, které znemožňují jeho změnu nebo zneužití. Podpis nelze použít na jiném dokumentu, protože by se neshodovala časová razítka podpisu a dokumentu. Velkou výhodou biometrického podpisu je i to, že má neomezenou dobu platnosti a není třeba jej obnovovat.

GE Money Bank patří mezi největší české peněžní ústavy. Jsme univerzální bankou, která disponuje třetí největší sítí 252 poboček a téměř 700 bankomatů. Své služby orientujeme jak na občany, tak na malé a střední podniky. Náš běžný účet Genius Gratis byl v roce 2013 vyhodnocen českou veřejností v soutěži Zlatá koruna jako nejlepší finanční produkt na trhu. Ve stejné soutěži uspěly u odborné poroty naše platební inovace – Bezkontaktní platební nálepka se stala novinkou roku, NFC platební karta v mobilu zvítězila mezi kartami. Vlastní kapitál GE Money Bank tvoří 37 miliardy Kč, konsolidovaná kapitálová přiměřenost ve výši 23, 6 % je i nadále jednou z nejvyšších na trhu.

GE Money Bank patří do skupiny General Electric (GE). Skupina GE je třetí největší firmou na světě, pravidelně se objevuje v žebříčcích nejobdivovanějších a nejinovativnějších společností světa. GE založil Thomas Alva Edison. Skupina sdružuje firmy z oblasti průmyslu a financí a reaguje na nejpalčivější problémy dnešního světa. Podniká v oblastech, jako je výroba letadlových motorů či elektrické energie, ve finančních službách nebo lékařské zobrazovací technice. GE působí ve více než 100 zemích světa a zaměstnává přibližně 300 tisíc lidí. Pro více informací navštivte: www.ge.com.