International CES 2015 opět přinese největší přehlídku inovací v oblasti spotřební elektroniky. V listopadu se trendy představí i v Praze.

Veletrh International CES, první a největší technologická událost v roce 2015, se ponese v duchu inovací. Steve Koenig, ředitel výzkumu společnosti CEA, která sdružuje tisíce společností v oboru spotřební elektroniky a je pořadatelem veletrhu, navíc navštíví Prahu 20. listopadu 2014 se speciálním programem. (TZ)

Brány mezinárodního veletrhu v Las Vegas se znovu otevřou 6. 1. 2015 a po několik dní zde budou probíhat prezentace trendů, jako jsou chytré vozy, roboti a létající drony, 3D tiskárny, nové koncepty chytrých telefonů či televizí se 4K rozlišením a ohebnými displeji. Na veletrhu určeném pro odbornou veřejnost již přislíbilo účast více než 3500 vystavovatelů, kteří zde představí své poslední produktové novinky a technologie, jež se teprve v nadcházejícím roce chystají na trh.

Tématem, kterým nadcházející ročník spojuje veškerá oznámení, jsou technologické inovace. V následujícím stručném přehledu najdete několik zajímavých ohlášených událostí, které jsou s nimi spojené.

Malá ochutnávka CES v Praze

Prahu ve čtvrtek 20. listopadu 2014 navštíví ředitel výzkumu společnosti CEA a veletrhu CES, Steve Koenig. Jeden z nejvlivnějších amerických marketérů v oblasti technologií a spotřební elektroniky se zde stane hostem networkingového setkání NetClub, které se odehraje v prostorách startupového akcelerátoru Wayra mezi 10. a 13. hodinou. Steve zde prozradí, jak být úspěšný na globálních trzích, jak se vyhnout potížím při zakládání vlastního technologického projektu či co se ve světě technologií v nejbližší době chystá.

Po krátké keynote bude prostor a čas na kávu i osobní konzultace s řečníkem, který pracuje nejen s giganty typu Intel nebo Yahoo, ale sleduje i novinky, které se objevují na startupové scéně nebo v oblasti software a vývoje aplikací a nových technologií například tzv. wearables. NetClub moderuje Jasna Sýkorová z Taktiq Communications a iCON Prague. Své místo si můžete rezervovat přes online formulář na stránkách NetClubu. Pro novináře je vstup po předchozí registraci zdarma.

iLounge Pavilion – ještě lepší a plnější než loni

Pořádající asociace CEA (Consumer Electronics Association) oznámila kompletní vyprodání speciálního pavilonu věnovaného produktům společnosti Apple a navazujícího ekosystému. Vystavovatelé by zde měli oznámit množství poprvé uváděných produktů a doplňků pro mobilní telefony iPhone 6, iPhone 6 Plus, tablety iPad Air 2 a iPad mini 3 a možná ještě něco navíc. Klávesnice, stylusy, inovativní reproduktory, bateriové stojany, to jsou jen některé a zdaleka ne nejzajímavější očekávané produkty.

„Náš prostor věnovaný ekosystému produktů společnosti Apple chystá na nadcházející CES řadu skutečně inovativních doplňků a to včetně dnes tolik populární elektroniky nositelné na těle,“ prohlásil Karen Chupka, senior vice president veletrhu International CES a corporate business strategy společnosti CEA. „Pro návštěvníky by také nemělo být překvapením, že se zde setkají s prvními doplňky a možná dokonce aplikacemi pro nový produkt Apple Watch, nebo například vylepšeními pro nový Retina iMac,“ dodává Jeremy Horwitz, vedoucí administrátor iLounge.

O nejnovějších trendech v chytrých vozech promluví ředitel Ford Motor

Mark Fields, prezident a ředitel společnosti Ford Motor Company, zahájí hned první den veletrhu keynote o konvergenci telekomunikačních technologií a dalších technologických inovací s automobilovým průmyslem. Během keynote Fields mimo jiné prozradí, jaké bude další technologické směřování společnosti Ford Motor a jak mohou vypadat chytré automobily v blízké i poněkud vzdálenější budoucnosti. „Ford je světovým průkopníkem v oblasti inovativních technologických řešení, které posouvají vlastnictví, řízení a cestování autem na novou úroveň,“ prohlásil Gary Shapiro, prezident a CEO asociace CEA. „Konektivita ve voze či dech vyrážející bezpečnostní technologie jsou jen některé již známé ukázky, kterými Ford již stačil stvrdit svoji inovátorskou pověst. Jsme rádi, že se k nám Mark rozhodl připojit a seznámit nás se svojí vizí automobilové budoucnosti,“ dodal.

Pro více informací můžete navštívit webové stránky http://CESweb.org, podrobnosti k jednotlivým keynote jsou k dispozici na adrese http://CESweb.org/Conference/Keynotes.

Poznámka pro editory: Oficiální název celého mezinárodního veletrhu je „International CES”, při opakovaných zmínkách je možné použít zkrácenou formu „CES“.

O mezinárodním veletrhu CES:

Mezinárodní veletrh International CES je místem setkávání společností z celého světa, které jsou úspěšné v oblasti spotřebních technologií. Již více než 40 let slouží jako zkušební prostor pro inovátory a průlomové technologie jako celosvětové pódium, na němž se inovace nové generace představují před uvedením na trh. Veletrh CES je největší událostí svého druhu, kdy je možné inovace vidět ve skutečném provedení, a zahrnuje veškeré oblasti spotřebního průmyslu. Vzhledem ke skutečnosti, že jej vlastní a pořádá Asociace spotřební elektroniky (Consumer Electronics Association – CEA) jako asociace pro technologické trhy, která představuje trh spotřební elektroniky s hodnotou 203 miliard USD, přitahuje přední světové společnosti v těchto odvětvích a průkopnické novátory na fórum, které se věnuje nejaktuálnějším otázkám tohoto oboru. Sledujte novinky o veletrhu CES na www.CESweb.org a sociálních sítích:

                                                   12278_SocialIcons

CHYSTANÉ AKCE

NetClub se Stevem Koenigem, 20. listopadu 2014, Praha

CES Unveiled Las Vegas, 4. ledna 2015, Las Vegas, NV

2015 International CES,  6-9. ledna 2015, Las Vegas, NV