Huawei zahajuje prodej nového smartphonu Ascend G7 s elegantním kovovým designem

Praha, Česká republika, 20. listopadu 2014 – Společnost Huawei, přední světový dodavatel řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), zahájila od 19. listopadu na českém trhu prodej nového smartphonu z kategorie vyšší střední třídy Huawei Ascend G7, který představila v září na veletrhu IFA 2014 v Berlíně. Ascend G7 vyniká velmi kompaktní konstrukcí těla s prémiovým zpracováním jemnou technologií nanolisování a elegantním kovovým designem. (TZ)

Pro výrobu těla telefonu se používá stejně kvalitní hliník jako v leteckém průmyslu a G7 tak velmi efektně odráží světlo, povrch je hladší na dotyk a evokuje tekutý kov. Ascend G7 disponuje 5,5palcovým HD displejem, podporou vysokorychlostních sítí 4G LTE Cat4, mimořádně velkou baterií s dlouhou výdrží a optimalizovaným 13MPx zadním fotoaparátem s funkcí rychlého snímání. Huawei Ascend G7 je na českém trhu dostupný v šedé barevné verzi za doporučenou maloobchodní cenu 7.990,- Kč vč. DPH.

Atraktivní vzhled

Ascend G7 je telefon, který dokáže povýšit a podtrhnout styl každého uživatele. Je pouhých 7,6 mm tenký, váží 165 g a je vyrobený s využitím špičkové technologie nanolisování (Nano Molding Technology, NMT), díky které má telefon prémiovou kovovou kompaktní konstrukci a štíhlé tělo, které má bohatší povrchovou strukturu a je hladší na dotyk. 5,5palcový displej s rozlišením 1280 x 720 HD se snadno a pohodlně vejde do jedné ruky a výrazná 0,8 mm tenká linie na těle mezi předním a zadním dílem přístroje podtrhuje vyváženost a eleganci. Ascend G7 se dodává v klasických kovových barvách zahrnujících stříbrnou, šedou a zlatou.

Inteligentní práce

Srdcem telefonu Ascend G7 je výkonný 1,2 GHz čtyřjádrový procesor Qualcomm a pohání jej výkonná lithium-polymerová baterie s kapacitou 3000 mAh. Ascend G7 je vybavený proprietární technologií úspory energie Huawei, která nabízí tři úsporné režimy – normální, inteligentní a ultra úsporný. Telefon vydrží na jedno nabití 1,2 dne intenzivního využívání a na 10% nabití baterie dokáže fungovat dalších 24 hodin. Huawei Ascend G7 podporuje vysokorychlostní sítě 4G LTE, takže připojení je rychlejší a spolehlivější než dříve. Filmy lze stáhnout v řádu několika minut a soubory, na nichž pracujete, uploadovat za několik sekund rychlostí až 150 Mbps.

Výkon a rychlost telefonu Ascend G7 je ideální pro uživatele hledající přístroj, který by vyhovoval jejich rychlému životnímu stylu. Technologie inteligentního přepínání duálních antén zajišťuje stálost síťového připojení a lepší zážitek s bezdrátovým připojením, neboť snižuje počet vypadlých hovorů. Ascend G7 je kompatibilní se sítěmi po celém světě, takže se jedná o opravdu globální telefon, který nabízí maximální konektivitu a efektivnost.

Intenzivní zábava

Těšte se z velmi kvalitních fotografií, které Huawei Ascend G7 umí vyfotit. S 13MPx zadním fotoaparátem s 28mm širokoúhlým BSI objektivem a 5MPx předním fotoaparátem se širokoúhlým objektivem s úhlem 88 stupňů mohou být panoramatické foto záběry rozšířeny jak svisle tak i vodorovně. Dvojklikem na tlačítko ztlumení hlasitosti lze fotografii pořídit za pouhou jednu sekundu. Ascend G7 poskytuje vylepšené funkce úpravy fotografií, včetně manuálního zaostření pro úpravu rozostřených snímků, a nezávislého měření expozice pro fotografie za slabého osvětlení. Působivý fotoaparát nabízí i funkce retuše obličeje při natáčení ve videorežimu.

Ascend G7 je vybaven novou verzí intuitivního uživatelského rozhraní EMUI 3.0, které usnadňuje obsluhu jednou rukou a nabízí zcela nový vzhled celého softwarového rozhraní. V rozhraní EMUI 3.0 se soustavně využívá nový design časové osy pro sjednocení různých aplikací. Rozhraní EMUI 3.0 navíc intuitivně a aktivně řeší každodenní potřeby prostřednictvím praktických a vizuálně atraktivních designových detailů, jako je třeba spojení hlavních funkcí smartphonu – volání, kontaktů a zpráv – mezi nimiž lze nyní snadno přepínat jediným vodorovným přejetím prstem.

Dostupnost

Huawei Ascend G7 je na českém trhu dostupný od 19. listopadu 2014 u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v šedé barevné verzi za doporučenou maloobchodní cenu 7.990,- Kč vč. DPH.

Technické specifikace Huawei Ascend G7:

Sítě LTE: 800/900/1800/2100/2600 MHz

HSDPA: 900/2100 MHz

GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz

Procesor a paměť čtyřjádrový procesor 1,2 GHz, Qualcomm MSM8916

Adreno 306 GPU (400MHz)

1 GB RAM/ 16 GB eMMC ROM

Operační systém Android ™ 4.4 / Huawei EMUI 3.0
Baterie baterie 3000 mAh Li-Po
Multimédia MP3, AAC +, rozšířené AAC, ad.

3,5 mm konektor sluchátek

DTS zvuk, duální mikrofon

Rozměry 153,5 mm x 77,3 mm x 7,6 mm / 165 g
Displej 5,5palcový displej s HD rozlišením (1280 x 720)

Podporuje technologii Magic Touch

Fotoaparát Hlavní fotoaparát: 13 MPx, BSI, světelnost F2.0, s autofocusem a přisvětlovací LED diodou

Přední fotoaparát: 5 MPx, video 720p

1080P video nahrávání/1080P video přehrávání

Aplikace Zálohování, Správce dokumentů, Počasí, Huawei hudba, Import kontaktů, Kalkulačka, Kalendář, Poznámkový blok
Konektivita LTE Cat4

WiFi 802.11 b/g/n (WiFi Direct)

Bluetooth 4.0

Micro USB 2.0 (Vysokorychlostní USB)

GPS/A-GPS

G-Senzor

O Huawei Consumer Business Group

Huawei je předním světovým dodavatelem řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Výrobky a služby Huawei se používají ve více než 170 zemích a slouží více než třetině světové populace. Huawei rovněž po celém světě založila více než 28 výzkumných a vývojových center, mimo jiné ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Belgii, Finsku, Francii, Irsku, Itálii, Velké Británii, Indii a Číně. Spotřebitelská divize patří mezi tři hlavní divize společnosti Huawei. Nabízí řadu výrobků, mezi něž patří mobilní telefony, tablety, mobilní širokopásmová zařízení, domácí zařízení a cloudové služby. Společnost Huawei se umístila na třetím místě v celosvětovém prodeji chytrých telefonů za rok 2013 a vykázala největší nárůst prodaných jednotek mezi předními prodejci. Cílem této divize je prostřednictvím společnosti Huawei přinášet nejnovější technologie spotřebitelům, nabízet celý svět možností a vytvářet mimořádné zážitky pro lidi na celém světě.

Pro více informací navštivte Huawei na consumer.huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

Youtube – CZ/SK: http://www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCZSK

Twitter: www.twitter.com/HuaweiDevice

Google+: plus.google.com/+HuaweiDeviceCo

Youtube: youtube.com/user/HuaweiDevice

Flickr: www.flickr.com/photos/Huaweidevice