Petra Mašínová, CEO Newton Media, ZVOLENA novou členkou Představenstva světové Asociace pro měření efektivity komunikace amec

Petra Mašínová, CEO společnosti NEWTON Media, a.s., byla zvolena do představenstva mezinárodní organizace AMEC. Z osmi kandidátů, kteří byli na post nominováni, porota vybrala celkem šest osobností. Noví členové, kteří dnes byli zvoleni, doplní řady těch, jimž zbývá rok z dvouletého funkčního období. (TZ)

„V rámci AMEC rádi přispějeme k mezinárodnímu sdílení našich odborných zkušeností z oblasti analýz a měření efektivity komunikace. Naši klienti budou mít zároveň prospěch z nejlepších mezinárodních postupů, jichž je AMEC garantem. Tuto volbu vnímám jako potvrzení odborného kreditu, který má NEWTON Media mezi profesionály z oboru i jako příležitost dále rozvinout náš nový byznys model služeb s přidanou hodnotou“, uvedla Petra Mašínová u příležitosti zveřejnění výsledků voleb.

Mezi dalšími zvolenými jsou Richard Bagnall (PRIME Research, UK), Barbara Bassi (L’Eco Della Stampa Spa, Itálie), Dawn Conway (Cision, Severní Amerika), Evgeniy Larionov (Ex Libris, Rusko) a Jerry Ward (Press Data, UK). Výsledky byly velmi těsné, rozhodující hlas udělil David Rockland, předseda představenstva AMEC. Oprávnění volit měli všichni členové dosavadního představenstva. Využilo ho 89% členů. Bližší informace viz amecorg.com.

NEWTON Media, a.s.

NEWTON Media je největší středoevropský poskytovatel služeb mediálního monitoringu a analýz s tradicí, sahající do roku 1995. Působí v ČR, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Slovinsku, Srbsku, Bosně a Hercegovině a Makedonii. Monitoring a analýzy NEWTON Media pokrývají oblast “tradičních” médií, internetu a sociálních sítí. Společnost disponuje největším mediálním archivem ve střední Evropě, sahajícím do roku 1996. Klienti rovněž využívají služby včasného varování při krizové komunikaci, monitoring reklamy i trénink v oblasti sociálních sítí. Portfolio služeb s přidanou hodnotou zahrnuje strategické poradenství a návrhy a realizaci doporučení s cílem napomoci klientům posílit jejich konkurenceschopnost. NEWTON Media poskytuje služby s přeshraničním a vícejazyčným přesahem. Je členem mezinárodních odborných sdružení FIBEP a AMEC a sdílí mediální obsah s  dalšími agenturami z celého světa.

AMEC (Association for Measurement and Evaluation of Communication)

Mezinárodní organizace AMEC, se sídlem v Londýně, je globálním oborovým sdružením a profesionálním zázemím pro agentury a profesionály, zabývajícími se službami monitoringu a analýz mediální komunikace a měření její efektivnosti. AMEC má v současnosti přes 120 členů ze 41 zemí z celého světa.