Kaspersky Lab radí hráčům online her

Kaspersky Lab v současnosti eviduje čtyři miliony různých škodlivých programů, které útočí výhradně na hráče videoher. Jednou z nejrozšířenějších metod kybernetických zločinců ve světě online her je sociální inženýrství, zejména phishing. (TZ)

Ačkoli se mohou zdát jasné a triviální, následující bezpečnostní doporučení analytiků pro hráče her se ukázala jako nejefektivnější:

  • Neklikejte ani neotvírejte žádné nabídky, které se zdají až příliš výhodné, ať už dorazí e-mailem či na sociálních sítích. Pokud nabídka vypadá jako oficiální, zkontrolujte si, zda je důvěryhodná. V případě pochyb nezadávejte žádné osobní údaje a raději kontaktujte samotnou společnost.
  • Používejte silná hesla a na každý herní účet mějte jiná. Zvažte využití správce hesel.
  • Buďte opatrní při navazování nových přátelství v kybernetickém prostoru, zejména v hráčských diskuzích.
  • Stahujte hry jen od autorizovaných prodejců a distributorů. Nejde jen o legálnost, ale i o to, že existuje nebezpečí stažení malwaru společně s nelegálním souborem.
  • Používejte kvalitní bezpečnostní řešení. Kaspersky Internet Security – multi-device 2015 obsahuje antimalwarovou ochranu, anti-phishing, automatické zabezpečení před exploity, virtuální klávesnici a řadu dalších funkcí. Speciální hráčský mód nezatěžuje systém počítače a brání obtěžujícím oznámením o systému.

Před svátky nabízí Kaspersky Lab hráčům speciální balíček – Kaspersky Internet Security – multi-device 2015 se sadou hracích karet HearthStone od Blizzard. Hearthstone je bezplatná karetní digitální strategie, v níž si hráči můžou vybrat mezi devíti hrdiny Warcraft a hrát kartami, s nimiž lze kouzlit, využít speciální zbraně či schopnosti nebo vyvolat mocné postavy, aby rozdrtily soupeře.

Nabídka platí od prosince do února v řadě zemí včetně České republiky.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je největším soukromě vlastněným poskytovatelem koncových bezpečnostních řešení na světě. Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce bezpečnostních řešení pro koncové uživatele.* Již více než 17 let patří Kaspersky Lab mezi přední inovátory v oblasti informačních technologií a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení velkým podnikům, malým a středním firmám i domácím uživatelům. Aktuálně společnost registrovaná ve Velké Británii působí v bezmála 200 zemích a oblastech a poskytuje ochranu více než 300 milionům uživatelů. Více informací o společnosti Kaspersky Lab najdete na www.kaspersky.cz.

* Společnost zařadil na čtvrté místo žebříček „IDC Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor, 2013“. Žebříček vyšel ve zprávě „IDC Worldwide Endpoint Security 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares (IDC #250210, August 2014)“ a řadil poskytovatele software podle zisku z prodeje koncových bezpečnostních řešení v roce 2013.