BenQ uvádí BL3201PT, 32”W 4K2K monitor pro designery

Praha 16. 12. 2014 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na LED monitory, představuje novou vlajkovou loď BL série monitorů. Model BL3201PT je navržen primárně pro práci s CAD/CAM, náročnými animacemi, střihem videa a grafickými návrhy. Nabízí 32palcový IPS displej s rozlišením 3840 x 2160 (4K2K UHD), 100% sRGB a různé režimy nastavení pro zvýšení efektivity práce, jako např. CAD/CAM Mode, Animation mode, obraz v obrazu (PIP), obraz vedle obrazu (PBP) a software pro snadné rozdělení obrazovky Desktop Partition. Nechybí ani technologie pro ochranu zraku BenQ Flicker-free a Low Blue Light. (TZ)

„BL3201PT zrcadlí naše pevné odhodlání poskytovat ten nejlepší obrazový výkon našim zákazníkům a být vždy o krok napřed před požadavky trhu,“ říká Peter Huang, General Manager technologického produktového centra BenQ a dodává: „Věříme, že designéři využijí veškeré výhody tohoto 32“ 4K2K monitoru a jejich práce se tak stane ještě profesionálnější a zábavnější.“

32“ monitor s 10bitovým IPS displejem disponuje 4K2K ultra HD rozlišením 3840 x 2160 pixelů, které přináší o více než 300 % větší pracovní prostor v porovnání s klasickým Full HD 1080p, stejně jako větší hustotu pixelů (PPI) a tím jemnější obraz. Uživatelé mají k dispozici také mnoho nastavení zobrazení jako CAD/CAM Mode rozjasňující složité křivky modelů či režim animace pro detailní prohlížení grafických návrhů s možností volby 10 úrovní jasu pro lepší viditelnost v tmavých místech.

Pro situace, které vyžadují porovnání výstupu ze dvou různých počítačů, nabízí monitor funkce obraz v obrazu (PIP) a obraz vedle obrazu (PBP). K dispozici je též Desktop Partition umožňující rozmístění aktivních aplikací na obrazovce pomocí jednoho kliknutí a software Display Pilot s funkcí Auto Pivot pro snadnou správu a nastavení obrazu.

Velký důraz je opět kladen na ochranu očí. V rámci Eye-care technologií jsou k dispozici Flicker-free, eliminující blikání na pozadí, Low Blue Light, redukující škodlivé modré světelné spektrum a také senzor okolního osvětlení automaticky upravující jas monitoru.

Monitor lze ke zdrojovému zařízení připojit prostřednictvím dvou HDMI 1.4 portů, Diplay Port 1.2, mini Diplay Port nebo rozhraní DVI-DL. K dispozici je také pět USB 3.0 portů a čtečka SD karet.

BenQ BL3201PT lze zakoupit za doporučenou koncovou cenu 24 990 Kč s DPH pro Českou republiku a 899 euro s DPH na Slovensku.

Pro více informací prosím navštivte www.BenQ.cz nebo www.Gaming.BenQ.com

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.