AVG Cleaner lépe prodlouží výdrž telefonu díky novým profilům baterie

PRAHA – 18. prosince 2014 – AVG® Technologies N.V. (NYSE: AVG), společnost poskytující internetovou bezpečnost 188 milionům aktivních uživatelů, uvolnila novou verzi oblíbené aplikace AVG Cleaner for Android PRO. Verze 2.2.1 obsahuje kromě několika nových prvků v uživatelském rozhraní i výrazně vylepšenou funkci Profily baterie, které umožní ještě více optimalizovat využití baterie podle místa, na němž se právě nacházíte, a také podporu pro operační systém Android 5.0 „Lollipop“. (TZ)

Nová funkce Profilů baterie nyní obsahuje možnost „Vybrat ruční nastavení“ pro ty, kteří rádi zvyšují výdrž baterie ručně. Na první pohled tak vidí, které vestavěné funkce jako Wi-Fi, Bluetooth, mobilní data nebo automatická synchronizace souborů, nejvíce „vysávají“ baterii telefonu. Také byly přidány přepínače On/Off, aby bylo na první pohled vidět, co je vypnuto a co zapnuto. Zelený indikátor zase ihned prozradí, kolik provozního času můžete vypnutím ušetřit. Kromě stávajících režimů „Domov“, „Práce“ a „Auto“ přidává nová verze profil „Slabá baterie“, který přichází ke slovu při překročení určité hranice (např. 20 %). Obecně je pak snazší profily nastavit „za běhu“.

Aplikace AVG Cleaner for Android umožňuje uživatelům lepší používání jejich zařízení výpisem aplikací, které spotřebovávají nejvíce systémových prostředků i energie a čištěním nepotřebných souborů v mezipaměti. Funkce Spořič energie zase pomáhá zvýšit výdrž baterie vypnutím funkcí a úloh s vysokou spotřebou energie. Aplikace také nedávno přišla s novým vyhledáváním „velkých“ souborů, jako jsou staré stažené videosoubory.

AVG Cleaner pro Android je dostupný ve 30 jazycích včetně češtiny. Můžete si jej stáhnout v obchodě Google Play. Placená verze PRO je dostupná za předplatné 19,99 Kč měsíčně nebo 99,99 Kč ročně. Uživatelé získávají 30denní možnost na zkoušku využívat pokročilejší funkce verze PRO (profily baterie). Po uplynutí této doby se aplikace vrátí na bezplatnou verzi.

###

O AVG Technologies (NYSE: AVG)

AVG je přední společností poskytující internetovou bezpečnost zařízením, datům i lidem prostřednictvím softwaru a služeb. K 30. září 2014 má AVG 188 milionů aktivních uživatelů, kteří využívají zabezpečení internetu, optimalizace výkonu, ochrany soukromí a identity. Výběrem produktů AVG se uživatelé stávají součástí důvěryhodného globálního společenství, které je přímo ve spojení se společností AVG a těží ze vzájemné podpory.

www.avg.com