Nový projektor Acer H7550ST přináší Full HD obraz, dynamické 20W zvuk, bezdrátový přenos a flexibilitu s projekcí na krátkou vzdálenost

Kompatibilita s adaptérem Chromecast(1) v kombinaci s jedinečným ukrytím bezdrátového adaptéru dělá z tohoto zařízení první projektor na světě s vestavěným Chromecastem (TZ)

 

  • Technologie projekce na krátkou vzdálenost s úhlopříčkou obrazu až 100″, a to i v oblastech s omezeným prostorem
  • Skrytý bezdrátový adaptér umožňuje bezdrátový přenos a projekci obrazu ze smartphonu, notebooku nebo chromebooku, a to i s využitím vlastního adaptéru Chromecast nebo jiného bezdrátového adaptéru
  • Plug and play, volitelný kit Acer WirelessHD(1) přináší bezdrátový přenos 60Hz Full HD 3D obrazu bez nutnosti měnit nastavení po připojení zařízení přes HDMI
  • HDMI® 3D ready, umožňuje bezproblémovou projekci 144Hz 24p Blu-ray™ filmů(2)
  • Dynamický 20W stereo zvuk vylepšený funkcemi DTS Sound™ a Acer True Harmony
  • Možnost streamování HD audia do bezdrátového Bluetooth headsetu, reproduktorů nebo soundbaru
  • Vynikající možnosti připojení přes porty HDMI včetně dvou s technologií MHL pro dobíjení smartphonů a tabletů

 

 

Praha, 6. ledna 2015 – Společnost Acer představila výkonný projektor Acer H7550ST, který přináší brilantní Full HD obraz, dynamický 20W stereo zvuk a všestrannost díky bezdrátovému přenosu obrazu a projekci na krátkou vzdálenost. Díky kompatibilitě s volitelným adaptérem Chromecast kombinované s unikátním ukrytím bezdrátového adaptéru je tento projektor prvním Chromecast projektorem na světě.

Projektor Acer H7550ST byl k vidění 5. ledna na akci Pepcom Digital Experience! v hotelu Mirage v Las Vegas.

Nový projektor Acer H7550ST promítá čistý a jasný širokoúhlý obraz o úhlopříčce až 100″ ze vzdálenosti pouhých 1,5 metru od plátna díky technologii krátké projekční vzdálenosti, a to při jasu 3 000 lumenů a s nativním poměrem stran 16:9. Díky své schopnosti promítat obraz z krátké vzdálenosti je ideální pro uživatele, kteří jej budou používat z pohodlí domova pro sledování filmů, hraní her a karaoke, a to i v menších místnostech. Také je skvělou volbou pro pedagogy využívající projekci k výuce ve třídách.

Pro větší pohodlí je projektor vybaven skrytým adaptérem pro přenos dat a bezdrátovou projekci ze smartphonu, počítače či chromebooku s využitím vlastního adaptéru Chromecast, adaptéru Acer MWA3 MHL nebo Acer WirelessHD, který přináší možnost přenosu 60Hz Full HD 3D filmů bez nutnosti měnit nastavení při použití multimediálního přehrávače připojeného přes HDMI kabel. Unikátní konstrukce skrytého adaptéru zvyšuje zabezpečení dat, zatímco je zachován čistý vzhled projektoru a eliminována možnost ztráty adaptéru.

Dvojice vestavěných 10W reproduktorů poskytuje dostatečně výkonný zvuk, díky čemuž se obejdete bez externích reproduktorů. Hlubší zvuk a vestavěná funkce DTS Sound zvyšuje hlasitost bez zvýšení zkreslení zvuku, a zároveň zlepšuje výkon basů a čistotu hlasu. Kromě toho je zde Acer True Harmony, volitelný ekvalizér pro jemné doladění a optimalizaci frekvenčního vyvážení s cílem vylepšit efekty filmů, her a hudby zvýšenými basy a prostorovým zvukem.

„Náš nejnovější projektor pro domácí zábavu je jedním z nejlepších, které jsme kdy vyrobili“, řekla Melanie Tarpey, ředitelka divize Peripheral Business společnosti Acer Europe. „Technologie projekce na krátkou vzdálenost přináší flexibilitu v možnostech umístění projektoru, zatímco bezdrátový adaptér umožňuje pohodlnější a jednodušší přenos dat a projekci než kdy jindy. Příznivci domácího kina budou nadšeni ze spojení Full HD obrazu s dynamickým 20W stereo zvukem s vestavěnou funkcí DTS Sound, díky kterému budou filmy a hry neuvěřitelně živé.“

Projektor H7550ST také dokáže streamovat zvuk do bluetooth headsetu, soundbaru nebo reproduktorů pro více možností poslechu. Nechybí ani dvojice audio konektorů, která rozšiřuje možnosti připojení o další reproduktory pro výkonný zvukový zážitek.

HDMI(2) 3D Ready

Díky připravenosti na HDMI 3D si mohou uživatelé s kompatibilním 3D Blu-ray přehrávačem a 3D brýlemi vychutnat bezproblémové přehrávání 144Hz 24p 3D Blu-ray filmů. Projektor je také DLP 3D Ready, proto může spolupracovat s počítačem nebo AV zařízením, které podporuje 120Hz výstup a DLP® 3D kit pro zážitek ze sledování obrazu bez blikání.

Vynikající možnosti připojení, digitální zoom

Projektor Acer H7550ST má rozměry jen 35,7 × 24,1 × 9,8 cm a váží 3,4 kg. Díky třem HDMI® portům včetně dvou s technologií MHL pro nabíjení smartphonů a tabletů, nabídne tento projektor flexibilní možnosti připojení a okamžité přepínání. Díky digitálnímu zoomu a roztažení mohou uživatelé zvětšit zobrazený detail, aniž by museli pohnout projektorem.

Projektor Acer H7550ST se může pochlubit kontrastem 16 000:1 a nativním Full HD (1 920 × 1 080 px) rozlišením pro projekci jasného a živého obrazu a to i tehdy, pronikne-li do interiéru denní světlo. Technologie Dynamic Black přináší vynikající kontrast obrazu pomocí nastavení výkonu lampy a analýzy obsahu snímek po snímku. Dolaďuje tmavé scény pro optimální úrovně černé, zatímco je zachován jas, což přináší vysokou kvalitu obrazu.

Technologie ColorBoost3D poskytne realistický obraz během projekce ať už 3D nebo 2D obrazu se schopností snížit úbytek jasu a posun barev. Kromě toho je zde i technologie Acer Colorsafe II využívající optimalizované 6ti segmentové barevné kolečko, výkonné zpracování obrazu a pokročilé svícení lampou pro zajištění dlouhotrvající věrnosti barev v porovnání s jinými technologiemi.

Projektor Acer H7550ST poskytne životnost lampy až 4 000 hodin ve standardním režimu, 6 000 hodin v režimu Eko a až 8 000 hodin v režimu ExtremeEco.(3)

Cena a dostupnost

Projektor Acer H7550ST s krátkou projekční vzdáleností bude k dispozici v druhé polovině února za cenu od 24 990,- Kč / 899 EUR s daní.

O společnosti Acer

Společnost Acer, která se zabývá hardwarem, softwarem a službami, byla založena již v roce 1976. Zaměřuje se na výzkum, návrh, marketing, prodej a podporu inovativních produktů, které zlepšují každodenní život lidí. Mezi nabízené produkty společnosti Acer patří počítače, monitory, projektory, servery, tablety a chytré telefony. Všechno to jsou nástroje, které našim zákazníkům umožňují prozkoumávat až za hranice možností a získávat více zkušeností. Společnost Acer, která zaměstnává 7 500 lidí, je čtvrtou největší firmou na světě vyrábějící počítače (IDC 2013) a v roce 2013 dosáhly její tržby 12,02 miliardy amerických dolarů. Pro více informací navštivte stránky www.acer.cz.

 

  • K dispozici jako volitelné příslušenství
  • Podporuje specifikaci HDMI 1.4a. Je zapotřebí kompatibilní zařízení pro přehrávání multimediálního obsahu a 3D brýle.
  • Životnost lampy závisí na řadě faktorů včetně jasu a lze maximalizovat pomocí technologie Acer EcoProjection, která uživateli umožňuje přizpůsobit konfiguraci pro úsporu energie.
  • IDC 2013