Delivery Hero expanduje v Evropě – Nové akvizice v České republice a na Slovensku

8. ledna 2015 – Delivery Hero, globální leader v oblasti online a mobilního objednávání jídla, dnes oznámil akvizici DámeJídlo a JídloTeď v České republice a na Slovensku. Obě značky zůstanou zachovány a provoz obou firem bude pokračovat se stávajícím týmem i managementem.  (TZ)
Transakce je součástí strategie dalšího růstu a globální expanze společnosti Delivery Hero. Její vedoucí pozice na trhu v kontinentální Evropě bude touto akvizicí posílena.

 

Niklas Östberg, generální ředitel Delivery Hero, říká: “Velmi na nás zapůsobilo podnikání, které týmy DámeJídlo a JídloTeď vybudovaly v uplynulých letech. Chceme dále urychlit jejich růst velkými investicemi do technologií, marketingu a nových a vylepšených služeb pro zákazníky i restaurace.”

DámeJídlo bylo založeno v roce 2012 a v současné době nabízí menu z přibližně 1500 restaurací v České republice a na Slovensku. JídloTeď zahájilo svou činnost v roce 2013 a provozuje síť 650 ti restaurací v České republice.

Lukáš Uhl, generální ředitel DámeJídlo uvádí: “Máme velikou radost, že jsme se stali součástí Delivery Hero. Společně sdílíme stejnou vášeň pro budování skvělých služeb.“

Tomáš Čupr, partner společnosti Bizthusiasm k transakci říká: “Velký dík patří týmu DámeJídlo za jejich skvělou práci a investorům z Mitonu a Enernu. Jsme si jisti, že firma bude ve vlastnictví Delivery Hero prosperovat a nadále poskytovat vynikající služby zákazníkům”.

Aleš Urbánek, generální ředitel společnosti JídloTeď, uvádí: “Jsme hrdí, že jsme se stali součástí globálního lídra v oblasti našeho podnikání. Dodává nám to ještě více energie k rozvoji našich služeb.“

Marc Westermann, spoluzakladatel JídloTeď dodává: “Při budování JídloTeď jsme v posledních dvou letech zažili skvělé období a z partnerství s Delivery Hero máme velikou radost.”

Delivery Hero

Delivery Hero je globální síť online platforem pro objednávání jídla, jejíž součástí je více než 200 000 partnerských restaurací po celém světě. Delivery Hero má přibližně 1 500 zaměstnanců ve 24 zemích, z toho 440 ve svém berlínském sídle. Mezi investory společnosti figurují mimo jiné Insight Venture Partners, Kite Ventures, Team Europe, ru- Net, Tengelmann Ventures, Point Nine Capital, Phenomen Ventures a Vostok Nafta.