Datech a společnost MakerBot Europe oznamují uzavření spolupráce na vybraných evropských trzích

Praha, 16. 1. 2015 – Datech, divize společnosti Tech Data, jež se specializuje na prodej návrhového software Autodesk, začala od ledna 2015 distribuovat produkty pro 3D tisk a skenování značky MakerBot Europe. Kontrakt platí pro Rakousko, Belgii, Francii, Německo, Maďarsko, Itálii, Lucembursko, Nizozemí, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Španělsko a pro Českou republiku a Slovensko. (TZ)

Datech bude exkluzivně distribuovat celé portfolio MarkerBot Replicator 3D tiskáren, které zahrnuje modely MakerBot Replicator Desktop 3D Printer, MakerBot Replicator Mini Compact 3D Printer,  MakerBot Replicator Z18 3D Printer a MakerBot Replicator 2X Experimental 3D Printer, ale také MakerBot Digitizer™ Desktop 3D Scanner a MakerBot PLA a ABS Filaments.

„Jsme přesvědčeni, že uzavření distribučního kontraktu mezi MakerBot Europe a společností Datech je pro obě strany tím správným krokem ve správný čas a že pomůže společnosti MakerBot rozšířit její vedoucí pozici na trhu s profesionálními desktopovými 3D tiskárnami napříč Evropou,“ uvedl Alexander Hafner, generální ředitel MakerBot Europe. „Tech Data se již stala distribučním partnerem společnosti MakerBot ve Spojených státech a toto partnerství pomáhá rozšiřovat naše aktivity také na rostoucím trhu 3D tisku v Evropě. Datech, který má mnoho let zkušeností na trhu s návrhovým softwarem Autodesk, je pro tento projekt ideálním partnerem, zejména díky jeho dokonalé znalosti trhu a blízkým vztahům se sítí více než 3000 resellerů a zákazníků v oblasti strojírenství, architektury nebo navrhování. Datech a jeho reselleři budou moci rozšířit svůj sortiment o prvotřídní 3D tisková řešení, která velmi úzce souvisejí se současnou obchodní činností společnosti Datech. Tyto dva trhy mají hodně společného, neboť reselleři spolupracující s Datech již mají všechny kompetence potřebné k vytvoření návrhů a souborů, které mohou být realizovány prostřednictvím 3D tiskáren MakerBot Replicator.“

MakerBot Europe již spustila speciální webové stránky pro resellery (makerbot-reseller.zone), kde se mohou zapojit a vylepšit svoje znalosti o MakerBot 3D tiskových a skenovacích řešeních a které provedou zákazníky světem 3D tisku.

V rámci obchodního partnerství mezi divizí Datech a společností MakerBot vznikne síť devíti strategicky umístěných servisních center, která budou zřízena v průběhu roku 2015 a jejichž úkolem bude poskytovat zákaznickou podporu na nejvyšší možné úrovni a garantovat reakce na specifické požadavky zákazníků včas.

„Naši reselleři hledají komplexní řešení a nové možnosti na rychle se rozvíjejícím trhu 3D tisku,“ řekl Tomáš Kácha, Datech Director Eastern Europe. „Jsme rádi, že jim můžeme poskytnout možnost využít jejich dosavadní zkušenosti z prodeje 3D návrhových řešení od Autodesku a umožnit tak jejich koncovým zákazníkům vstoupit do světa 3D tisku a prototypování v reálném čase.“

O společnosti MakerBot

MakerBot, dceřiná společnost Stratasys Ltd., je lídrem příští průmyslové revoluce, a to díky nastavení standardů v oblasti spolehlivého a cenově dostupného desktopového 3D tisku. Společnost byla založena v roce 2009 a vytvořila největší základnu desktopových 3D tiskáren, které prodává zákazníkům po celém světě, včetně odvětví, jako je strojírenství, architektura, navrhování, výuka a vzdělávání nebo i běžným spotřebitelům. Pro více informací o MakerBot navštivte makerbot.com.

MakerBot Europe GmbH & Co. KG sídlí v německém Stuttgartu a pečuje o prodej a distribuci produktů značky MakerBot v Evropě, nabízí školení a podporu pro zákazníky, resellery a distribuční kanály včetně programů týkajících se integrace 3D tisku do vzdělávacího sektoru. Produkty MakerBot jsou dostupné po celém světě, včetně 28 zemí Evropy. Pro více informací o MakerBot Europe navštivte eu.makerbot.com nebo nás sledujte na Facebooku a Twitteru.

Více informací o společnosti Tech Data Distribution najdete na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

O společnosti Tech Data Distribution

Firma Tech Data Distribution, s.r.o., je přední distributor výpočetní a komunikační techniky, digitální spotřební elektroniky a software pro český a slovenský trh. Společnost byla založena v polovině roku 1991 v Praze pod názvem Expert & Partner. V dubnu 1993 se stala součástí celoevropské distribuční sítě Computer 2000, vlastněné od roku 1999 americkou distribuční firmou Tech Data Corporation. V distribuční nabídce Tech Data Distribution naleznete produkty nejdůležitějších výrobců ze všech oblastí výpočetní a komunikační techniky. V březnu 2004 úspěšně proběhla integrace společnosti Azlan. K obsluze svých zákazníků využívá logistické centrum v Boru u Tachova, které v rámci Tech Data Corporation patří mezi největší na světě.

O společnosti Tech Data Corporation

Společnost Tech Data Corporation je předním světovým distributorem, produktů, řešení a služeb v oblasti informačních technologií. Díky propracované logistice a službám s přidanou hodnotou pomáhá 115 000 prodejcům ve více než 100 zemích po celém světě efektivně uspokojovat požadavky koncových uživatelů na nejrůznější technologie.  Společnost se umístila v žebříčku Fortune 500 na 111. místě a dosáhla tržeb ve výši 26,8 mld. USD za poslední fiskální rok, který skončil 31. ledna 2014. Více informací najdete na: www.techdata.com.