Nová generace LIFEBOOKŮ od Fujitsu přináší vynikající mobilitu

Praha, 20. ledna 2015 – Pátá generace procesoru Intel z řady Core vPRo, vynikající mobilita a dlouhá výdrž. To jsou hlavní přednosti novinek, jež rozšiřují oblíbenou řadu notebooků LIFEBOOK a tabletů STYLISTIC. Fujitsu tak reaguje na setrvalý trend, kdy firmy nabízejí svým zaměstnancům možnost zvolit si své vlastní zařízení, které nejlépe vyhovuje jejich individuálním potřebám. (TZ)

“Zjistili jsme, že soukromé společnosti nyní chtějí dát svým lidem širší výběr v oblasti firemních notebooků. Ve Fujitsu umíme nabídnout širokou škálu notebooků a tabletů, a tak jsme při přípravě nových modelů oblíbené řady LIFEBOOK využili příležitost standardizovat dokovací stanice a vyřešit tak každodenní nepříjemné starosti uživatelů,” vysvětluje viceprezident Fujitsu pro výpočetní techniku Jörg Hartmann. “Produkty Fujitsu jsou tak díky koncepci zaměřené na člověka zajímavější pro uživatele a zároveň pomáhají firmám snížit výdaje.”

Nové notebooky Fujitsu nabízejí prodlouženou dobu provozu na baterie (model S935 dokonce zvládne běžet 24 hodin na jedno nabití) a mají vyšší výkon. Nové modely, které rozšíří řadu LIFEBOOK, mají klasický vzhled a všechna zařízení 2 v 1 i dva Ultrabooky nabízejí dodatečné možnosti, jako jsou pohodlné dotykové obrazovky a nezbytné funkce pro firmy, např. modul Trusted Platform a čtečky chytrých karet.

Vybrané nové modely1 řady LIFEBOOK jsou rovněž kompatibilní se standardizovanou, univerzální dokovací stanicí: Replikátor portů v řadě LIFEBOOK mohou uživatelé nyní použít s osmi2 různými počítači, včetně notebooků, Ultrabooků, zařízení 2 v 1 a dokonce mobilních pracovních stanic.

Nové modely, které přibyly do řady Fujitsu LIFEBOOK a STYLISTIC:

  • Notebook FUJITSU LIFEBOOK S935 – všestranný, lehký notebook v kategorii 33,8 cm (13,3 palce), který nabízí vynikající mobilitu lidem, kteří hodně cestují, neboť nabízí až 24 hodin3 provozu. V těle notebooku je také zabudovaný novátorský snímač Fujitsu PalmVein4 pro zvýšení zabezpečení
  • Tablet FUJITSU LIFEBOOK T935 – 33,8cm (13,3palcové) zařízení 2 v 1, spojující flexibilitu tabletu s výkonem, dlouhou výdrží na baterie a supertenkým designem Ultrabooku
  • Tablet FUJITSU LIFEBOOK T725 – menší, 31,8cm (12,5palcové) zařízení 2 v 1, které lze zasadit do nové dokovací stanice, jejíž konstrukce umožňuje uživatelům optimalizovat produktivitu prostřednictvím modulární zásuvné koncepce – optickou mechaniku je možné nahradit druhou baterií, druhým pevným diskem či nechat místo prázdné a snížit hmotnost.
  • Notebook FUJITSU LIFEBOOK U745 – 35,6cm (14palcový) tenký a lehký Ultrabook, jež přináší to nejlepší z obou světů profesionálům toužícím po optimální mobilitě a vyžadujícím plnou konektivitu jako například výstup VGA – a rovněž přidává dodatečnou vrstvu zabezpečení v podobě snímací technologie PalmVein a kompatibilitu s novou dokovací stanicí
  • Tablet FUJITSU STYLISTIC Q7755 – 33,8cm (13,3palcová) obrazovka a široká škála možností konektivity, zahrnující LTE, Bluetooth a dokonce NFC. Dále také nabízí možnost snímače Fujitsu PalmVein4 pro zvýšení zabezpečení

Nový replikátor portů a společná dokovací stanice zvyšuje pohodlí a snižuje náklady na vlastnictví

Díky standardizaci nového společného replikátoru portů pro notebooky i společné dokovací stanice pro tablety6 mohou uživatelé při práci v kanceláři využívat pohodlí stolního počítače – jejich zařízení se ihned připojí k napájení a propojí se s monitory, pevnou sítí a externími zařízeními USB jako je klávesnice, myš a další příslušenství. Notebooky a tablety pohodlně zapadnou do dokovací stanice – bez jakékoli potřeby restartu – a odpojení znamená pouze zmačknutí jednoho tlačítka.

Nový standard dokovací stanice Fujitsu omezuje celkové náklady na vlastnictví (TCO), neboť snižuje výdaje na počítačový hardware a přináší možnost opětovně využít existující dokovací stanice, když notebookům skončí životnost. Lidé spoléhající na vysokou mobilitu přitom mohou těžit z možnosti připojit se do dokovací stanice a pracovat na sdíleném kancelářském místě, aniž by museli kupovat či nosit množství kabelů a adaptérů nebo plýtvat časem při zapojování spousty zařízení pokaždé, když mění pracovní místo.

Ceny a dostupnost

Ceny a dostupnost se liší podle parametrů a regionu.

Poznámky pro editory

Nová řada produktů LIFEBOOK bude představena také na Mobile World Congress v Barceloně (2. až 5. března 2015). Společnost Fujitsu bude na stánku 5A40 v hale 5.

1 Notebooky nové generace LIFEBOOK U745 a T725 lze zapojit do replikátoru portů řady LIFEBOOK.

2 Replikátor portů řady LIFEBOOK podporují modely notebooků LIFEBOOK E544, E554, E734, E744, E754 a T725 i notebooky U745 a mobilní pracovní stanice CELSIUS H730.

3 Na základně srovnávacího testu BAPCO 2012. Další standardy, například JEITA, mohou vést k odlišným výsledkům.

4 Doplňkový, vestavěný snímač PalmVein s technologií PalmSecure ověřuje identitu prostřednictvím jedinečné struktury žil v dlani.

5 Dostupné pouze na základě projektu pro distributory s přidanou hodnotou.

6 Společnou dokovací stanici podporují zařízení STYLISTIC Q555 a Q775.

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

 

O Fujitsu EMEIA

V Evropě, na Blízkém východě, v Indii a Africe (EMEIA) je Fujitsu přední ICT společností nabízející kompletní portfolio technologických produktů, řešení a služeb od pracovních stanic, až po kompletní řešení datacenter, řízených služeb, cloudového softwaru a řešení. Vizí Fujitsu je takzvaná Human Centric Intelligent Society, což je vize společnosti vytvářející hodnoty propojováním infrastruktury a kreativně definující nové formy schopností člověka. V rámci EMEIA Fujitsu zaměstnává zhruba 28 000 lidí a je součástí globální Fujitsu Group. Další informace naleznete na webu ts.fujitsu.com/aboutus