Fluke představuje expertní termokamery TiX560 a TiX520

PRAHA, Česká republika – Společnost Fluke Corporation dnes představuje novou expertní řadu termokamer Fluke s modely TiX560 a TiX520. Jedná se o kamery s funkcí Super Resolution poskytující rozlišení až 640 x 480 bodů a jsou vybaveny technologií bezdrátového komunikace Fluke Connect. Tyto kamery jsou vybaveny otočným objektivem, který umožňuje pohodlné zaměření situace v rozsahu 180° a souběžně může být displej otočen k uživateli. (TZ)

Fotografie jsou dostupné zde: http://bit.ly/1y71oyy

Velikost 5.7“ displeje s rozlišením 640 x 480 bodů je v dané kategorii jedinečná a veškeré funkce a nastavení se ovládají přes dotykovou obrazovku.

Oba modely disponují technologií LaserSharp®, kdy se laserovým paprskem měří vzdálenost od objektu, aby byl snímek zaostřený na požadovaný měřený předmět. Zaznamenat tuto vzdálenost je možné i do termosnímku. V případě potřeby lze obraz doostřit také manuálně.

Díky Fluke Connect mohou termokamery zobrazovat informace až z 5 dalších připojených Fluke Connect zařízení, které zahrnují ampérmetry, voltmetry nebo moduly pro měření teploty. Termokamery lze bezdrátově připojit přes Bluetooth 4.0 k PC*, k zařízením iPhone, iPad a Android 4.3.x nebo přes WiFi.

Termokamery jsou vybaveny očekávanými funkcemi pro zobrazení, jako jsou prolínání termálního a reálného obrazu IR Fusion™ a AutoBlend™ nebo obraz v obraze (PIP). Zobrazení nabízí celkem 16 barevných palet, 8 standardních a 8 speciálních palet Ultra Contrast™. K termosnímkům lze pořizovat i hlasové záznamy a dodatečné fotografické poznámky, které mohou upřesnit okolnosti měření, případně umístění měřeného objektu. Záznam videa je možný jak ve standardním spektru (.avi), tak i v radiometrickém zobrazení (.is3).

Mezi praktickou výbavu termokamer TiX560 a TiX520 patří laserové ukazovátko, které upřesňuje oblast zaměřenou objektivem, nebo LED svítilna. Ta umožňuje vyfocení nebo videozáznam měřené oblasti i za zhoršených světelných podmínek. Vestavěný digitální fotoaparát disponuje rozlišením 5 megapixelů a umožňuje 2x, 4x nebo 8x digitální zvětšení.

Soubory se ukládají na vyjímatelnou paměťovou kartu microSD nebo do integrované flash paměti. Přes USB kabel je lze stáhnout do PC. Radiometrické soubory (.is2, .is3) se editují ve zdarma dodávaném softwaru Fluke SmartView pro analýzu termografických snímků, ostatní soubory (.bmp, .jpg a .avi) lze upravovat nezávisle.

V dodávaném příslušenství jsou dvě lithium-iontové baterie a nabíječka pro nabíjení obou baterií najednou. K dispozici jsou i adaptéry pro různé typy elektrických zásuvek. Jedna baterie poskytuje kameře až 3 hodiny nepřetržitého provozu. Mezi volitelné příslušenství patří širokoúhlý objektiv, teleobjektiv nebo nabíječka do auta.

Rozdíly mezi TiX560 a TiX520 jsou především v rozsahu měřených teplot, první z nich je schopna měření od -20 °C do +1200 °C a druhá od -20 °C do +850 °C. Oba modely lze koupit s obnovovací frekvencí 60 Hz nebo 9 Hz. TiX560 navíc nabízí dálkové ovládání pro měření ve specifických situacích.

Další informace o přístrojích Fluke a aplikacích a pomoc s vyhledáním nejbližšího distributora lze získat na e-mailu info@fluke.cz nebo na webových stránkách společnosti Fluke na adrese http://www.fluke.cz.

* při využití USB adaptéru Fluke pc3000 FC.

# # #

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).