Konference o Zdravé firmě CHD 2015

Praha, 1. 4. 2015 – V zaměstnání strávíte 8 hodin denně – 2 000 hodin ročně – 80 000 hodin za 40 let produktivního věku. Trávíte tento životní čas ve zdravém či toxickém prostředí? Jaký to má vliv na zbývající dvě třetiny vašeho každodenního života a na vaše blízké okolí, rodinu a přátele? (TZ)

Touto problematikou se zabývá konference Corporate Health Day 2015 s podtitulem Moderní a Zdravá firma, která proběhne 16. dubna 2015 v hotelu Augustine na Malé Straně.

Otázka firemního zdraví není pouze záležitostí firmy. Je to propojený dynamický systém, který se skládá z organizace, týmu a jednotlivce. Firemní zdraví výrazně zasahuje do osobní části života zaměstnance. To, co si lidé s sebou odnášejí domů, má dopad na to, co následně přinášejí zpět na pracoviště. Lídři a manažeři si tohoto musí být vědomi.

Proto vznikl koncept nazývající se ZDRAVÁ FIRMA. Představuje způsob, jak podporovat fyzické i duševní zdraví zaměstnanců a jejich potřeby. Současně zvyšuje jejich efektivitu a upevňuje firemní hodnoty.

Za myšlenkou Zdravé firmy stojí Barbora Stejskalová, která 15 let figurovala ve vrcholových pozicích v oblasti lidských zdrojů v českých i nadnárodních společnostech. „S týmem odborníků poskytujeme takové služby, aby to, čemu se v korporacích říká „lidské zdroje“, fungovalo nejen efektivně, ale především lidsky. Myšlenka zdraví v podnikání stála za tím, že jsem začala nabízet zcela nové pohledy předním hráčům v byznysu, kteří to nejvíce potřebují, tj. korporacím.“

Na konferenci Corporate Health Day 2015 bude představeno pět základních pilířů konceptu Zdravé firmy:

1) Fyzické zdraví
2) Mentální zdraví
3) Pracovní prostředí
4) Ekonomické zdraví firmy
5) Sociální přesah jejího působení

Jako přednášející vystoupí více než dvacet českých i zahraničních odborníků, mezi které patří zakladatelé úspěšných firem, manažeři, ale i zdravotní experti. S návštěvníky se podělí o své nápady, jak využít zdraví firmy k přirozenému rozvoji a prosperitě. Jako hlavní hosté vystoupí Stanislav Bernard (majitel rodinného pivovaru Bernard), Branislav Hunčík (Chief HR Officer skupiny Penta), Kevin Morris (CEO & Co-Founder společnosti  Forge Factory s.r.o.) a Petr Šmída (partner investiční společnosti Enern Group).

Dále hosté ve svých přednáškách představí možnosti využití online technologií v HR. Návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet nové aplikace, které jsou ve firmách využívány ke zvýšení spokojenosti a loajality zaměstnanců.

Organizátor, společnost Human Garden s.r.o., se stejně jako při minulém ročníku Corporate Health Day bude podílet na podpoře charitativního projektu. Výtěžek získaný ze vstupného spolu s finančním příspěvkem sponzorů bude letos věnován na podporu nadačního fondu QIIDO (www.qiido.cz), který pomáhá nejmladší generaci nadané mimořádným intelektem.