Vodafone Czech Republic oznámil předběžné výsledky pro rok končící k 31. březnu 2015

Praha, 10. června 2015 Od října 2014 do března 2015 Vodafonu vzrostl počet jeho mobilních zákazníků o 41 tisíc. Uživatelská základna tak roste již druhý kvartál v řadě, a to poprvé po dvouletém poklesu. (TZ)

„Tyto výsledky jsou důkazem toho, že naše strategie zaměřená na špičkovou zákaznickou péči a rychlý mobilní internet, je úspěšná. Vodafone v posledních dvou letech intenzivně investoval do výstavby 4G sítě. Celkové investice v České republice za toto období přesáhly 5 miliard korun,” říká Balesh Sharma, generální ředitel Vodafone Czech Republic.

Vodafone nyní provozuje více než 3000 4G vysílačů a díky důrazu na pokrytí mimoměstských oblastí a regionálních měst zamíchal kartami na trhu mobilního internetu. Vodafone v tuto chvíli nabízí svůj rychlý mobilní internet (Turbo Internet) 97 % populace na 87 % území České republiky.

Stejně tak, jak Vodafone rozšiřuje pokrytí 4G signálem v regionech, daří se mu prodávat každým měsícem více a více zařízení, která podporují technologii 4G. V březnu 2015 podporovalo 4G přibližně 80 % všech mobilních zařízení, která si zákazníci u Vodafonu pořídili.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. V roce 2012 byl Vodafone prvním operátorem na českém trhu, který začal účtovat hovory po sekundách. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu se svými CSR aktivitami se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 160 milionů korun a letos nově vyhlašuje cenu Rafael pro neziskové organizace, které příkladně využívají IT ke zlepšení kvality života handicapovaných. Více informaci na www.vodafone.cz