Čeští vývojáři STRV postavili pětičlenný interní HR tým, plánují rapidní růst a hledají desítky vývojářů do pražské centrály

Praha 18. června 2015 – Čeští vývojáři STRV, kteří se věnují vývoji mobilních a webových aplikací na americkém trhu, vytvořili v pražské centrále pětičlenný interní tým personalistů specializovaných na IT, který se má stát základem pro rapidní růst této české společnosti. Vytvoření interního týmu personalistů vychází z úspěšné expanze STRV na americkém trhu, kam se čeští vývojáři dostali také díky projektu Czech Accelerator. Cílem české vývojářské společnosti je růst rámcově o více než 10 expertů měsíčně, což reflektuje poptávku služeb STRV na americkém trhu. (TZ)

„Chceme vytvořit nejsilnější technologický/vývojářský tým v České republice. Na začátku roku 2014 nás bylo v týmu dvacet, tento měsíc překročíme hranici 100 lidí. Naše cíle jsou ovšem vyšší, během dvou let bychom chtěli rapidně vyrůst a zvýšit tak naše šance na úspech na vysoce konkurenčním americkém trhu,“ prozrazuje plány Lubo Smid, spoluzakladatel STRV.

STRV plánuje se nadále věnovat rozvoji obchodních aktivit výhradně ve Spojených státech amerických, kde má tři pobočky – San Francisco, Los Angeles, New York. „V růstu se inspirujeme úspěšnými projekty jako je například Uber. Prosazení se v USA trvalo téměř tři roky, jednu dobu jsme to dokonce vzdávali. Dnešní míra poptávky je ovšem enormní. Na zveřejnění jedné mobilní aplikace se nám ozývají dva noví klienti, což nás těší, a proto tlačíme na rapidní personální růst, kdy přijímáme vývojáře z celého světa, čímž vzniká v Praze mezinárodní tým odborníků,“ říká Smid, který aktuálně HR tým v STRV vede.

Interními HR experty STRV jsou Dominika Horňáková (dříve IT Recruitment Consultant ve společnosti Apix Contultants), Ondřej Procházka (dříve IT Recruiter ve společnosti NATEK ), Lenka Havelková (dříve Personal Consultant for Top Business ve společnosti T-Mobile), Alžběta Vacková (dříve Academic Initiative Coordinator ve společnosti IBM) a Sunethra Gouri Boyinova (dříve External IT Project Coordinator ve společnosti Channel Crossings).

Více o STRV

STRV je jednou z předních českých technologických společností, která se věnuje vývoji mobilních a webových aplikací. Historie společnosti začala už v roce 2004 a do poloviny roku 2014 působila na trhu pod názvem uLikeIT. Hlavní strategií společnosti, za kterou stojí spoluzakladatelé David Semerád a Lubo Smid, je rapidní růst v USA, kam se vedení společnosti přesunulo roku 2012. Hlavní pobočkou je v současné době Los Angeles, další kanceláře se nacházejí v San Francisku a New Yorku. Nejdůležitější část firmy se ovšem stále nachází v Praze, kde sedí ke stovce vývojářů a designerů. Ti aplikace pro americké startupy vyvíjejí, spravují a aktualizují. Strategickým plánem STRV je nadále obsazovat americký trh se zachováním vývojářského centra v České republice, které se bude v následujících měsících rapidně rozšiřovat.

Mezi nejvýznamnějšími mobilní aplikace společnosti, se kterými se může český zákazník setkat, je například Ordr nebo sociální síť Lavendr. Mezi světové reference patří aplikace pro společnosti SparkNetworks, Caviar nebo SpoonRocket. Více o společnosti naleznete na: www.strv.com.