Vylepšená aplikace HBO GO nově v televizorech Samsung

Aplikace HBO GO přináší přepracované uživatelské prostředí, vyšší rychlost a nové funkce, např. live stream HBO. (TZ)

Praha 10. září 2015 – Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak dnes ve spolupráci s HBO Europe spustila inovovanou aplikaci HBO GO. Ta bude volně k dispozici na všech televizorech Samsung vyráběných od roku 2012 a hlavními benefity pro uživatele budou větší přehlednost, rychlost a pohodlnost při jejím využívání. Zákazníci se také mohou těšit na zcela nové uživatelské prostředí doplněné o další užitečné funkce.

„Kompletně přepracované uživatelské prostředí aplikace HBO GO v televizorech Samsung nabízí uživatelům nejen větší přehlednost a pohodlnou orientaci, ale také další vylepšení, jako rychlost či stabilitu,“ říká Pavel Mizera, Content Specialist ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. „Aplikace bude navíc volně k dispozici jak v letošních modelech Samsung s operačním systémem Tizen, tak i ve starších televizorech vyráběných od roku 2012,“ doplňuje Mizera.

Samotné využívání aplikace zůstává neměnné – uživatelé se jednoduše přihlásí pomocí nastaveného televizního PINu umístěného v sekci Nastavení svého HBO GO účtu. Naopak nepřihlášení uživatelé si mohou libovolně přehrávat trailery a veškerý obsah umístěný v sekci „Bez registrace“.

„Výborná spolupráce mezi HBO a Samsungem vedoucí k dalšímu zkvalitnění a vyššímu uživatelskému komfortu při sledování špičkového televizního obsahu nám všem dělá radost. Věříme, že i diváci, kteří si umí vybrat kvalitu, jak v oblasti hardwaru, tak i co do úrovně sledovaných pořadů, tento krok ocení,“ říká Daniel Klička, Country Manager HBO Europe s. r. o.

O HBO GO

HBO GO, to jsou tisíce hodin filmů a seriálů. Neomezený přístup odkudkoli s internetovým připojením. Hollywoodské blockbustery, originální produkce HBO, koncerty a ty nejlepší seriály – to vše v rozsáhlé online videotéce, kterou můžete mít kdykoli a kdekoli, a to bez žádných dalších poplatků a půjčování. HBO GO lze sledovat na široké škále různých zařízení, které mají přístup k internetu – na Smart TV, ta v posledních letech zaznamenala velký nárůst počtu připojení a času stráveného sledování HBO GO, na počítači, tabletu nebo smartphonu. HBO GO je plně funkční pro všechny předplatitele televizních kanálů HBO u vybraných operátorů, jejichž aktuální seznam naleznete pro Českou republiku zde: http://www.hbogo.cz/pages/operators.aspx, a pro Slovensko zde: http://www.hbogo.sk/pages/operators.aspx.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vedeme také v oblasti Internetu věcí prostřednictvím, mimo jiné, našich iniciativ Digital Health a Smart Home. Zaměstnáváme 307 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více, navštivte naše oficiální webové stránky na adrese www.samsung.com a náš oficiální blog na global.samsungtomorrow.com.

O společnosti HBO Europe

HBO Europe působí na českém trhu od roku 1994. Po deseti letech své existence v České republice začala vyvíjet vlastní pořady. Během následující dekády se jí podařilo získat stabilní pozici na poli originální tuzemské produkce. Brand, který přináší inteligentní, podmanivé i nekonvenčně zpracované příběhy, zaznamenává v českém prostředí úspěchy u kritiků i vzrůstající oblibu u diváků.

Platí to o tvorbě hrané i dokumentární. Nejrozsáhlejším a nejúspěšnějším českým hraným dílem společnosti HBO Europe je třídílné drama Hořící keř (2013), které v autentických prostředích natočila renomovaná polská režisérka Agnieszka Holland. Třídílná minisérie, inspirovaná skutečnými událostmi, mapuje rozpory uvnitř české společnosti po sovětské invazi a alarmujících činech Jana Palacha a Jana Zajice. Ústřední zápletka příběhu, jehož scenář napsal Štěpán Hulík, oživuje soudní kauzu, v níž figurovala statečná právnička Dagmar Burešová. Ohlédnutí do klíčové kapitoly novodobých středoevropských dějin – vysoce oceňované českou kritikou – získalo rekordních jedenáct Českých lvů a řadu dalších tuzemských i zahraničních ocenění. Do sféry české hrané tvorby společnost HBO Europe vstoupila celovečerním debutem režiséra Jaroslava Fuita s názvem Dvojka (2009). Podpořila i další celovečerní prvotinu, punkové drama don’t stop (2012) režiséra Richarda Řeřichy. Pětačtyřicetidílný seriál Terapie (2011) líčil osudy psychiatra a jeho pacientů a vzbudil mimořádný ohlas u divaků i v odborných kruzích. Pětatřicetidílné pokračovaní Terapie II (2013), odvysílané předloni na podzim, znovu poukázalo na archetypální konflikty v současné společnosti. Třináctidílný seriál Až po uši (2014) natočil pro HBO Europe jeden z nejúspěšnějších českých režisérů Jan Hřebejk. Původní českou tvorbu společnosti HBO Europe odstartoval v roce 2004 pořad Na stojáka, který na tuzemské obrazovky přinesl dosud neznamý žánr „stand-up comedy“ a vyprofiloval řadu populárních bavičů. Další krok v původní tvorbě znamenaly dokumenty na Kontroverzní témata vzešlé ze scénáristické soutěže. Snímek Erotic Nation (2009, režie: Peter Begányi) ukazoval proměny slovenského národa v souvislosti s tamějším erotickým byznysem. Spektrum dalších dokumentů je velmi široké: dotýkají se výlučných komunit, nonkonformních jedinců i unikátních kulturních aktivit.

K těm prvním se řadí například snimek Nebe Peklo (2010, režie: David Čálek) o bizarním společenství lidí, kteří nacházejí rozkoš v sebepoškozovaní. Ke druhému typu patří kronika Zachraňte Edwardse (2010, režie: Dagmar Smržová), sledující osudy mladého páru, který navzdory lekařským doporučením přivedl na svět postižené dítě. Jiný pozoruhodný snímek Cesta snu Petra Koukala (2012, režie: Vladimir Barák) vyprávěl o špičkovém badmintonistovi, jenž překonal zhoubnou chorobu. Do třetí sféry dokumentů se řadí například hudební road movie For Semafor (2010, režie: Miroslav Janek), popisující zrod alba s novým interpretacemi hitů Suchého a Šlitra. Nebo také portrét rockera Oldřicha Říhy s názvem Rock života (2011, režie: Jan Gogola ml.) či dokument Em a ON (2011, režie: Vladimír Michálek) o provokativním pisničkáři Xavieru Baumaxovi. České dokumenty z produkce HBO Europe se často dotýkají problémů integrace různorodých minorit. Film Venku (2011, režie: Veronika Sobková) sledoval osudy tří vězňů, jež se po propuštění pokoušejí zvládnout život na svobodě. Kronika Malá Hanoj (2012, režie: Martina Saková) nahlédla do vietnamské komunity v současných Čechách. Portrét Otázky pana Lásky (2013, režie: Dagmar Smržová) vyprávěl o činorodém schizofrenikovi, jenž se vymyká obvyklým představám o duševně postižených. Další formálně i obsahově nekonvenční dokument Velká noc (2013, režie: Petr Hátle), který vyhrál Mezinarodní festival dokumentárních filmů v Jihlavě, zkoumá osudy několika lidí z nočního velkoměstského polosvěta. Dokument režisérky Alice Nellis Adopce: Konkurz na rodiče (2014) sleduje několik manželských dvojic, které se z různych důvodů rozhodly své děti adoptovat. S režisérkou Olgou Špátovou společnost HBO Europe dokončila dokument Daleko za sluncem (2015). Je to příběh zdravotního bratra Aleše Barty, působícího v male venkovské nemocnici v západní Keni, kterou sám před deseti lety vybudoval. Dokument o africké enklávě, který upozorňuje na osudové rozdíly mezi chudobou a naším blahobytem, nese zakladní poselství o smyslu života a pomoci druhým. V současné době dokončuje Vladimír Michalek mysteriozní kriminalni thriller Mamon, ve kterém hlavní roli investigativního novináře ztvárnil Matěj Hádek. Seriál bude mít premiéru na podzim na HBO a HBO GO.