Dell představuje nové řešení pro velké areály a datová centra spadající do Future-Ready modelu

Praha, 29. září 2015 – Společnost Dell oznámila expanzi svého síťového portfolia pro řešení komplexních sítí ve velkých areálech a kampusech a zároveň tak reaguje na prudce rostoucí nároky na šířku pásma v datovém centru. Pro velké areály představuje Dell novou jednotnou areálovou architekturu poháněnou novým switchem Dell Networking C9010 Network Director spolu s rychlý uzlem C1048P Rapid Access Node. Pro datová centra přichází switch Dell Networking S6100-ON, který kombinuje připojení multi-rate, modularitu a open networking pro dodání bezkonkurenční in-rack flexibility sítě. (TZ)

“V Dellu zaujímáme komplexní end-to-end přístup k sítím od připojení úložiště serveru a pracovní zátěže společně v datovém centru až po připojení počítačů a mobilních zařízení v areálu,” sdělil Tom Burns, viceprezident a generální manažer Dell Networking a podnikové infrastruktury. “Jsme nadšeni z těchto nových produktů a jejich schopností s novou úrovní jednoduchosti a flexibility, která pomáhá našim zákazníkům připravit se na budoucnost.“

Síťová architektura areálů: poháněno novým Dell Networking C9010 Network Director a rychlým přístupovým uzlem

Nové řešení pro prostředí velkých areálu je vhodné od střední až po rozhlehlé prostory. Unifikovaná architektura cílí na poskytnutí jednotného správcovského bodu s pohledem na celý areál. Zjednodušuje tak správu a škálovatelnost celé sítě. Díky tomu lze z jednoho místa kontrolovat kvalitu doručovaných služeb a spravovat nastavení oprávněných položek a aktualizaci softwaru, stejně jako programování softwarově definovaných atribut. Využitím standardů z oboru může být nová areálová architektura Dellu odrazovým můstkem pro reorganizaci dřívějších investic do areálového síťování převedením switchů z řady Dell Networking N-series na přístupové uzly.

Nový Dell Networking C9010 Network Director spadá do nové generace multi-rate modulárních switchů a je první platformou založenou na nové síťové architektuře Dellu pro areály. To přináší optimální škálovatelnost až 4000 virtuálních portů řízených centrálně, celoživotní flexibilitu s podporou 10Gb a 40Gb ethernetu již dnes a v budoucnu vylepšení bez použití dalších nástrojů až ke 100GbE.Cílem je uspokojit rostoucí požadavky na šířku pásma rozsáhlého areálu plného uživatelů a koncových bodů. Pro počáteční nasazení může být C9010 nasazen v areálu jako tradiční switchová platforma pro využití k agregaci starších switchovacích platforem v kabelových rozvodnách bez nasazení uzlu Dell Networking C1048P.

Skutečná síla C9010 však přichází při propojení s uzlem C1048P, který dodá novou úroveň jednoduchosti a škálovatelnosti v areálu. Dell Networking C1048P rozšiřuje schopnosti C9010 Network Director, tím že zajistí lepší tok přes ethernet, stejně jako vylepší přístup uživatelů a připojení zpět do C9010. C1048P lze nasadit buď samostatně, nebo ve stackované konfiguraci a může být nasazen kdykoliv k nové struktuře, která zjednodušuje údržbu a provoz. Dell N-series switche v dosavadních zákaznických prostředích mohou být využity také jako přístupové uzly pomocí aktualizace softwaru, která bude dostupná krátce po uvedení na trh.

Nový Dell Networking S6100-ON Multi-Rate Modulární In-Rack switch

Nejnovější přírůstek do rodiny switchů pro datová centra S-Series je Dell Networking S6100-ON kombinující připojení přes multi-rate s modularitou na úrovni šasi a otevřenou sítí, která je ideální pro operátory datových center, kteří hledají maximální flexibilitu a kontrolu v jednom balení. Prostřednictvím více rozšiřovacích modulů mají zákazníci možnost dodat různé kombinace rychlosti portů v rozmezí od 10 po 100 GbE s oběma QSFP28 a CXP volbami pro flexibilní nasazení. Díky zvýšení hustoty, výkonu, flexibility a zjednodušené správy je Dell S6100-ON ideální volbou pro virtualizaci, cloud a analytiku v big data prostředí, což jsou všechny aspekty Future-Ready podnikání.

Dostupnost

Dell Networking C9010 a C1048P budou dostupné v říjnu tohoto roku.

Dell Networking S6100-ON bude dostupný v první čtvrtletí roku 2016.

Dodatečné odkazy

  • Video: C9010 Network Director a C1048P Rapid Access Node
  • Produktová stránka: C9010 Network Director a C1048P Rapid Access Node
  • Video: S6100-ON
  • Produktové fotografie jsou k dispozici zde

O společnosti Dell

Společnost Dell naslouchá svým zákazníkům a přináší inovativní technologie, řešení a služby s přidanou hodnotou, kterým mohou zákazníci po celém světě důvěřovat. Pro více informací navštivte www.dell.cz

Dell World

Připojte se k nám 20. – 22. října na Dell World 2015! Vlajková loď Dell eventů je akcí, která spojuje technologické a obchodní profesionály, umožňuje jim networking, vzájemnou výměnu zkušeností a nápadů a tak pomáhá vytvářet lepší budoucnost pro všechny. Více naleznete na www.dellworld.com a sledovat můžete také #DellWorld na Twitteru.