Canon Europe na akci Canon EXPO 2015 představuje technologické novinky i vize pro B2B

Praha, Česká republika, 13. října 2015 – Společnost Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představuje na Canon EXPO 2015, probíhajícím ve dnech 13. až 15. října v Paříži, své nejnovější technologie i technologické vize pro oblast B2B. Chce tak seznámit návštěvníky se svou strategií v B2B segmentu a rostoucích oblastech, jako je 3D a grafický tisk nebo síťové kamery. (TZ)

Účastníci Canon EXPO se mohou bezprostředně seznámit s řešeními, která řeší skutečné potřeby zákazníků spojené s podnikáním, jako je zlepšení workflow a zvýšení produktivity. Canon prezentuje svá nedávno uvedená řešení v podobě reálných pracovních scénářů, které ukazují, jak dnes firmy tato řešení využívají a co bude v blízké budoucnosti možné.

„Canon EXPO je pro nás fantastickou příležitostí, jak se potkat zákazníky i partnery a předvést jim širokou škálu našich stávajících technologií,“ říká Jeppe Frandsen, Head of the Production Printing Group společnosti Canon Europe. „Návštěvníci navíc mohou nahlédnout pod pokličku nových řešení, na kterých aktuálně pracují naše výzkumné a vývojové týmy po celém světě. Všechny naše technologie, současné i budoucí, navrhujeme s maximálním ohledem na potřeby našich zákazníků tak, aby řešily požadavky jednotlivých odvětví – od zlepšení výrobních procesů přes zvýšení produktivity až po zefektivnění pracovních postupů.“

Hlavní příklad tohoto přístupu je zřetelný právě v oblasti profesionálního tisku. Canon demonstruje svůj závazek – včetně dlouhodobých investic – být nejkompetentnějším partnerem, který přináší zákazníkům největší podporu. Pro splnění tohoto cíle vyvíjí řešení, která zákazníkům umožňují přizpůsobovat se neustálým změnám v komerčním světě využívajícím více kanálů. Pro Canon již tisk není pouze součástí zpracovatelského průmyslu, ale skutečné odvětví služeb. Úzce proto spolupracuje s firemními zákazníky na vytváření řešení, která využívají maximum jejich odborných znalostí a zkušeností. Canon věnuje značné úsilí na zdokonalování a na růst potenciálu tiskových aplikací v mnoha různých oblastech včetně práce s obaly, tisku knih, zpracování textilu, dekorativních tisků a direct mailu. Stranou nezůstávají ani řešení, jako jsou Canon Infinistream, ImageStream 3500 a 2400, ColorWave 910 a VarioPrint i300, tedy produkty, které Canon speciálně vyvinul pro plnění požadavků právě těchto tiskových oblastí.

Mezi řešení prezentovaná na Canon EXPO 2015 patří rovněž následující technologie a produkty.

3D tisk

Na mladém a nadějném trhu se 3D technologiemi dělá Canon první kroky, a to spolu se svým partnerem, společností 3D Systems. Součástí EXPO jsou i dvě tiskárny značky 3D Systems, které dokládají odhodlání společnosti Canon přinášet svým zákazníkům inovativní řešení poskytující inteligentní rovnováhu mezi daty, zachycením obrazu a výstupem.

Kombinovaná realita

Řešení společnosti Canon pro oblast kombinované reality – MREAL – plynule propojuje reálná prostředí s virtuálními počítačem generovanými obrazy (CGI). Kombinovaná realita je navržená tak, aby řešila klíčové výzvy z oblasti výroby. Canon tuto technologii využívá od jejího uvedení v Japonsku při výrobě prototypů svých produktů.

Na Canon EXPO je systém MREAL součástí prostředí z automobilového průmyslu. Návštěvníci se mohou s touto technologií osobně seznámit uvnitř modelu karoserie vozidla ve skutečné velikosti.

Canon imagePRESS C10000VP

Premiéru v regionu EMEA absolvuje během EXPO také první barevný digitální tiskový stroj značky Canon, který dokáže vytisknout 100 stran za minutu – imagePRESS C10000VP. Díky technologickým inovacím, které zvyšují výkon, spolehlivě zajišťují konzistenci barev i přesnější řízení nakládání tiskových materiálů a umožňují flexibilní manipulaci s médii i dokončování, definuje toto zařízení nový standard v obrazové kvalitě i produktivitě.

Canon navrhl imagePRESS C10000VP tak, aby uspokojil poptávku komerčních i interních poskytovatelů tiskových služeb (PSP), kteří vyžadují větší objem tisku bez negativních dopadů na kvalitu. V rámci EXPO je tento tiskový stroj k vidění jako součást prostředí poskytovatele tiskových služeb, které demonstruje, jak Canon pomáhá s přeměnou technologií pro zpracování obrazu na obchodní příležitosti.

ColorWave 910

Nedávno uvedený Océ ColorWave 910 je nejrychlejší digitální velkoformátová tiskárna na trhu: může se pochlubit rychlostí tisku až 1 000 čtverečních metrů za hodinu. Tato další generace jednoprůchodového inkoustového zařízení nabízí produktivní tisk jak z oblastí počítačem podporovaného projektování (CAD) a geografických informačních systémů (GIS), tak i výroby plakátů. Uživatelé navíc mají na výběr mezi dvěma plně integrovanými dokončovacími řešeními – Online Folder a Océ Dual Tray High Capacity Stacker.

Také systém ColorWave 910 si mohou návštěvníci Canon EXPO prohlédnout v části věnované poskytovatelům tiskových služeb.

PRISMAdirect – pokročilý systém pro správu workflow

Uvedení v rámci regionu EMEA se na EXPO 2015 týká i jednotného, vysoce škálovatelného řešení PRISMAdirect, které umožňuje zefektivnit celé interní produkční workflow. Canon toto řešení předvádí jako součást scénáře firemní výroby jízdních kol, v němž návštěvníky seznamuje s možnostmi zdokonalení jednotlivých workflow pro dosažení opravdu vynikajících výsledků a udržení konkurenčních výhod.

XEED 4K500ST – nejmenší a nejlehčí projektor pro 4K rozlišení na světě

Na EXPO 2015 představí Canon v Evropě poprvé i projektor další generace pro 4K rozlišení, oznámený v září letošního roku. Nový LCOS projektor je ideální pro širokou škálu aplikací. Dokáže zobrazit video i statické snímky v rozlišení 4 096 x 2 400 pixelů s výkonem až 5 000 lumenů. Rozlišení projektoru je navíc větší, než vyžadují 4K digitální filmy.

Zájemci mohou na EXPO 2015 navštívit pohlcující scénu, ve které si při zkoumání kulturně nejdůležitějších míst z celého světa bezprostředně vychutnají přínosy 4K rozlišení.

i-SENSYS MF729CX – multifunkční tiskárna pro formát A4 s jedinečnou flexibilitou

Canon toto multifunkční zařízení uvedené v září 2015 navrhl tak, aby zvládlo požadavky, které ve větších organizacích mají na oblast tisku a zpracování dokumentů malé pracovní skupiny. Vedle základních funkcionalit, jako je tisk, kopírování a skenování, se může nový i-SENSYS MF729Cx pochlubit podporou mobilního tisku i kompaktním a intuitivním designem.

Multifunkční zařízení i-SENSYS MF729Cx je na Canon EXPO součástí zóny Connecting with Enterprise. V této části akce návštěvníci uvidí, jak lze technologie, řešení a služby značky Canon optimalizovat s cílem usnadnit zavádění nových zákaznických nápadů, maximalizovat růst a optimalizovat podpůrné administrativní systémy.

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., které působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe. V regionu EMEA zaměstnává Canon Europe 18 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 se specifickým cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparát dostupný na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských a podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Pro všechny tyto produkty poskytuje společnost Canon vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Společnost Canon tak umožňuje všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho“. V rámci regionu EMEA usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.comwww.canon.cz.