Sophos uvádí nový firewall s unikátním bezpečnostním mechanismem Heartbeat

Praha – 9. listopadu 2015 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, představila první synchronizovanou ochranu před dnešními sofistikovanými hrozbami založenou na bezpečnostním mechanismu Heartbeat. Tento mechanismus je možné nalézt ve firewallech nové generace z poslední série Sophos XG a zařízeních pro jednotnou správu hrozeb. Jde o novou technologii, která umožňuje přímé propojení zařízení a následné sdílení bezpečnostních informací o jednotlivých hrozbách. Vedle rychlejší detekce hrozeb patří mezi přínosy nové technologie také automatická izolace infikovaných zařízení nebo možnost bezprostřední a cílené reakce i přijetí adekvátních opatření. Díky bezpečnostnímu mechanismu Heartbeat mohou firmy všech velikostí zdokonalit svoji ochranu proti stále koordinovanějším a nenápadnějším útokům a výrazně snížit časovou náročnost i potřebu zdrojů nutných k odhalení a vyřešení bezpečnostních incidentů. (TZ)

Bezpečnostní mechanismus Heartbeat pravidelně a v reálném čase informuje o podezřelém chování nebo nežádoucí aktivitě mezi koncovými body a síťovým firewalem nebo zařízením pro jednotnou správu hrozeb.  Díky možnostem přímého sdílení důležitých informací mezi tradičně nezávislými produkty může bezpečnostní mechanismus Heartbeat okamžitě reagovat a hrozbu eliminovat, případně pomoci s bojem proti nákaze malwarem i proti kompromitaci dat. Firewall Sophos XG využívá pro izolaci napadených zařízení a omezení přístupu k nim data poskytovaná řešeními Sophos pro ochranu koncových bodů, která mohou současně pracovat na řešení bezpečnostního problému.

IT firmy tak mohou těžit z pokročilých funkcí pro ochranu před hrozbami a nemusí přitom nasazovat další agenty, zavádět nové vrstvy komplexních nástrojů pro správu, využívat logovací a analytické nástroje nebo zvyšovat své náklady spojené s bezpečností. Mechanismus Heartbeat je plně funkční součástí firewallu Sophos XG i cloudového řešení Sophos pro ochranu koncových bodů.

„Sophos dnes učinil další významný krok v oblasti bezpečnosti nové generace. Organizace všech velikostí vědí, že potřebují chránit koncové body i sítě a zajistit si tak dva základní pilíře, na kterých stojí strategie IT bezpečnosti,“ říká Kris Hagerman, generální ředitel společnosti Sophos. „Nicméně tyto dvě izolované skupiny spolu dosud vzájemně nekomunikovaly – důsledkem této nezávislosti byla jak mnohem nižší efektivita ochrany, tak i obtížnější správa. A pouze naše společnost dokázala propojit špičkové technologie na ochranu sítí s prvotřídními technologiemi na ochranu koncových bodů do jedné ucelené integrované a koordinované podoby. Je to právě synchronizovaná ochrana, která umožňuje nabídnout všem firmám dokonalejší bezpečnost i správu.“

Jak bezpečnostní mechanismu Heartbeat funguje?

  • Ve chvíli, kdy je do sítě přidán nový koncový bod chráněný technologiemi Sophos, se mechanismus Heartbeat automaticky spojí s lokálním firewallem Sophos XG a koncový bod začne okamžitě sdílet informace o svém bezpečnostním stavu.
  • Pokud firewall identifikuje podezřelou komunikaci nebo je na koncovém bodu detekován malware, jsou bezpečnostní informace včetně podrobností o hrozbě poskytnuty druhé straně okamžitě, a to bezpečným způsobem.
  • Koncový bod poskytuje podrobné kontextové informace, jako je název počítače, uživatelské jméno a informace o procesech spojených s identifikovanou hrozbou.
  • Firewall může automaticky přijmout potřebná opatření k izolaci koncového bodu z pohledu interních i externích sítí a vyvolat další akce na koncovém bodu, které minimalizují riziko a předejdou ztrátě dat.
  • Po odstranění hrozby využije koncový bod mechanismus Heartbeat k informování o změně svého bezpečnostního stavu a firewall opětovně povolí běžnou síťovou komunikaci.

Nové vlastnosti firewallu Sophos XG:

Firewall Sophos XG vychází z prvotřídních řešení pro jednotnou správu hrozeb (UTM) a firewallů nové generace společnosti Sophos a jeho součástí jsou ověřené technologie Sophos a Cyberoam.  Firewall Sophos XG přináší následující nové vlastnosti a funkce:

  • Centrum pro řízení síťové bezpečnosti. Inovativní rozhraní, které v reálném čase zpřístupňuje informace o sítích i hrozbách tak, aby mohli uživatelé rychle přijmout potřebná opatření.
  • Jednotný model bezpečnostních politik. Zjednodušená správa bezpečnostních politik s předpřipravenými šablonami pro podnikové aplikace výrazně ulehčuje nastavení ochrany.
  • Analýza rizik z pohledu uživatelů i aplikací. Aplikace pro určení míry rizika pomáhá identifikovat vysoce rizikové uživatele i aplikace a upozorňuje na potenciálně nebezpečné hotspoty.
  • Míra uživatelského rizika. Správa uživatelských bezpečnostních politik založená na individuálním chování a stavu používaných počítačů a mobilních zařízení.
  • Sophos Firewall Manager. Plnohodnotná centralizovaná správa více firewallů, která je zdarma k dispozici pro partnery společnosti Sophos i pro poskytovatele řízených služeb.
  • Centralizovaná cloudová správa. Partneři společnosti Sophos i poskytovatelé řízených služeb mohou spravovat více instalací firewallu Sophos XG přímo z prostředí cloudu, a to pomocí nového nástroje Sophos Cloud Firewall Manager.
  • Bezpečnostní mechanismus Heartbeat. Tato jedinečná vlastnost, se kterou Sophos přichází na trh jako první, smysluplně propojuje firewall s koncovým bodem a umožňuje sdílet informace a zvýšit ochranu proti pokročilým hrozbám.
  • Široká škála zařízení. Ucelená řada zařízení vhodných pro všechny zákazníky zahrnuje nový model pro malá firemní prostředí XG 85(w) i špičkový model XG 750 pro nejnáročnější zákazníky.
  • Hardwarová flexibilita. Operační systém firewallu Sophos XG bude funkční také na současných zařízeních řady SG společnosti Sophos i na zařízeních řady NG společnosti Cyberoam.
  • Flexibilní implementace. Zákazníci mohou nový firewall nasadit v podobě hardware, software nebo virtuálního zařízení s tím, že ve všech variantách budou mít k dispozici všechny funkce a vlastnosti.

 

K dispozici je řada modelů od desktopových zařízení s integrovanou podporou Wi-Fi až po zařízení určená pro datová centra a umožňující instalaci do racku. Informace o cenách jsou dostupné u všech autorizovaných partnerů společnosti Sophos.

Více informací o mechanismu Heartbeat naleznete na stránkách společnosti Sophos: sophos.com/heartbeat

Ilustrační materiály včetně screenshotů naleznete zde: http://1drv.ms/1kFte5M

Příspěvek na Twitter: Sophos uvádí firewall #SophosXG s bezpečnostním mechanismem #SecurityHeartbeat a jako první tak přichází se synchronizovanou ochranou koncových bodů a sítí

Spojte se se společností Sophos

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.