Registrace domeny .eu zaznamenaly ve třetím čtvrtletí 2015 nárůst o 4 578 doménových jmen. Celkový počet registrací vzrostl v 19 zemích Evropské unie.

Registrace domeny .eu zaznamenaly ve třetím čtvrtletí 2015 nárůst o 4 578 doménových jmen. Celkový počet registrací vzrostl v 19 zemích Evropské unie. (TZ)

Brusel, 12. listopadu 2015 – Správce domény .eu, sdružení EURid, vydalo zprávu o vývoji, která ukazuje, že počet registrací .eu vzrostl o 4 578 doménových jmen na celkově 3,85 milionů během třetího čtvrtletí 2015.

„V našich aktivitách jsme se soustředili na program WHOIS Quality, který je zaměřen na zlepšení kvality údajů v databázi doménových jmen .eu. Některá doménová jména byla vymazána, a přesto během třetího čtvrtletí 2015 vzrost celkový počet registrací v 19 zemích. Island, Kypr a Polsko rostly více než o 7 %,“ komentoval zprávu výkonný ředitel sdružení EURid Marc Van Wesemael.

EURid se snaží zlepšovat kvalitu údajů v databázi WHOIS .eu, proto spustil program WHOIS Quality, který má za cíl ověřit registrační údaje držitelů doménových jmen .eu a opravit možné nepřesnosti. Tento program probíhá v souladu s jedním z cílů sdružení udržovat prostředí .eu bezpečné.

Celá zpráva je dostupná na http://link.eurid.eu/reports

O .eu a sdružení EURid

Internetová doména .eu patří mezi největší domény nejvyšší úrovně na světě a spojuje více než 500 milionů lidí v 31 zemích do jedné internetové identity. Od roku 2005, kdy byla tato doména otevřena k registraci, bylo zaregistrováno přes 3,8 milionů doménových jmen.eu. Mnoho společností a obchodních značek využívá internetových stránek s doménou.eu k tomu, aby jasně vyjádřily svou evropskou identitu a své obchodní ambice.

EURid je nezisková organizace, která spravuje doménu nejvyšší úrovně .eu na základě veřejné soutěže a jmenování Evropskou komisí. Sdružení EURid spolupracuje s více než 750 akreditovanými registrátory a zajišťuje podporu ve 24 úředních jazycích EU. Organizace EURId získala certifikaci v oblasti bezpečnostního standardu ISO27001 v roce 2013 jako součást své pokračující aktivity v oblasti bezpečnosti dat. Organizace EURid je zaregistrována v programu EU EMAS (Eco-Management and Audit Scheme), což je vyjádřením jejích ekologických závazků. EURid má své ústředí v Bruselu (Belgie) a regionální kanceláře v Pise (Itálie), Praze (Česká republika) a Stockholmu (Švédsko). Více informací na: http://www.eurid.eu.