Panasonic založil divizi Global Docking Solutions pro potřeby mobilních pracovníků na celém světě

První úchyt do automobilu navržený a vyrobený GDS bude uveden spolu s odolným oddělitelným notebookem Panasonic CF-20 (TZ)

Fotografie jsou ke stažení zde: http://1drv.ms/1mc3b6T

Společnost Panasonic Computer Products Europe oznámila vytvoření své divize Global Docking Solutions, která bude plnit potřeby zákazníků využívajících produkty řad Toughbook a Toughpad v oblasti specializovaného dokování pro mobilní pracovníky.

Tým Global Docking Solutions (GDS) se sídlem v Cardiffu bude interně konstruovat, vyvíjet a certifikovat svá specializovaná dokovací řešení, a tím zajistí, že všechna budoucí dokovací řešení přijdou na trh ve stejnou chvíli jako související produkty řady Toughbook nebo Toughpad.

Za využití stávajících specializovaných dovedností nově rozšířeného týmu inženýrů Panasonic ProServices, který již integruje dokovací stanice Panasonic do všech typů zákaznických vozidel, bude divize GDS schopna plnit potřeby zákazníků využívajících produkty sérií Toughbook a Toughpad globálně.

Kromě navrhování a výroby specializovaných doků do vozidel má tým GDS v Cardiffu interní přístup k nejnovějším technologiím pro 3D snímkování a rychlou výrobu prototypů. Díky tomu je tým schopen rychle splnit jakékoli požadavky klientů v oblasti vývoje řešení na míru.

První dokovací řešení pro Toughbook 2v1

Prvním dokovacím řešením navrženým novým týmem GDS je dokovací stanice do vozidel pro nejnovější řadu odolných oddělitelných notebooků Panasonic Toughbook CF-20. Toughbook CF-20 přináší mobilním pracovníkům to nejlepší ze všech světů. Plně odolný notebook s oddělitelným tabletem lze používat v 6 různých režimech, které splní všechny profesionální potřeby. Mezi cílové skupiny modelů CF-20 a souvisejícího dokovacího příslušenství do vozidel patří technické služby a telekomunikace, letecký a obranný průmysl, mobilní servisy a záchranné složky.

Speciální dok do vozidel určený pro Toughbook CF-20 byl také prvním dokovacím řešením uvedeným na trh spolu s notebookem samotným, díky čemuž mají zákazníci problém uchycení zařízení ve svých vozidlech vyřešen již od samého počátku.

Nízká hmotnost s úplnými funkcemi

Dok je vyroben z polykarbonátu, ABS a hliníku, díky čemuž má nižší hmotnost a vyšší odolnost. Zařízení umožňuje úplnou replikaci portů a volitelně pak propojení s anténou (TNC), čímž se zajistí možnost využívání všech funkcí a rozšíří se možnosti připojení.

Flexibilní instalační možnosti a zvýšená bezpečnost

Díky univerzálnímu systému uchycení se 75mm montážní deskou v základní výbavě a dalšími volitelnými základnami v rámci příslušenství lze dok přizpůsobit různým montážním požadavkům.  Díky sekundárnímu jisticímu ramenu lze zařízení zajistit ve skladovacím nebo konvertibilním režimu, který umožňuje ve vozidle využívat řízení úloh nebo funkce GPS. Když je zařízení zajištěno v doku ve výklopném režimu, lze z něj při vystupování z vozidla snadno a rychle vyjmout tablet.

Zkonstruováno pro náročné použití

Dok má odolný samočisticí konektor, jehož odolnost byla testována na 30 000 cyklech. Je postaven tak, aby vydržel dlouhodobé používání. Produkt splňuje zkoušky dle standardů MIL-STD-810G. Nyní probíhá testování odolnosti u společnosti MIRA dle norem UNECE Reg 17 (ekvivalent EU k SAE J1455), přičemž nebude problém splnit jakékoli požadované globální standardy.

„První řešení od týmu GDS podtrhuje výhody integrace celého dokovacího řešení pod společnost Panasonic,“ uvedl vedoucí výzkumu a vývoje a konstrukčního oddělení společnosti Panasonic Computer Products Europe, pan Robert Blowers.

„Znamená to, že jsme schopni vyvinout dokovací řešení pro řady Toughbook nebo Toughpad tak, aby byla k dispozici již při uvedení na trh. Konstrukce pak bude uzpůsobena na míru flexibilitě a potřebám našich zákazníků. Tým ProServices poté může spolupracovat s našimi klienty na integraci zařízení do jakéhokoli vozidla nebo pracovní pozice dle konkrétních požadavků. Kromě toho je náš tým schopen navrhnout další řešení periferií na míru podle toho, co si naši zákazníci vyžádají.“

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.