Dell rozšiřuje svou řadu firemních notebooků o Latitude 5000 Series

Praha, 4. ledna 2015 – Společnost Dell představuje nové notebooky Latitude 5000 Series. Míří do podnikového segmentu a přinášejí nejnovější technologie v podobě Intel® Quad Core procesorů šesté generace nebo jedno z nejlepších zabezpečení a odolnost ve své kategorii. K dispozici je 14palcová (E5470) a 15palcová (E5570) varianta. Nové Latitude notebooky jsou o 27 procent tenčí a o 18 procent lehčí oproti předchozí generaci. (TZ)

Nové notebooky z řady Latitude 5000 stále představují, stejně jako jejich předchůdci, světově nejbezpečnější, snadno ovladatelné a spolehlivé přístroje, jejichž funkce jsou nadále vylepšovány.

Nejlépe zabezpečené: Dell využívá vlastní šifrování, ochranu před malwarem a další možnosti ověření identity. Latitude 5000 Series nabídne navíc další vrstvu s úložištěm pověření, která zahrnuje volitelné části v podobě čteček čipových karet nebo čtečku otisků prstů. Bezpečnostní aktivity provedené prostřednictvím této vrstvy jsou izolovány přes Dell ControlVault. Zpracování a uložení těchto citlivých autentifikačních dat probíhá na samostatném čipu. Vytváří tak ochrannou a lépe zabezpečenou hranici, která redukuje možnosti přístupu malwaru k citlivým údajům.

Jednoduše ovladatelný: Součástí portfolia Latitude jsou unikátní nástroje pro správu. Díky nim lze snad spravovat nastavení BIOSu a konfiguraci systému, což poskytne dostatečnou flexibilitu v požadované infrastruktuře firmy.

Nejspolehlivější: Latitude 5000 Series se řadí mezi nejvíce odolné notebooky z kategorie firemní sféry v celém odvětví. Prošel více vojenskými testy1 než jakýkoliv jiný notebook ve své kategorii. Materiál je z vylepšených karbonových vláken, která tvoří odolný materiál a zároveň neovlivňují jeho hmotnost.

Dell naslouchá zákazníkům a jejich potřebám,  díky čemuž vznikají produkty, které skutečně zlepšují produktivitu a potěší jak IT odborníky, tak i koncové uživatele. Proto Latitude 5000 Series zahrnují například:

  • Lehké, tenké a odolné zpracování díky vylepšeným karbonovým vláknům
  • Přidaná škálovatelnost výkonu a zlepšení v oblasti rozměrů obrazovky
  • 6. generace čtyřjádrových procesorů Intel Core vPro
  • USB-C dokovací systém pro rychlou a účinnou konektivitu – první notebook v Latitude řadě vůbec
  • Volitelný dotykový displej s Corning Gorilla Glass NBT
  • Ergonomická ISO klávesnice odpovídající obchodní kategorii s možností podsvícení
  • Zhuštěné baterie pro dlouhou výdrž na jedno nabití (až 17 hodin práce s 84Whr baterií)
  • Flexibilnost v konektivitě díky několika možnostem připojení jako je E-docking systém, Dell Wireless dock nebo Intel Pro WiDi
  • Účelové příslušenství na cesty jako je například Dell Power Companion
  • Navržen pro Windows 10 – rychlý, svižný a bezpečný
  • Se základní zárukou a dále rozšiřitelný o Dell ProSupport Plus poskytující proaktivní a předvídající automatizovanou podporu a ochranu proti náhodnému poškození

Představená série notebooků Latitude 5000 Series je teprve začátkem. Na další novinky se můžete těšit již brzy na veletrhu spotřebitelské elektroniky CES 2016 v Las Vegas.

Dostupnost

Nové Latitude 5000 Series budou v České republice k dispozici od 6. ledna.

Produktové fotografie jsou k dispozici zde.

O společnosti Dell

Společnost Dell naslouchá svým zákazníkům a přináší inovativní technologie, řešení a služby s přidanou hodnotou, kterým mohou zákazníci po celém světě důvěřovat. Pro více informací navštivte www.dell.cz

1 – V Dellem zadaném testování vydržely Latitude 5000 Series 15 testů spadajících pod vojenský standard MIL-STD 810G a nadále byly v provozu. Tyto testy nejsou ukazatelem schválení nebo souhlasem Ministerstvem obrany.