HTC a Under Armour představují UA HealthBox – první komplexní fitness řešení „wearables“

Las Vegas, CES, 5. ledna 2016 – HTC a Under Armour představují UA HealthBox, první propojený systém zařízení monitorující spánek, kondici i výživu. Systém se skládá ze tří komponent: náramku UA Band, hrudního pásu UA Heart Rate a osobní váhy UA Scale. Všechny tři přístroje zkonstruované společností HTC a propojené technologií UA Record od předního amerického výrobce sportovního vybavení a doplňků Under Armour umožní sběr všech důležitých dat a jejich komplexní vyhodnocení. Díky tomu nabídnou zákazníkovi tu nejlepší motivaci a podporu, ať už jde o vrcholového atleta nebo rekreačního sportovce, který dbá o své zdraví. Aplikace UA Record je již nyní dostupná v Google Play a App Store. (TZ)

„Tento systém propojuje vše, co zákazník potřebuje, aby se mohl lépe starat o své zdraví a kondici,“ říká Wolfgang Muller, výkonný ředitel divize Connected Products, HTC. „Ať už jste závodním atletem nebo jste jednoduše odhodláni udělat něco pro své zdraví, UA HealthBox je jediný systémem, se kterým získáte kompletní obrázek o své kondici a také informace a motivaci potřebné pro dosažení svých cílů.“

UA Band™

UA Band je náramek zkonstruovaný tak, aby ho uživatel měl na ruce po celý den. Jeho tmavý povrch a vnitřní texturovaná, červená stélka odvede od těla vlhkost. Díky této konstrukci bude UA Band pohodlný za všech okolností a umožní sledovat celodenní aktivitu, cvičení i spánek, aniž by majitele obtěžoval. Možnost vytyčit si denní cíl a pokroky sledovat na diskrétním displeji, který obsah zobrazí jen tehdy, když je potřeba, usnadní dodržování plánů a přitom neobtěžuje. Naopak v průběhu intenzivního tréninku zůstává displej viditelný a díky spolupráci s hrudním pásem UA Heart Rate informuje pomocí indikační LED o tom, zda se sportovec pohybuje ve správné tepové zóně.

UA Heart Rate™

Sledování tepové frekvence je důležité pro efektivní trénink a umožňuje UA Heart Rate poskytnout ty nejpřesnější hodnoty spálených kalorií. Velmi důležitá je i možnost upravit tepové zóny podle vaší kondice tak, aby poskytoval přesná data začátečníkům i profesionálním sportovcům. Díky technologii micro snap je pás s odnímatelným senzorem natolik kompaktní, že ho při tréninku ani nepostřehnete.

UA Scale™

Chytrá váha se střízlivým designem černé kruhové desky s texturovanou, červenou spodní stranou je vybavena Wi-Fi připojením a neviditelným displejem, který se objeví, jen když je třeba. UA Scale dokáže shromažďovat informace o hmotnosti i procentuálním podílu tělesného tuku a synchronizovat je do aplikace UA Record až pro 8 uživatelů. Těm tak umožňuje sledovat vývoj měřených veličin a následně přizpůsobit stravování i trénink tím nejvhodnějším způsobem a urychlit tak jejich pokroky.

„Zákazník má dnes několik možností jak sledovat svou fyzickou aktivitu, ale žádný z nich neposkytuje data v komplexní smysluplné formě. Většina z nás ví dnes víc o kondici svého automobilu, než o svém vlastním zdraví,“ říká Robin Thurston, vedoucí digitálního oddělení Under Armour. Změnu přináší HTC a Under Armour tím, že překračují zaběhlou praxi automatického sběru dat. UA HealthBox je navržen jako komplexní řešení. Nikoliv jako jednotlivé produkty, které spolu nespolupracují.

„Design je pro HTC neoddělitelnou součástí naší kultury. Posedlost vytvářením krásného designu nejen zvenčí, ale také zevnitř je prostě součástí naší DNA,“ říká Muller a dodává: „UA HealthBox je navržen s důrazem na detail, vše je promyšlené a dotažené tak, aby bylo snadné sadu používat celý den, každý den. To je to, co UA HealthBox odlišuje od všeho, co je aktuálně na trhu.“

Dostupnost

Sada UA HealthBox bude dostupná nejdříve ve Spojených státech od 22. ledna a již dnes je možné ji předobjednat na stránkách www.HTC.com a www.UA.com. Cena kompletní sady (obsahující UA Band, UA HeartRate i UA Scale) na tomto trhu je 400 USD. Do dalších regionů se UA HeathBox dostane v průběhu roku 2016. O dostupnosti v České republice bude společnost informovat.

Produktové fotografie ve vysokém rozlišení jsou k dispozici na www.dropbox.com.

O HTC

Cílem HTC Corporation je přinášet do života dokonalost. Společnost se od svého založení v roce 1997 řadí mezi přední inovátory v oblasti chytrých mobilních zařízení a technologie virtuální reality. HTC má na svém kontě řadu celosvětově oceněných produktů a technologických prvenství včetně ikonické řady telefonů HTC One a HTC Desire. Hledání dokonalosti je středem všech aktivit společnosti – od nádherného designu a bezchybného zpracování, které inspiruje celý průmysl, po nevšední zážitky z mobilních technologií. Akcie HTC jsou veřejně obchodovatelné na tchajwanské burze cenných papírů (TWSE: 2498). Více informací na www.htc.com.