Dokonalý obraz si zaslouží dokonalý zvuk: Sony rozšiřuje svůj sortiment produktů pro sestavy domácího kina

Nové modely reproduktorových systémů Sound Bar a Sound Base, plus dva nové AV přijímače s podporou 4K (TZ)

 

  • HT-NT5 High-Resolution Audio Sound Bar & HT-CT790/CT390 Sound Bar
  • HT-XT2 Sound Base
  • HT-RT3 Sound Bar systém s 5.1-kanálovým

 

prostorovým zvukem

 

  • STR-DN1070 a STR-DH770 – 7.2-kanálové AV přijímače

Nová řada produktů pro domácí kino od Sony vám nabízí více možností, jak si užívat toho, co audiovizuální svět nabízí – od sledování televize po bezdrátový přenos hudby do všech místností v režimu Wireless Multi-room. Odborná veřejnost oceňuje přítomnost řady moderních funkcí, jako například Google Cast™, Spotify Connect a Wireless Multi-room, které byly představeny u vyšších modelů v roce 2015. Nyní je najdete u většího množství produktů a jsou tak mnohem dostupnější.

Ke třem výkonným reproduktorovým systémům Sound Bar a ‚hybridní‘ 5.1-kanálové Sound Bar sestavě nyní přibude integrované řešení ( ‚all-in-one‘)  reproduktoru Sound Base (který nabízí i roli podstavce pod TV) a dva vícekanálové AV zesilovače. Nové modely vyhovují standardu  High-Resolution Audio, podporují různé aplikace pro online streaming hudby, snadné bezdrátové propojení a podporují také nejnovější 4K standardy, takže se můžete těšit na vzrušující domácí zábavu – dnes i zítra.

Prémiový High-Resolution Audio Sound Bar HT-NT5

Ať již relaxujete u televize nebo bavíte své hosty na večírku, prémiový Sound Bar systém HT-NT5 dodá vašemu obývacímu pokoji další rozměr. Sound Bar se pyšní – stejně jako poslední modely televizorů BRAVIA – novým designem Slice of Living, takže vás jeho nízká hliníková konstrukce nebude rušit ve výhledu na obrazovku. Elegantní, minimalistické linie doplňuje dotykové ovládání a důmyslné vedení propojovacích kabelů (jsou skryty za stojan televizoru BRAVIA, který je navržen ve stejném designu).

Vychutnáte si plný a do nejmenšího detailu vykreslený zvuk v  High-Resolution kvalitě, který vychází ze sestavy šesti samostatných reproduktorů; každý z nich má vlastní zesilovač. Basy jsou hutné, výrazné a kontrolované, a to díky inovovanému subwooferu Sigma se dvěma magnety.

Jakmile připojíte HT-NT5 ke 4K televizoru, okamžitě se vám otevře cesta k nadčasovému a vzrušujícímu světu obsahu a služeb – od streamovaného videa po nejnovější tituly na 4K Ultra HD Blu-ray Disc™.

Rozhraní HDMI 2.0 (s podporou průchodu původního signálu – pass-through) vám zprostředkuje poslední inovace ve 4K zvuku i obrazu. Standard HDCP 2.2 obchází problém přehrávání 4K obsahu s nejnovější ochranou proti kopírování. Standard HDR (High Dynamic Range) pak přináší obraz s vysokým dynamickým rozsahem, který mu propůjčuje neuvěřitelný kontrast a překvapující realističnost. Nechybí ani podpora rozšířeného barevného prostoru 4K 60p 4:4:4, který umožňuje zobrazit daleko větší paletu barevných tónů, než jaké jste si doposud dokázali představit.

Wireless Surround představuje snadný způsob pro rozšíření zvuku na vícekanálový s maximálním komfortem. Stačí připojit bezdrátové reproduktory (s podporou Multi-room) jako samostatný levý a právní zadní kanál a můžete si užívat prostorového zvuku bez nutnosti instalace rozsáhlé kabeláže. Všechno lze snadno ovládat prostřednictvím smartphonu nebo tabletu s aplikací SongPal.

Další novinkou je Sound Bar systém l HT-CT790, který naplní vaši místnost impozantním zvukem a to nejen díky vysokému špičkovému výkonu 330 W. Unikátní technologie Sony  S-Force Pro surround a speciálně navržený zvukový deflektor, umístěný nad levým a pravým reproduktorem, jehož úkolem je vytvořit dostatečně široký a prostorový zvuk. Stejně jako HT-NT5 i tento model podporuje řešení Wireless Multi-room a Wireless Surround, které můžete nastavit pomocí aplikace SongPal.

Elegantní a tenký 2.1-kanálový Sound Bar HT-CT390 nabízí vašim televizním pořadům a filmům nekompromisních 300 W výkonu. Velkým přínosem je nová konstrukce, využívající, stejně tak jako u vyššího modelu HT-CT790, zvukový deflektor, pro ještě bohatší prostorový dojem. Když bavíte hosty – nebo jen relaxujete – stačí jedním dotykem bezdrátově spojit váš chytrý telefon či tablet s podporou NFC se zařízením Sound Bar a můžete si užívat čistý a jasný streaming zvuku přes Bluetooth bez nutnosti propojovacích kabelů.

HT-XT2 Sound Base

HT-XT2 Sound Base je kompaktní a stylový reproduktorový systém, plnící i roli podstavce televizoru, který dodá vašemu obývacímu pokoji fantastický zvuk, aniž by vás jakkoliv omezil. Tento nenápadný „all-in-one“ 2.1-kanálový systém (s integrovaným subwooferem) nabízí výkon 170W a povýší zvuk a kvalitu hudby a filmových dialogů na zcela novou úroveň. Milovníci propracovaného designu ocení i „plovoucí“ skleněnou desku, která tvoří horní část tohoto Sound Base systému.

Nastavení a propojení je rychlé a snadné – Sound Base propojíte přímo s vaším televizorem a nejsou tedy nutné žádné další kabely. Díky integrovanému standardu Bluetooth s technologií LDAC od Sony, která je zárukou křišťálově čistého zvuku, si můžete nasadit bezdrátová sluchátka a užívat si kvalitního poslechu zvuku vaší televize v naprostém soukromí. Služby Google Cast a Spotify vám otevřou dveře do světa on-line hudby. Díky podpoře technologie Google Cast můžete spustit a odeslat obsah z hudebních aplikací jako Deezer nebo Google Play Music z vašeho smartphonu nebo notebooku přímo do reproduktorů.

HT-RT3 Sound Bar systém s prostorovým 5.1-kanálovým zvukem

Chcete vysoký výkon a dokonalý prostorový 5.1-kanálový zvuk?  HT-RT3 přináší zvuk skutečného kina k vám domů díky fenomenálnímu 600W zvuku tohoto tenkého, elegantního Sound Bar systému se samostatným subwooferem a zadními reproduktory.

Nastavení je překvapivě jednoduché – méně reproduktorů a méně kabelů než je zvykem u běžných 5.1-kanálových systémů. Připojte svůj Sound Bar k televizoru přes HDMI a je to! Díky vestavěné technologii Bluetooth se můžete těšit z hudby bezdrátově streamované z vašeho smartphonu nebo tabletu

7.2-kanálové AV přijímače STR-DN1070 a STR-DH770

Funkcemi nabité AV centrum pro Multi-room řešení ve vaší domácnosti – to je model STR-DN1070, vlajková loď mezi AV přijímači (receivery) pro domácí kina. Jeho zvuk a kvalita zpracování posouvá hranice této kategorie opět o další kus kupředu.

Zcela nový DAC (DA převodník) podporuje přímé přehrávání formátu DSD, díky němuž je reprodukce hudby ve standardu High-Resolution Audio přes HDMI, z USB nebo z domácí sítě vždy plynulá.

Vaše domácí kino je připraveno i na budoucnost – všechny HDMI porty jsou ve verzi HDMI 2.0 a vyhovují nejnovějšímu protokolu kopírovací ochrany HDCP 2.2. Podpora 4K 50p/60p 4:4:4 dělá z tohoto přijímače ideálního partnera pro nejnovější modely televizorů, které jsou schopné zobrazit rozšířenou paletu barev. Ten nejlepší obsah si nyní můžete vychutnat také se širším dynamickým rozsahem HDR (High Dynamic Range) se vskutku senzačním kontrastem a tonálním rozsahem.

Někomu však v tom, aby získal maximum ze svého AV přijímače, brání nutnost natažení dalších propojovacích kabelů; technologie Wireless Surround zásadně zjednodušuje rozšíření vašeho systému pro skvělý zážitek z 5.2-kanálového zvuku.

Dalším novým AV receiverem je STR-DH770, který nabízí speciální režim prostorového zvuku z předních reproduktorů s  technologií Front Surround DSP a kompatibilitu s nejnovějšími obrazovými standardy 4K.

Produkty HT-CT790, HT-XT2 a STR-DH770 budou v Evropě dostupné od dubna 2016 s cenou přibližně 500 € (HT-CT790), 330 € (HT-XT2) a 450 € (STR-DH770). Produkty HT-NT5, HT-CT390, HT-RT3 a STR-DN1070 půjdou do evropského prodeje v květnu 2016 za cenu přibližně 800 € (HT-NT5), 330 € (HT-CT390), 300 € (HT-RT3) a 700 € (STR-DN1070).

Plné specifikace produktů naleznete pod těmito odkazy: HT-CT790, HT-XT2, HT-NT5, HT-CT390, HT-RT3, STR-DN1070.

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net