Objevte realistické detaily s 4K HDR televizory Sony BRAVIA

Nejnovější 4K HDR TV od Sony nabízejí úžasný obraz, elegantní design a nejmodernější možnosti zábavy (TZ)

 

  • Nejlepší kvalita 4K obrazu díky HDR
  • Inovativní řízení podsvícení Slim Backlight Drive™, které díky technologii X-tended Dynamic Range™ PRO přináší třikrát vyšší jas, vylepšený kontrast a barevný rozsah obrazu
  • Tenký design v duchu filosofie Slice of Living

4K HDR (High Dynamic Range) televizory Sony nabídnou v roce 2016 neuvěřitelný kontrast, realistické barvy a bezkonkurenčně ostrý obraz – to vše díky unikátním technologiím Sony. Televizory BRAVIA® s platformou Android přináší nejen styl, ale především nepřeberné množství online zábavy přímo do vašeho obývacího pokoje.

HDR – nový standard dokonalosti

Mnoho modelů nových 4K televizorů BRAVIA nyní podporuje HDR (High Dynamic Range), tedy zobrazení s širším dynamickým rozsahem. Díky tomu můžete využívat nabídku obsahu v HDR od internetových služeb, jako je Netflix, ale i filmových studií a televizních stanic. HDR disponuje širším rozsahem jasu než standardní dynamický rozsah (SDR = Standard Dynamic Range). Obsah vyrobený, zpracovaný a distribuovaný v HDR nabízí díky úchvatnému kontrastu a věrnosti reprodukce barev ještě o třídu realističtější obraz.

Ve vlajkovém modelu BRAVIA řady XD93 poprvé představujeme inovativní podsvícení Slim Backlight Drive™; podsvětlovací LED diody jsou umístěny v blocích s lokální regulací jasu, které tak tvoří strukturu ve tvaru mřížky (grid-array), přičemž podobných výsledků v minulosti dosahovalo pouze plnohodnotné zadní podsvícení panelu (full-array LED backlight).

V kombinaci s technologií X-tended Dynamic Range™ PRO, dochází k regulaci úrovně podsvícení panelu tak, aby vynikla určitá místa ve scéně s vysokým jasem nebo naopak byly maximálně zdůrazněny velmi tmavé úrovně černé a tmavé oblasti scény. Rozsah jasu je až 3x vyšší než u běžných TV s LED podsvícením panelu. Tato technologická inovace precizně reguluje intenzitu podsvícení a zároveň zachovává velmi tenký design zobrazovacího panelu.

Díky unikátnímu displeji TRILUMINOS™ se ještě posiluje účinnost HDR. Obraz tak má úžasně bohatou škálu barevných tónů, ale zároveň zachovává i barevné detaily a tóny bez ohledu na nastavenou úroveň jasu.

4K procesor X1™, nejmodernější vyspělý obrazový procesor od Sony, přináší lepší rozlišení, barvy a jas. Každá scéna je tak zobrazena živě a dynamicky v kvalitě, jakou nabízí jen 4K rozlišení.

Slice of Living – nový elegantní design

BRAVIA vypadá ještě lépe, než kdykoliv předtím, díky vytříbenému designovému konceptu Slice of Living, který harmonicky doplňuje všechny typy moderních interiérů. Čisté, geometrické linie jsou esencí moderního životního stylu. Akcenty v barvě zlatavého šampaňského nebo stříbra dodávají minimalistickému designu teplo a osobitost.

Nádherně tenké, elegantní křivky modelu BRAVIA řady XD93 umocňuje obrazovka takřka bez viditelných okrajů. Televizor přiléhá na zeď skutečně velmi těsně, takže vytváří dojem, že je s ní v jedné rovině. Pokud ho umístíte na skříňku nebo stolek, oceníte nové řešení „neviditelného“ vedení propojovacích kabelů; TV si zachová své elegantní a čisté linie i při pohledu na zadní stranu.

BRAVIA řady SD85 nabízí mimořádné možnosti 4K zábavy díky své mírně prohnuté obrazovce, která vás vždy vtáhne do středu dění. Navíc jde zatím o nejtenčí 4K televizor BRAVIA, který byl kdy vyroben.

S Android TV budete mít ještě více možností

Na Google Play můžete vybírat z celé řady aplikací, her, zábavy a dalších možností přizpůsobených pro velkou obrazovku vaší televize. Pro přístup k aplikacím po síti nepotřebujete ani televizní anténu.

Nad rámec platformy Android TV, nabízí Sony vždy nějaké unikátní řešení; po stisku tlačítka DISCOVER na dálkovém ovladači zobrazíte lišty (Content Bar) s nabídkou rychlého přístupu k programům, multimédiím a internetovému obsahu. Tyto lišty jsou přístupné i ve chvíli, kdy sledujete nějaký program – nemusíte jej tak přerušovat a pokud si z nabídky obsahu vyberete něco jiného, je změna rychlá a přímá.

S Google Cast™ si snadno prohlédnete obsah svého telefonu na televizní obrazovce. Ikonka ‚Cast‘ vám umožní takřka vše – přehrávat filmy, televizní pořady či videa z YouTube. Na obrazovku televize BRAVIA lze navíc ze zařízení s operačním systémem Android/iOS v reálném čase ‚odeslat’ obsah ze stovek aplikací. Google Cast dokonce podporují i některé aplikace, které zatím nejsou dostupné pro Android TV.

Stačí říct, co si přejete, a Android TV to pro vás najde. Funkce hlasového vyhledávání Voice Search je nyní integrována do dálkového ovladače a pohotově nabídne odpovědi na vaše otázky. Stačí stisknout tlačítko Voice a pomocí hlasu si vyhledat film, televizní pořad a další obsah. Hlasem lze ovládat také přepínání kanálů, vstupů a mnoho dalšího.

Letošní modelová řada 4K Ultra HD televizorů BRAVIA od Sony bude v Evropě v prodeji od jara 2016.

Specifikace televizorů BRAVIA, které budou v prodeji od jara 2016.

 

4K HDR televizory BRAVIA Řada XD94
75″: KD-75XD9405
Řada XD93
65″:

KD-65XD9305
55″:

KD-55XD9305

Řada SD85
65″:

KD-65SD8505
55″:

KD-55SD8505

Řada XD85
85″:

KD-85XD8505
75″:

KD-75XD8505
65″:

KD-65XD8505
55″:

KD-55XD8505

Kvalita obrazu 4K HDR
4K Processor X1
Displej TRILUMINOS
X-tended Dynamic Range PRO s technologií Slim Full Array LED Backlight X-tended Dynamic Range PRO s technologií Slim Backlight Drive
Motionflow XR 1200Hz 1000Hz 1000Hz 800Hz
Design Ultra tenký „Flush“ design Zakřivený ultra tenký, aluminium Ultra tenký, aluminium
Uživatelské funkce Android TV (Google Cast, Voice Control, aplikace a hry)
Nové dálkové ovládání s hlasovým vyhledáváním

 

HD televizory BRAVIA Řada WD75
49″:

KDL-49WD75
43″:

KDL-43WD75
32″:

KDL-32WD75

Řada WD6
48″:

KDL-48WD65
40″:

KDL-40WD65
32″:

KDL-32WD60

Řada RD4

40″:

KDL-40RD45

32″:

KDL-32RD43

Kvalita obrazu X-Reality PRO
Live Colour (vylepšení barev)
Advanced Contrast Enhancer (vylepšení kontrastu)
Motionflow XR 200 Hz
Design Tenký, aluminium Tenký
Uživatelské funkce Smart TV Žádné

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net