Víc než Blu-ray: Sony představuje špičkový audio a video přehrávač splňující parametry Hi-Res Audio

Sony pokračuje v plnění svého předsevzetí nabízet zákazníkům luxusní zážitky z domácí zábavy a dnes představuje dva nové blu-ray audio a video přehrávače, které nabízejí dokonalou kvalitu obrazu v kombinaci se skvělým zvukem. (TZ)

UHP-H1 špičkový High-Resolution audio a video přehrávač

Skvělý obraz vašich filmů na Blu-ray discích – to je v případě nového přehrávače UHP-H1 jen začátek. První High-Resolution audio a video přehrávač Sony klade důraz také na zvuk. Společnost Sony přizpůsobila jeho vývoj své filozofii – nabízí nejlepší kvalitu obrazu v kombinaci s nejčistším a nejkvalitnějším zvukem.

UHP-H1 uspokojí kvalitou reprodukce každého milovníka hudby; ať již přehráváte z disku, přes domácí síť nebo z internetových služeb, které streamují hudbu online. Může fungovat samostatně, ale stejně snadno ho zapojíte do vaší stávající sestavy, která využívá technologii Wireless Multi-room. Pusťte si CD, Super Audio CD (SACD) nebo Blu-ray disk; připojte USB s hudebními soubory ve formátu High-Resolution Audio; nebo se probírejte nabídkou hudebních aplikací jako Spotify a Deezer, které jsou v přehrávači předinstalovány. Ať posloucháte cokoliv, zvuk je neuvěřitelně prostorový a realistický, v čistotě a detailech, které jsou pro formát High-Resolution Audio typické. S bezdrátovými reproduktory můžete zároveň poslouchat hudbu kdekoliv u vás doma.

O špičkový zvuk i obraz se v přehrávači UHP-H1 stará pevná FB (Frame and Beam) konstrukce šasi, která minimalizuje mechanické vibrace. Systém samozřejmě podporuje celou řadu audio kodeků, takže si můžete užívat hudby vzorkované ve vysokém rozlišení až 192kHz/24-bit a formátu Double DSD (5.6MHz). UHP-H1 má pochopitelně také analogový audio výstup pro připojení k zesilovači, AV receiveru nebo reproduktorovému systému Sound Bar. Precizní 32bitový 768kHz DA převodník je zárukou neuvěřitelně čistého, přirozeného a kvalitního zvuku.

Většina Blu-ray přehrávačů je vybavena, pro propojení s TV, jedním HDMI výstupem. Nechcete-li slevit z kvality zvuku, je možné využít dvou HDMI výstupů na přístroji pro oddělení obrazové a zvukové složky a zároveň tak eliminovat jejich případné vzájemné rušení. U špičkového přehrávače vás nepřekvapí, že je možné (funkce Audio Direct) vypnout obrazové obvody přístroje, stejně tak jako jeho čelní displej; vše je tak podřízeno co možná nejdokonalejší zvukové kvalitě.

Díky vestavěné technologii Bluetooth® si můžete nasadit bezdrátová sluchátka a užívat si filmy, hudbu z disků nebo streamovanou hudbu v soukromí. Technologie LDAC™, kterou vyvinula společnost Sony, přenáší přes Bluetooth až třikrát větší objem dat; zvuk je tak průzračnější a vykreslený do ještě většího detailu.

Ať sledujete filmy, posloucháte oblíbené CD nebo MP3 hudbu z USB, technologie DSEE HX™ vylepšuje díky tzv. „upscalingu“ (přepočítání rozlišení) vzorkovací frekvenci a bitovou hloubku originálu. Odměnou vám je věrně znějící zvuk a širší dynamický rozsah, takže vše, co posloucháte, se bude blížit kvalitě High Resolution audio.

Bez ohledu na zdroj, z něhož hudbu posloucháte, díky podpoře technologie Wireless Multi-room, můžete díky aplikaci SongPal Link™ sdílet špičkový zvuk přehrávače UHP-H1 ve všech prostorech domácnosti.

Stranou však nezůstává ani obraz. Kvalita filmů Blu-ray v rozlišení Full HD se díky 4K 60p upscalingu (vylepšení rozlišení) posouvá na novou úroveň, která je ještě umocněna technologií SuperBitMapping for Video. Své kolekci filmů na discích tak doslova vlijete novou krev do žil.

BDP-S6700 Blu-ray Disc™ přehrávač s převzorkováním na 4K (Ultra HD) rozlišení

BDP-S6700 vylepšuje, díky tzv. „up-scalingu“ (přepočtu rozlišení), kvalitu filmů na Blu-ray discích až na úroveň blížící se 4K UHD – a to ještě není vše. Obdobně jako přehrávač UHP-H1, i BDP-S6700 disponuje výkonnými obvody pro vynikající prožitek ze zvuku i obrazu – i v rámci systému Wireless Multi-room.

Díky snadnému přístupu k internetovým službám jako Spotify a Deezer budete mít po ruce nepřeberné možností hudby. Aplikace SongPal Link (pro smartphony a tablety) nabízí ještě více alternativ poslechu kdekoliv u vás doma díky podpoře Wireless Multi-room. A Bluetooth s LDAC jsou zárukou čistšího, do detailů vykresleného zvuku při poslechu přes bezdrátová sluchátka.

Přehrávač UHP-H1 Hi-Res Premium Audio and Video Player bude dostupný od května 2016 za cenu přibližně 400 € a BDP-S6700 4K Upscale Blu-ray Player bude v prodeji od března 2016 za cenu přibližně 160 €.

Kompletní produktové specifikace UHP-H1 jsou k dispozici zde a pro BDP-S6700 zde.

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici být globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net