Aktualizovaná verze Acronis True Image 2016 a Acronis True Image Cloud nyní dostupná českým zákazníkům

Praha, 11. ledna 2016 – Acronis, celosvětový lídr v řešeních ochrany dat nové generace, oznámil uvedení aktualizované verze svých produktů Acronis True Image Cloud a Acronis True Image 2016 na český trh. Aktualizovaná verze řešení, které je v současnosti nejprodávanějším zálohovacím řešením pro PC v českém jazyce, přináší řadu vylepšení v oblasti ochrany dat, uživatelského prostředí a zálohování do cloudu. (TZ)

Produkty byly inovovány na základě požadavku zákazníků, kteří zdůrazňovali zejména možnost přenesení dat z lokálních PC disků, chytrých telefonů a tabletů do cloudu z důvodu omezení velikosti interních úložišť. Došlo také k vylepšení uživatelského rozhraní a funkcí pro ochranu dat v domácnostech, které usnadní správu záloh a obnovu na více počítačích PC, Mac, chytrých telefonech a tabletech.

„Domácí a kancelářští uživatelé se dnes obávají zejména ztráty dat v důsledku poškozených čí ztracených zařízení a potýkají se se spotřebou úložného prostoru na svých zařízeních,” řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej řešení Acronis na českém a slovenském trhu. „Acronis True Image 2016 a Acronis True Image Cloud poskytují komfortní automatické zálohování ve zvolených intervalech, které zbavuje uživatele obav o klíčová data, nezatěžuje výkonnost zařízení či internetovou konektivitu nadměrnými nároky a nabízí neomezenou úložnou kapacitu v cloudu.”

Acronis True Image zajišťuje komplexní ochranu dat v počítačích, a to včetně obrázků, videozáznamů, dokumentů, aplikací, hesel, nastavení a celého operačního systému. Acronis True Image Cloud se vyznačuje přehledným centralizovaným ovládacím panelem, který umožňuje centrální správu záloh a obnovování více zařízení, včetně osobní počítačů PC a Mac, a mobilních telefonů a tabletů na jakékoliv platformě (Android, iOS, Windows). Acronis True Image Cloud poskytuje komplexní ochranu před ztrátou dat v důsledku havárie nebo nepozornosti, mezi něž mohou patřit nechtěná vymazání souborů a chyby uživatelů stejně jako poškození, ztráta či krádež zařízení.

Acronis True Image je založen na sadě výkonných technologií pro ochranu dat Acronis AnyData Engine, které umožňují uživateli využívat pokročilé a spolehlivé nástroje pro zálohování a správu disku, k nimž patří:

  • Úplný záložní obraz – vytvoří kopii dat na úrovni diskových bloků, což uživateli umožní vytvořit si přesnou kopii pevných disků počítače. Uživatel si může zvolit, zda bude zálohovat pouze konkrétní složky, nebo si vytvoří úplnou kopii disku.
  • Univerzální obnova – umožňuje uživatelům obnovit úplný záložní obraz na nový osobní počítač nebo počítač Mac, a to včetně obnovení na odlišný hardware, i přemigrovat celý operační systém, aplikace i data na nový disk nebo na nový počítač.
  • Rychlé nahrání do cloudu – vyvažuje spotřebu síťových zdrojů s cílem maximalizace využití dostupné přenosové rychlosti pro rychlé nahrání zálohy dat do cloudu, aniž by to přitom narušilo souběžnou práci uživatele a její rychlost.
  • Vyzkoušej a rozhodni (Try & Decide) – tato funkce poskytuje řízené dočasné prostředí pro bezpečné otestování nového softwaru, ovladačů, či systémových konfigurací s možností bezpečného návratu k předchozí stabilní systémové konfiguraci pro případ technických nebo výkonnostních problémů nebo bezpečnostních hrozeb, např. viru nebo malwaru.
  • Klonování disku – vytvoří přesnou repliku diskové jednotky, která je užitečná pro účely kompletní migrace dat z jednoho disku na jiný, a také pro vytvoření více replik disku stejného obsahu.

Cena a dostupnost

Více informací o produktech Acronis True Image 2016 a Acronis True Image Cloud, včetně ceníku a možnosti bezplatného vyzkoušení lze nalézt na www.acronis.cz a http://shop.backup-store.cz/. Acronis True Image je také dostupný u větších prodejců IT.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.