Kaspersky Lab rostla v roce 2014 rychleji než trh

Společnost Kaspersky Lab rostla v roce 2014 rychleji než trh jako celek a získala 7,9% podíl na trhu. Její tržby vzrostly o 6,5 %, zatímco celosvětové tržby všech dodavatelů koncových bezpečnostních řešení v daném roce vzrostly pouze o 2,6 %. Vyplývá to ze zprávy International Data Corporation (IDC), věnující se trhu produktů určených k zabezpečení koncových domácích i korporátních uživatelů, založené na datech z roku 2014. (TZ)

Celosvětové tržby dodavatelů koncových bezpečnostních řešení dosáhly v roce 2014 devíti miliard dolarů. Sumu 700 milionů dolarů přesáhli čtyři dodavatelé, kteří tvořili 64 % celkových tržeb. Mezi těmito společnostmi se na čtvrtém místě umístila i Kaspersky Lab s celkovou tržbou 710,6 milionu dolarů. Čtvrtou pozici Kaspersky Lab obsadila i v roce 2013, kdy její tržby vzrostly o 6,1 % a dosáhly 667 milionů dolarů. Kromě toho zpráva IDC vyzdvihla také rostoucí podíl společnosti na trhu produktů určených k zabezpečení koncových bodů. Segment jako celek v roce 2014 vzrostl o jedno procento, zatímco Kaspersky Lab o devět.

„Zabezpečení koncových bodů bylo vždy jádrem našeho působení, zvláště co se týče segmentu uživatelů a malých a středních podniků. Očekáváme, že v příštích letech bude jedním z našich hlavních faktorů růstu segment korporací, a to zejména v oblasti zabezpečení pro nekoncové uživatele. Chystáme se rozšiřovat naše korporátní portfolio o bezpečnostní řešení a služby, které přesahují klasické zabezpečení koncových bodů v souladu s naším dlouhodobým strategickým plánem,“ uvedl Garry Kondakov, obchodní ředitel Kaspersky Lab.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je jednou z nejrychleji rostoucích společností kybernetické bezpečnosti a největší, která je soukromě vlastněná.  Společnost se řadí mezi čtyři největší prodejce IT bezpečnostních řešení pro uživatele koncových zařízení (IDC, 2014). Od roku 1997 je Kaspersky Lab inovátorem v oblasti kybernetické bezpečnosti a poskytuje efektivní digitální bezpečnostní řešení a znalosti velkým podnikům, malým a středním firmám i domácím uživatelům. Kaspersky Lab je mezinárodní společností působící v bezmála 200 zemích a oblastech po celém světě. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.