Loni na českém trhu zlevnily baterie do notebooků, naopak dražší byly baterie do foťáků

V loňském roce na českém trhu zlevnily baterie do notebooků o 4 % na 1 535 Kč v průměru. Levnější než v roce 2014 byly i akumulátory pro mobily, které zlevnily na průměrných 230 Kč s DPH. Naopak dražší byly baterie do fotoaparátů. Vyplývá to z aktuálních statistik předního on-line prodejce baterií, obchodu BatteryShop.cz za rok 2015. (TZ)

Internetový obchod BatteryShop.cz v loňském roce zaznamenal vzrůstající zájem spotřebitelů o nabízené produkty. E-shop v roce 2015 registroval 16% celkový meziroční nárůst poptávky zákazníků. Rostly prodeje všech hlavních kategorií produktů, a to nejvíce u baterií do foťáků o 42 %. Jejich cena vzrostla jen mírně na 365 Kč za kus v průměru, což je v součtu růst jen o 16 korun oproti roku 2014. Zvýšená byla i poptávka po bateriích pro kamery, která narostla zhruba o pětinu.

Z databáze BatteryShop.cz je možné vypozorovat i trendy na trhu v průběhu roku. „Na začátku roku se ceny držely na úrovni roku předchozího, což souviselo se zásobami, které byly na skladech. V druhém kvartále ale už došlo ke zvýšení cen u baterií do digitálních fotoaparátů a kamer o 23 %, ve třetím kvartále se zvýšily ceny baterií do notebooků o 7 %,“ uvedl Radim Tlapák, ředitel internetového obchodu BatteryShop.cz. „Na zvyšování cen baterií do elektroniky měly vliv výkyvy kurzu dolaru. Ve výsledku však byly loni produkty levnější než v roce 2014,“ doplnil. Na situaci na trhu mělo vliv mimo jiné i zpřísňování bezpečnostních předpisů na letištích.

Růst cen se v druhé polovině roku nevyhnul ani bateriím do mobilů, které v srpnu narostly o zhruba pětinu. Přesto v průměru za celý rok baterie do mobilů zlevnily o 14 % na 230 Kč za jeden kus.

K nejprodávanějším výrobkům na trhu patří baterie pro kultovní Nokie řady 6300, 1100, 3650, 6230, dále pak baterie pro Samsung SGH L700, SGH P260, SGH P220, SGH ZV60. V oblasti baterií pro notebooky byly nejprodávanější T6 power.

Společnost NTB CZ, která internetový obchod BatteryShop.cz provozuje, na letošní rok plánuje spuštění nových e-shopů. „Rádi bychom ve třetím kvartále spustili B2B obchod v angličtině pro evropské zákazníky. Dál budou následovat B2C internetové obchody v Maďarsku, Rakousku a Německu,“ uzavřel Radim Tlapák.

O e-shopu BatteryShop.cz

Společnost BatteryShop.cz má v obchodování na internetu dlouhodobé zkušenosti, věnujeme se mu od roku 1998. Specializuje se výhradně na prodej baterií. Všichni pracovníci mají s produkty z oboru počítačové elektroniky bohaté zkušenosti. Obchodními partnery jsou společnosti z Asie a USA. Všechny prodávané baterie splňují přísné evropské normy a mají všechny certifikáty potřebné pro prodej v zemích Evropské unie. Vysokou kvalitu služeb internetového obchodu potvrzuje 100% hodnocení zákazníků na portálu Heureka.cz.

Internetový obchod BatteryShop.cz provozuje společnost NTB CZ, která je zároveň vlastníkem a výhradním prodejcem baterií značky T6 power. Je také oficiálním dovozcem výrobků značky iGo do České republiky.