Jednoduchý a pohodlný způsob sjednávání pojištění? Pomocí srovnávacího portálu online

Čert nikdy nespí, říká se. Proto je radno zabezpečit sebe i majetek proti potenciálním rizikům, která nám hrozí jak v každodenním životě, tak v případě, že se vydáme mimo naši komfortní zónu na cesty nebo studijní/pracovní pobyt. Nejjednodušším možným způsobem, jak si nejen zjistit potřebné informace, ale pojištění rovnou uzavřít, je zapátrat ve vodách internetu. Jaké to má výhody? (TZ)

Existuje mnoho druhů pojištění – cestovní, úrazové, havarijní, povinné ručení, pojištění domácnosti či majetku apod. Dnes už ho standardně nenabízejí pouze klasické pojišťovny, ale službu finanční ochrany v případě potíží nabízí celá řada dalších společností. Trh je v této oblasti natolik rozvinutý, ba přesycený, že pro laika může být obtížné zorientovat se ve stávající situaci a vybrat produkt na míru tak, aby za utracené peníze získal službu odpovídající kvality. Neztrácejte drahocenný čas rozhovorem s úředníky za přepážkou a obcházením kamenných poboček. Kvalitní pojištění si můžete vyhledat a zároveň vyřídit z pohodlí domova v několika jednoduchých krocích.

Srovnání nabídek a cenová kalkulace

Veškeré informace, které jsou potřebné ke správnému rozhodnutí, získáte pohodlně na internetu. Neznamená to však, že byste museli procházet jednotlivé stránky společností a proklikávat se nespočetnými záložkami. Stačí vyhledat specializované srovnávací portály, které to udělají za vás. Snadno, rychle a přehledně se tak na jednom místě dozvíte, co potřebujete.

„Web je přehledně rozdělený do kategorií podle pojistných produktů, od klasického cestovního pojištění přes pojištění domácnosti až k povinnému ručení. Srovnáváme nabídky 19 pojišťoven, včetně těch nejznámějších a největších. Klient tak během několika minut získá přehled a může se rozhodnout,“ popisuje Ing. Tomáš Voharčík, jednatel internetového srovnávacího portálu Top-Pojištění.cz, který svým založením v roce 2005 způsobil revoluci a položil základy pojištění online. „V případě zájmu o sjednání vše netrvá více než pár minut. Ke spočítání ceny slouží kalkulátory umístěné na stránkách, případně lze telefonicky kontaktovat specialistu, který je připraven s uzavřením pomoci. K dispozici je také chatovací okénko, kde klient zůstává v naprosté anonymitě, a přesto se může rychle a komfortně dobrat požadovaných informací,“ doplňuje Voharčík.

Zapomeňte na složité vyplňování smluv

Proces vyplňování pojistné smlouvy bývá složitý a zdlouhavý. V případě pojistky uzavřené na internetu nemusíte nic podepisovat, začíná platit v okamžiku zaplacení. Na e-mail vám přijdou všechny potřebné dokumenty včetně smlouvy, u některých druhů pojištění ještě o pár dní později dorazí poštou originály. Sjednávání pojištění online představuje velkou výhodu zvláště u cestovního pojištění, což ocení zvláště milovníci adrenalinu či zmatkaři, co ať už úmyslně, či neúmyslně nechávají vše na poslední chvíli. Stihnete ho uzavřít ještě v den odjezdu tak, abyste byli během cesty pojištěni proti případným rizikům.

Ušetříte nejen čas, ale i peníze

S uzavíráním pojistek online jde ruku v ruce ještě jedna nezanedbatelná výhoda: finanční úspora. Tím, že získáte rychle a snadno potřebný přehled, můžete vybrat při stávající kvalitě cenově nejpříznivější nabídku, a ušetřit tak nemálo peněz.