Nové procesory Intel® Core™ vPro™ přinášejí revoluci na pracoviště

Santa Clara, USA, 19. ledna 2016 – Společnost Intel dnes oznámila dostupnost rodiny procesorů Intel® Core™ vPro™ šesté generace, které jsou určeny pro moderní profesionální použití. Nejnovější inkarnace Intel Core vPro reaguje hlavně na poptávku po vyšším zabezpečení a lepší produktivitě ze strany velkých firem. I proto nabízí nové možnosti ověření i spolupráce a vyšší výkon pro počítače typu 2 v 1, UltrabookTM, All-in-One nebo nejnovější desktopy. (TZ)

„Nová zařízení s procesory Intel Core a Intel Core vPro šesté generace nabízejí nádherné, na první pohled atraktivní designy, vyšší výkon a delší provoz na baterii a nastavují tak nový standard pro profesionální počítače,“ říká Tom Garrison, viceprezident a generální manažer divize firemních zákazníků Intel. „ Přidáním posílených prvků hardwarového zabezpečení pomohl Intel učinit z nejnovějších PC integrální součást celkového bezpečnostního řešení firmy, díky čemuž se uživatelům dostane lepšího zabezpečení, ale otevře se jim cesta k vyšší produktivitě, a to v podstatně větším měřítku než kdykoli předtím.

Zamykáme virtuální vstupní dveře do PC důkladněji než jen heslem

Hackeři hledají nové způsoby, jak se dostat do starých osobních počítačů prostřednictvím virtuálních vstupních dveří odcizením hesla ve snaze získat tak různá privilegia v rámci organizace. Zneužitá nebo odcizená hesla a přístupové kódy dnes tvoří přes polovinu prolomených dat5. Starší počítače, které používají osmimístné heslo, jež se každých devadesát dní mění, mohly fungovat před deseti lety, nicméně stále sofistikovanější metody útoku vyžadují hlubší zabezpečení.

I proto Intel přišel s bezpečnostní inovací s názvem Intel® Authenticate určenou právě firemním uživatelům, která  vstoupí do fáze interního testování. Intel Authenticate je hardwarové vícefaktorové autentifikační řešení, které posiluje ochranu identity na PC a činí počítač méně zranitelný2 vůči pokusům o krádež identity nebo přihlašovacích údajů.

Intel Authenticate ověřuje identitu použitím až třech zabezpečujících faktorů současně: „něco, co znáte“, například osobní identifikační číslo, „něco, co máte“, například mobilní telefon, a „něco, čím jste“, například otisk prstu. IT si může vybrat z různých faktorů autentifikace, které budou vycházet ze strategií firmy, a nemusí se už spoléhat  na to, že si zaměstnanci budou pamatovat komplikovaná hesla2. Intel Authenticate je kompatibilní s Microsoft Windows* 7, 8 a 10.

Upgrade firemních PC přináší vyšší produktivitu a snižuje celkové náklady

Starší laptopy mohou firmy stát až 4 203 dolarů ročně za každé tři osobní počítače – přesně na tolik jsou vyčísleny náklady na údržbu a ztrátu produktivity6. Nové firemní počítače mohou tyto problémy pomoci vyřešit tím, že nabídnou až 2,5krát vyšší výkon a 30násobně vyšší grafický výkon než pět let starý stroj7. Poskytnou tak uživatelům podstatně produktivnější a výkonnější pracovní nástroj1, 8, 9, 10.

Zařízení pro firemní využití osazená novými procesory již na trh uvedly společnosti Acer*, Asus*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Panasonic* a Toshiba*. Firemní klienti mohou vybírat z širokého spektra provedení včetně 2v1, ultrabooků, ultra tenkých laptopů, mini PC nebo desktopů typu All-in-One šitých na míru jakémukoli pracovnímu prostředí a připravených uspokojit požadavky firmy jakékoli velikosti.

Nový a lepší způsob pro porady

Způsob, jímž spolupracují firmy po celém světě, se mění, nicméně nástroje, které umožňují efektivní schůzky, nedokázaly udržet krok s geograficky stále více rozptýlenou pracovní silou. Proto přichází Intel s aktualizací Intel® Unite™, jež nabídne chytřejší a propojenější porady na pracovišti. Mimo jiné obsahuje rozšířené možnosti zobrazení, takže účastníci porady už nemusejí hledat správný adaptér nebo dongle. Přítomní i vzdáleně připojení účastníci porady mohou snadno a bezpečně prohlížet, zároveň mohou snadno a bezpečně vstupovat do interakce s obsahem v reálném čase. Poradu lze zahájit prakticky bezprostředně za použití stávajících i nových displejů nebo projektorů. Funce automatického odpojení a integrace Skype for Business nabízí zákazníkům možnost skutečně bezproblémového fungování na poradách.

Pomáháme růst malým a středním firmám

Pro malé firmy nabízí Intel snadno použitelné řešení Intel® Small Business Advantage (Intel SBA), které jim nabídne snadný a centralizovaný způsob, jak se propojit a sdílet informace. Součástí řešení jsou automatické aktualizace zabezpečení a údržby. Intel SBA obsahuje funkce pro spolupráci, například chat nebo sdílení souborů, ale i funkce bezpečnostní, například blokátor USB, díky němuž mají vlastníci malých firem kontrolu nad svými daty.

Novinky najdete na blogu společnosti Intel zde.

Více o transformaci kanceláře.

Více informací o dostupných produktech.

O společnosti Intel

Intel (NASDAQ: INTC) přeměňuje technologie budoucnosti v realitu. Inovace společnosti Intel rozšiřují dosah a sílu výpočetních technologií v osobních zařízeních a firemních serverech i v cloudu, z internetu věcí dělají chytrý a propojený a pomáhají také zabezpečovat naše digitální životy. Práce více než stovky tisíc zaměstnanců společnosti transformuje firmy, umožňuje nové objevy a zlepšuje životy lidí. Více informací o společnosti Intel lze nalézt na newsroom.intel.com nebo intel.com.

Legal Disclaimers

  1. Software and workloads used in performance tests may have been optimized for performance only on Intel microprocessors. Performance tests such as SYSmark* and MobileMark* are measured using specific computer systems, components, software, operations, and functions. Any change to any of those factors may cause the results to vary. You should consult other information and performance tests to assist you in fully evaluating your contemplated purchases, including the performance of that product when combined with other products. For more complete information, visit intel.com/performance.
  2. Measured by SYSmark* 2014, a benchmark from the BAPCo* consortium which measures the performance of commonly used productivity applications like Microsoft Excel and Adobe Acrobat.  Find out more at www.bapco.com.

Intel Reference Platform is an example new system. Products available from systems manufacturers will not be identical in design, and performance will vary.

Intel Reference Platform with Intel® Core™ i5-6200U processor, PL1=15W TDP, 2C4T, turbo up to 3.4GHz/3.2GHz. Memory: 2x4GB DDR4-2133. Storage: Intel® Solid State Drive (Intel®SSD). Display: 1920×1080 resolution. Graphics Driver: 15.40.4225. Battery: 43WHr. OS: Windows® 10.

Five-year-old PC with Intel® Core™ i5-520UM processor (1.06GHz up to 1.86GHz, 2C4T, 3MB) on Acer Aspire* 1830T. Memory: 4GB DDR3 1600MHz. Storage: 500GB hard drive. Display: 11-inch 1366×768 resolution. Battery: 63WHr. OS: Windows* 7.

  1. On HD video playback, compared to 5-year-old system. For more complete information about performance and benchmark results, visit www.intel.com/benchmarks.
  2. Measured using 3DMark* Cloud Gate graphics test, a 3D graphics benchmark which measures DX-10 gaming performance. Find out more at www.futuremark.com.
  3. The 2015 Data Breach Investigations Report (DBIR) by Verizon  http://www.verizonenterprise.com/DBIR/2015/
  4. The Aging PC Effect- Exposing Financial Impact for Small Business by TechAisle

http://mobilecomputing.crn.com/img/TheAgeingPCEffect_TechaisleWhitePaper.pdf

  1. Results have been estimated or simulated using internal Intel analysis or architecture simulation or modeling, and provided to you for informational purposes. Any differences in your system hardware, software or configuration may affect your actual performance. For more complete information visit www.intel.com/performance
  2. Intel technologies may require enabled hardware, specific software, or services activation. Performance varies depending on system configuration. No computer system can be absolutely secure. Check with your system manufacturer or retailer or learn more at www.intel.com,
  3. Compatibility with x86 applications, peripherals, and device drivers is based upon an Intel processor-based computer or device running the Windows* 8 operating system.
  4. Enabling Global Collaboration with Intel-Based Infrastructure. IT@Intel (January 2011).

Statements in this document that refer to Intel’s plans and expectations for the quarter, the year, and the future, are forward-looking statements that involve a number of risks and uncertainties. A detailed discussion of the factors that could affect Intel’s results and plans is included in Intel’s SEC filings, including the annual report on Form 10-K.