Avast se stěhuje do nových prostor, které přináší Silicon Valley do Prahy

Nejhodnotnější IT firma v České republice podpoří svůj další růst investicí do rozšíření a zkvalitnění pracovního prostředí svých zaměstnanců (TZ)

Praha, 21. ledna 2016 – Avast Software, výrobce nejdůvěryhodnějšího PC a mobilního zabezpečení na světě, dnes slavnostně otevřel své nové sídlo v budově Enterprise Office Center v Praze na Pankráci. V důsledku prudkého růstu během uplynulých pěti let, zahrnujícího ztrojnásobení počtu zaměstnanců, si Avast kladl za cíl nalézt pro své zaměstnance větší a reprezentativnější prostory. U příležitosti oficiální oslavy této významné události, Avast dnes společně se speciálním hostem, šachovým velmistrem Garrym Kasparovem, pořádal „Grand Opening“, jehož součástí byla prohlídka nových kanceláří pro pozvané hosty a živé demonstrace technologií, které Avast nabízí pro domácnosti, malé a střední firmy i velké korporátní zákazníky.

„Avast zvolil budovu, která odráží jeho otevřenou, inovativní a inspirativní firemní kulturu. Stavbu našeho nového domova jsme svěřili do rukou společnosti Erste Group Immorent, která je lídrem v oblasti developmentu a financování moderní infrastruktury a nemovitostí ve střední Evropě,” řekl Vince Steckler, generální ředitel Avastu. „Tímto přesunem chceme podpořit náš další růst v oblasti mobilních zařízení, rozvíjet podnikání ve firemní sféře a i nadále poskytovat našim uživatelům inovativní zabezpečení, bez kterého se neobejdou ve světě Internetu věcí.”

„Avast je obdivuhodná firma, která se v globálním měřítku prosadila v oboru, kde o úspěchu rozhodují inovace, komplexní technologie a kreativita špičkových expertů. Je nám ctí, že si taková společnost vybrala naši budovu Enterprise Office Center jako své nové sídlo,” uvedl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Erste Group Immorent.

Garry Kasparov na slavnostním otevření nových kanceláří hovořil o pozoruhodných momentech své šachové kariéry, o psychologii člověka a lidském rozhodování, a o tom, jak tyto oblasti souvisí s počítačovou inteligencí. Následně pan Kasparov vyzval deset hostů v rámci simultánní šachové partie. Během úvodního ceremoniálu vystoupil i velvyslanec Spojených států v České republice Andrew H. Shapiro, který hovořil o úspěchu Avastu jak ve své domovské zemi, tak i v zámoří.

Nové sídlo inspirované firmami v Silicon Valley

Avast se nechal inspirovat oblíbenými kancelářemi technologických gigantů a startupů z kalifornského Silicon Valley. Avast aktuálně zaujímá v budově Enterprise Office Center téměř 15 000 metrů čtverečních v rámci sedmi pater, které jsou vzájemně propojené unikátním, šest metrů širokým, centrálním schodištěm, které je vhodným místem pro náhodné setkávání zaměstnanců. V prostorách Avastu je celkem 45 zasedacích místností určených pro plánování schůzek a spolupráci různých týmů napříč celou firmou. Zaměstnanci Avastu mají také přístup do exkluzivní kantýny, ve které se podává jídlo zdarma po celý den. Součástí kantýny je i kavárna, v níž se mohou setkat i zaměstnanci, kteří by se spolu za normálních okolností během dne nepotkali. V rámci speciálního relaxačního patra mohou zaměstnanci bezplatně využívat plně vybavenou posilovnu, odpočinout si v houpacích sítích, v knihovně, kině nebo se odreagovat u kulečníků, stolních fotbálků, ping-pongových stolů, golfového simulátoru nebo v nahrávacím studiu. Na své si přijdou i děti zaměstnanců, pro které je připraven dětský koutek.

O firmě Avast

Avast Software (www.avast.com), výrobce nejdůvěryhodnějšího PC a mobilního bezpečnostního řešení na světě, chrání více než 230 miliónů uživatelů, mobilních zařízení a počítačů. Společnost Avast Software působí v oboru počítačové bezpečnosti více než 25 let a je jednou z nejstarších firem v tomto oboru. Její portfolio zahrnuje vše od bezplatného antiviru pro PC, Mac nebo Android až po prémiové produkty a služby pro firmy. Kromě toho, že produkty společnosti Avast patří dlouhodobě mezi nejlépe hodnocené na populárních internetových portálech po celém světě, je jejich kvalita oceněna také certifikacemi od mnoha významných společností, jako jsou VB100, AV-Comparatives, AV-Test, OPSWAT, ICSA Labs a West Coast Labs.