Novým prezidentem a CEO společnosti Citrix je Kirill Tatarinov

SANTA CLARA, Kalifornie – 21. ledna 2016 – Novým prezidentem a generálním ředitelem společnosti Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) se s účinností od 25. ledna 2016 stává Kirill Tatarinov, který má za sebou 13leté zkušenosti s vrcholovým managementem ve společnosti Microsoft. Ke stejnému dni zaujme Kirill Tatarinov i pozici v představenstvu společnosti. Výkonným předsedou představenstva bude i nadále dosavadní prozatimní prezident a CEO, Robert Calderoni. (TZ)

Kirill Tatarinov působí v oboru informačních technologií již tři desítky let a může se pochlubit velmi úspěšnou bilancí ve strategických a obchodních oblastech produktového managementu zaměřeného na software a IT služby. Z jeho profesní minulosti lze vyzdvihnout například pozici výkonného viceprezidenta divize Microsoft Business Solutions, která za jeho působení dosáhla zdvojnásobení obratu i zvýšení ziskovosti. V rámci této pozice stál Kirill Tatarinov i za úspěšnou transformací divize do prostředí cloudu a odpovídal za řízení celosvětového ekosystému partnerů. Před příchodem do Microsoftu působil Tatarinov například jako technologický ředitel ve společnosti BMC.

„Je pro mne velkou ctí připojit se ke společnosti Citrix,“ uvedl ke svému jmenování Kirill Tatarinov. „Citrix je kultovní společností s jednou z nejlepších globálních značek, širokou škálou inovativních produktů a obrovským množstvím produktů aktivně využívaných zákazníky po celém světě, a to včetně 99 procent firem z žebříčku Global 500. Těším se na práci po boku špičkových manažerů, skvělých zaměstnanců i specializovaných partnerů a pevně věřím, že společně opět posuneme hranice inovací a ještě více zhodnotíme náš potenciál.“

„Proces výběru nového prezidenta a generálního ředitele by velmi náročný a ze všech kandidátů je právě Kirill Tatarinov tou nejlepší osobou, která má všechny předpoklady pro naplnění inovačního potenciálu i strategie růstu naší společnosti,“ dodává Robert Calderoni.

Více informací k jmenování Kirilla Tatarinova naleznete v originální tiskové zprávě.

Sledujte Citrix

O Citrixu

Společnost Citrix (NASDAQ:CTXS) je odborníkem v implementaci softwarového pracovního prostředí, sjednocování virtualizace, správy mobility, networkingu a SaaS řešení, čímž otevírá nové možnosti obchodu a umožňuje lidem pracovat lépe. Řešení společnosti Citrix zvyšují mobilitu podniků prostřednictvím bezpečných osobních pracovních prostředí, která zaměstnancům nabízí okamžitý přístup k aplikacím, desktopům, datům a komunikaci z jakéhokoli zařízení a prostřednictvím jakékoli sítě a cloudu. Řešení Citrix používá více než 400 000 organizací a více než 100 milionů uživatelů po celém světě. Roční zisk v roce 2014 dosáhl 3,14 miliardy USD. Další informace naleznete na stránkách www.citrix.cz.

Pro investory Citrixu

Tato zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která jsou učiněna „v dobré víře“ v souladu s ustanoveními podle části 27A amerického zákona o cenných papírech (Securities Act) z roku 1933 a části 21E amerického zákona o burze cenných papírů (Securities Exchange Act) z roku 1934. Prognostické předpoklady v této zprávě nejsou zárukou budoucího vývoje. Tato prohlášení zahrnují řadu faktorů, které by mohly způsobit značnou odlišnost skutečných výsledků, včetně rizik spojených s produkty, jejich vývojem, integrací a distribucí, poptávkou po produktech a zajištěním výroby, přijetím nových produktů u uživatelů, ekonomickými a konkurenčními faktory, klíčovými strategickými vztahy Citrixu, akvizičními a příslušnými integračními riziky a také dalšími riziky uvedenými v dokumentech společnosti, které jsou předkládány komisi pro regulaci amerického finančního trhu SEC (Securities and Exchange Commission). Citrix nepřebírá žádné závazky ohledně aktualizace jakýchkoli informací o očekávaném vývoji, obsažených v této tiskové zprávě nebo týkajících se zde zveřejněných prohlášení.

Plánování a vývoj jakýchkoli popisovaných vlastností a funkcí produktů a načasování jejich uvedení na trh zůstává výlučně v naší kompetenci a může být bez upozornění nebo konzultace změněno. Poskytované informace jsou pouze orientační a nejsou závazkem, slibem ani zákonnou povinností dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkci a nemělo by se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu, ani by neměly být začleňovány do žádného kontraktu.