Sony Mobile pokračuje v inovaci zobrazovacích technologií a představuje nejlepší chytrý telefon ve vyšší střední třídě Sony Mobile pokračuje v inovaci zobrazovacích technologií a představuje nejlepší chytrý telefon ve vyšší střední třídě

Praha, 1. února 2016 – Společnost Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) dnes představila nový smartphone Xperia M5, který rozšíří její produktové portfolio. Tento model nabízí vylepšený fotoaparát, design, baterii i výkon. (TZ)

„Velmi nás těší, že na trh přichází tento produkt, který těží z inovace Sony v oblasti optických technologií,“ uvedl Tony McNulty, viceprezident divize Value Category Business Management společnosti Sony Mobile Communications. „Víme, že kvalita fotoaparátu je pro uživatele chytrých telefonů důležitá, proto přicházíme s modelem Xperia M5, který nabízí ještě lepší fotografické funkce, se zachováním jedinečného designu a výkonu celého zařízení.“

Xperia M5 – špičková technologie fotoaparátů Sony v prémiovém vodotěsném (3) designu

Po úspěchu modelu Xperia M4 Aqua, který díky svému prvotřídnímu fotoaparátu posunul laťku „vyšší střední“ třídy opět o něco výše, přichází nyní Xperia M5, která nabízí ještě výkonnější zadní fotoaparát s rozlišením 21,5 megapixelu. Ten umožňuje pořizovat snímky v profesionální kvalitě. Také focení těžko přístupných objektů bude hračka s pětinásobným Clear Image zoomem, který umí váš cíl přiblížit bez ztráty kvality.

Někdy máte jen jednu šanci na to, zachytit ten správný okamžik. Díky funkci Hybrid AF s reakční dobou 0,25 vteřiny zaostří Xperia M5 rychle a přesně, takže vám žádný důležitý moment neuteče. Tato nová technologie hybridního automatického ostření využívá fázové detekce i detekce kontrastu, a i díky tomu má nejkratší reakční dobu v rámci celého odvětví.

Xperia M5 nabízí také záznam videa ve kvalitě 4K, takže se v tomto směru vyrovná kompaktnímu digitálnímu fotoaparátu. Výsledek je pokaždé ostrý a křišťálově čistý.

To však nejsou zdaleka všechny fotografické přednosti nového modelu. Na předním panelu má totiž zabudovaný špičkový fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů, který je jako dělaný pro „selfies“. Disponuje rovněž funkcí automatického ostření a natáčení videa ve Full HD. Vaše selfies budou vždy dokonalé a připravené pro okamžité sdílení s rodinou a přáteli.

Celá řada foto a video aplikací, jako například Face In Picture, AR Mask a Style Portrait, dodá vašim selfies nový rozměr.

Veškerá mobilní zábava od Sony ožije na Full HD displeji s ostrým a jasným obrazem a úhlopříčkou 5 palců. Technologie Mobile BRAVIA® Engine 2 vás doslova vtáhne do ostrého obrazu s vysokým kontrastem, zatímco IPS se postará o to, že ho budete moci sledovat z jakéhokoliv úhlu bez zkreslení barev.

Obdobně jako naše vlajkové modely, nabízí Xperia M5 exkluzivně i ochranu proti vodě a prachu(3) a nezakrytý USB port usnadňující manipulaci i nabíjení. S vodotěsným chytrým telefonem se nemusíte bát, že se váš přístroj zašpiní – stačí ho opláchnout pod tekoucí vodou. Smartphone je také chráněn proti náhodně stříkající vodě, takže vás může doprovázet kamkoliv, za každého počasí.

Xperia M5 je nádherná v každém směru, a to i díky charakteristické designové koncepci OmniBalance od Sony s elegantním a luxusním skleněným panelem na obou stranách. Novinka vyniká také vysokou odolností, ke které přispívají kovové výztuže rohů pro ochranu před nárazy.

Xperia M5 disponuje velkokapacitní 2.600mAh baterií s výdrží až dva dny(1), takže se již nemusíte starat o každodenní nabíjení telefonu. Impozantní 64bitový osmijádrový procesor 2,0 GHz MediaTek Helio X10 s 3GB RAM nabízí neuvěřitelný výkon a rychlost s optimalizací výdrže baterie. Vysokorychlostní mobilní datová konektivita je díky 4G zárukou rychlého stahování audio a video obsahu.

Paměť modelu Xperia M5 lze také rozšířit až na 200 GB paměťovou kartou μSD. Na českém trhu bude novinka k dostání od února.

Kompletní specifikace naleznete pod tímto odkazem:

www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-m5/specifications/

– KONEC –

(1) Výdrž baterie byla testována na profilu typického užívání chytrého telefonu, který společnost Sony Mobile Communications AB definovala v září 2014 jako typický režim užívání chytrého telefonu aktivním uživatelem, včetně, ale ne výlučně, několika funkčních scénářů (volání, SMS, surfování po internetu, sociální sítě, hraní her, poslech hudby, fotografování, prohlížení fotografií, sledování online videa, záznam a přehrávání videa).

(2) Hodnoty naměřené podle metodiky GSM Association Battery Life Measurement Technique v kontrolovaných laboratorních podmínkách. Skutečné hodnoty se mohou lišit.

(3) XperiaM5 je vodotěsná a chráněná proti prachu, takže se nemusíte bát, když vás přepadne déšť nebo chcete telefon omýt pod tekoucí vodou. Jen si pamatujte, že všechny porty a příslušné kryty musí být pevně zavřeny. Telefon nesmí být ponořen kompletně pod vodou; nesmí přijít do kontaktu se slanou vodou, chlorovanou vodou a nápoji. Špatné zacházení nebo zacházení v rozporu s pokyny bude mít za následek zneplatnění záruky. Telefon splňuje požadavky normy Ingress Protection IP65 a IP68. Více o tom, co to znamená, a další informace naleznete pod tímto odkazem: www.sonymobile.com/waterproof.  Model Xperia M5 má nezakrytý USB port pro snadné připojení a nabíjení. USB port musí být úplně suchý, než telefon připojíte do nabíječky.

O společnosti Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications je dceřinou společností a členem skupiny Sony Corporation se sídlem v Tokiu. Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro domácí uživatele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici být globálním lídrem na poli elektroniky a zábavy. Portfolio chytrých telefonů a tabletů Xperia™ a inovativních produktů SmartWear společnosti Sony Mobile Communications v sobě nese to nejlepší z technologií Sony, prémiový obsah a služby a snadnou propojitelnost s ostatními zařízeními v propojeném světě zábavy od Sony. Více informací zde: www.sonymobile.com

Právní prohlášení

1) Uvedené údaje a funkčnost se může lišit v závislosti na lokální variantě. 2) Provozní dobu ovlivňují preference sítě, typ SIM karty, připojené příslušenství a režim užívání, například hraní her. Obsah sady a barevné varianty se můžou v různých zemích lišit. Kompletní nabídka příslušenství nemusí být dostupná ve všech zemích. 3) Použité ikony jsou pouze ilustrativní. Vzhled domácí obrazovky vašeho zařízení může vypadat jinak. Některé funkce nemusí být ve vaší zemi nebo oblasti dostupné.