Sophos přináší do správy podnikové mobility snadno použitelná bezpečnostní řešení

Sophos Mobile Control 6.0 podporuje mobilní produktivitu při současné ochraně soukromí zaměstnanců i tajných firemních informací (TZ)

Sophos Mobile Control 6.0 zajišťuje:

  • Bezpečné oddělení podnikové a osobní elektronické pošty, kalendářů a kontaktů
  • Šifrování souborů umožňující bezpečný přesun dat mezi mobilními zařízeními a cloudovými úložišti
  • Vyšší produktivitu zaměstnanců díky bezpečnému prohlížeči
  • Komplexní podporu zařízení

Praha, Česká republika – 1. února 2016 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, dnes oznámila dostupnost řešení Sophos Mobile Control 6.0. Součástí této nové verze řešení pro správu podnikové mobility je kontejnerové řešení Sophos Secure Email, které chrání na zařízeních podniková data a izoluje je od soukromých informací. Sophos Mobile Control 6.0 všeobecně zlepšuje způsoby ochrany a IT manažerům přináší možnost dohledu nad všemi zařízeními v organizaci pomocí snadno použitelného rozhraní i intuitivních postupů.

Sophos Secure Email je kontejnerové řešení pro správu osobních informací (personal information management, PIM), tedy elektronické pošty, kalendářů i kontaktů. Díky oddělení osobních a firemních informací mohou organizace zajistit ochranu svých dat bez jakéhokoli dopadu na soukromí uživatelů. Nyní mohou IT administrátoři zpřístupnit elektronickou poštu na mobilních zařízeních zaměstnanců vzdáleně, a to na všech hlavních platformách včetně iOS, Windows 10 Mobile i různých verzích operačního systému Android.

Zdokonalení se dočkalo i řešení Sophos Secure Workspace, jehož součástí je nově i prohlížeč Corporate Browser, díky kterému je přístup k často používaným firemním stránkám i aplikacím jednoduchý a bezpečný. Řešení Sophos Secure Workspace zajišťuje zaměstnancům bezproblémový a bezpečný přístup k dokumentům včetně podpory týmové spolupráce kdykoliv je potřeba. V případě cloudových úložišť jako je Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive nebo Egnyte mají navíc uživatelé pod kontrolou jak přístupová, tak i publikační práva. Díky vestavěné podpoře šifrování souborů Safeguard pak mohou uživatelé dokumenty a data přenášet bezpečně mezi mobilními zařízeními, cloudovými úložišti i firemními koncovými body.

Globální síť pro zkoumání hrozeb SophosLabs odhalila jen za rok 2014 více než 400 000 jedinečných fragmentů mobilního malware. Pro správu podnikové mobility je tak stále důležitější detekce nakažených zařízení a jejich umístění do karantény. Podle zprávy 2015 Data Breach Investigations Report společnosti Verizon je více než 95 procent dnešních útoků založeno na získání přístupových údajů z mobilních zařízení a jejich následném použití pro přihlášení k webovým aplikacím.

Ochrana zařízení se obtížně řídí zejména ve středně velkých podnicích, které sice využívají distribuované pracovní síly, ale současně naráží na limity svých zdrojů. Studie Managing the Multi-Generational Workforce, kterou v září 2015 vypracovala asociace CompTIA, ukázala, že téměř polovina (46 procent) malých a středně velkých firem již plně přijala koncept BYOD  jako standardní součást své mobilní strategie. Nicméně v případě velkých podniků to platí jen u 28 procent organizací.

“Velmi snadno se může stát, že si zaměstnanec nevědomky stáhne nebezpečnou aplikaci, která zpřístupní cenná firemní data nežádoucímu příjemci. Anebo ještě hůře takovou aplikaci, která zajistí volný přístup do firemní sítě,“ říká Dan Shiappa, hlavní viceprezident a ředitel skupiny Enduser Group společnosti Sophos. „Dosažení rovnováhy mezi produktivitou, požadavky na přístup a odpovídající úrovní zabezpečení přitom vyžaduje správu i ochranu všech zařízení. Pro firmu jakékoli velikosti se tak řešení umožňující správu podnikové mobility stává naprosto nezbytnou součástí podnikové informační architektury,“ dodává Shiappa.

Řešení Sophos Mobile Control 6.0 vedle malware a potenciálně nežádoucích aplikací detekuje i zařízení se systémem odemčeným pomocí tzv. jailbreakingu nebo rootování.  Nová verze odstíní infikovaná a nekompatibilní zařízení od firemní sítě jako celku a automaticky zablokuje přístup na škodlivé nebo nežádoucí webové stránky. Nedávné analýzy organizace AV-Test potvrdily, že Sophos Mobile Control detekuje 100 procent známého malware pro operační systém Android. Veškeré bezpečnostní aktivity navíc probíhají tak, že je uživatelé ani nezaznamenají – produktivita tedy není obětována míře ochrany a nejdůležitější tajná data zůstávají soukromá a v bezpečí.

Sophos Mobile Control 6.0 je již dostupný prostřednictvím celosvětové sítě certifikovaných partnerů společnosti Sophos.

Spojte se se společností Sophos

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.