Canon EOS-1D X Mark II pro zachycení každého okamžiku

Praha, Česká republika, 2. února 2016 – Společnost Canon představuje novou vlajkovou loď mezi svými digitálními zrcadlovkami – netrpělivě očekávaný fotoaparát EOS-1D X Mark II. Canon tento model navrhl tak, aby dal uživatelům do rukou dokonalou kombinaci obrazové kvality, rozlišení i rychlosti. S kontinuálním snímáním s rychlostí 14 snímků za sekundu při plně funkčním automatickém zaostřování i expozici se sledováním a 16 snímky/s v režimu živého náhledu definuje  EOS-1D X Mark II nový rychlostní standard. Nejnovější zrcadlovka je tak ideální pro zachycení rychle se pohybujících objektů, ať již ve volné přírodě nebo na sportovních mistrovstvích. Doporučená prodejní cena novinky je 164 990Kč a prodej bude zahájen v květnu 2016. (TZ)

Canon EOS-1D X Mark II EF 35mm USM

Canon nový fotoaparát vyvinul na základě zpětné vazby od celosvětové komunity uživatelů zrcadlovky EOS-1D X. Jeho součástí je nový full-frame snímač CMOS s rozlišením 20,2 megapixelů, nová zaostřovací technologie Al Servo AF III+ i podpora natáčení filmů v rozlišení 4K při snímkovací frekvenci 60p. Díky této jedinečné kombinaci síly a obrazových možností je Canon EOS-1D X Mark II ideálním základním nástrojem pro prakticky všechny typy fotografických profesí.

Předefinování obrazové kvality a přesnosti automatického zaostřování

Fotoaparát EOS-1D X Mark II se může pochlubit širokým a univerzálním rozsahem citlivosti ISO, konkrétně skvělými hodnotami 100 až 51 200. A tento základní rozsah mohou uživatelé rozšířit dokonce až na hodnoty od 50 do 409 600. Nový fotoaparát tak vyniká při všech světelných podmínkách, od nejjasnějších scén až po značné přítmí.

Díky pokročilému systému automatického zaostřování se 61 body (41 z nich je křížových), které pokrývají rozšířenou oblast a fungují i při slabém osvětlení až do hodnoty -3 EV, může nová zrcadlovka u každého snímku zaostřit naprosto přesně.  Navíc model EOS-1D X Mark II vůbec poprvé přináší podporu automatického zaostřování se všemi 61 body i při použití vybraných telekonvertorů a teleobjektivů se třídou světelnosti f/8. Fotografové tedy mohou všechny zaostřovací body využívat naprosto libovolně. Vedle oblíbených profesionálních technologií značky Canon pro automatické zaostřování – EOS iTR a zaostřovacích scénářů – je součástí nejnovějšího modelu i technologie AI Servo AF III+. Tato technologie inteligentního zaostřování zlepšuje citlivost sledování ve scénách s možným náhlým pohybem objektů – například při fotografování zvířete, které rychle pobíhá ve volné přírodě.

Se systémem automatického zaostřování úzce spolupracuje nový měřící snímač RGB+IR s rozlišením 360 tisíc pixelů, který zajišťuje přesnou expozici a vylepšuje detekci objektů. Součástí nové zrcadlovky je i technologie Flicker Detection, kterou Canon poprvé použil u fotoaparátu EOS 7D Mark II. Technologie kompenzuje nestálost zdroje světla a zajišťuje konzistentní výstupy i při pořizování snímků za umělého osvětlení a EOS-1D X Mark II je tak ideální zrcadlovkou pro fotografování halových sportovních akcí.

Zachycení příběhu každé sekundy

Canon EOS-1D X Mark II překonává hranice vysokorychlostního fotografování – za sekundu mohou uživatelé pořídit 14 snímků ve formátu RAW při plné funkčnosti automatického zaostřování i expozice se sledováním. Nová zrcadlovka tak umožňuje přesně zachytit jakýkoli okamžik – od sportovní události po lov kořisti predátorem. Canon EOS-1D X Mark II ale uspokojí i uživatele s ještě většími nároky, a to díky rychlosti až 16 snímků/s v režimu živého náhledu – v tomto případě již ale bez automatického zaostřování se sledováním. Novinkou je podpora paměťových karet standardu CFast 2.0, díky které umožňuje EOS-1D X Mark II pořídit při kontinuálním snímání sekvence s neomezeným počtem snímků ve formátu JPEG nebo se 170 snímky ve formátu RAW.

Canon EOS-1D X Mark II je nejsvižnější digitální zrcadlovkou systému EOS v historii – částečně i díky dvojici nových procesorů DIGIC 6+, které obrazová data ze snímače zpracovávají opravdu velmi rychle. Za možností vysokorychlostního snímání s minimálními vibracemi a tichým chodem stojí i přepracovaná konstrukce zrcátka, která využívá nový mechanismus pohonu.

Tvorba profesionálních filmů v rozlišení 4K

Model EOS-1D X Mark II je tím nejlepším v oblasti natáčení filmů v rozlišení 4K. V nové zrcadlovce získávají kameramani nástroj pro natáčení filmů v tomto rozlišení (4 096 x 2 160) při různých snímkovacích frekvencích, a to až do hodnoty 60 snímků za sekundu. Podmínkou je v takovém případě použití paměťových karet standardu CFast 2.0. Canon EOS-1D X Mark II umožňuje i natáčení filmů v rozlišení Full HD (1 920 x 1 080p) rychlostí až 120 snímků/s – tedy způsobem, který je ideální pro zpomalený pohyb. Nejdůležitější okamžiky z filmů s rozlišením 4K při frekvencí 60p mohou uživatelé převést na jednotlivé snímky s rozlišením 8,8 megapixelů. Nová zrcadlovka tak ještě více zjednodušuje ulovení toho opravdu správného okamžiku.

Díky technologii CMOS AF s dvojitými pixely mají kameramani k dispozici také rychlé a plynulé automatické zaostřování i průběžné automatické zaostřování, a to v rozlišení 4K i Full HD. Při natáčení filmů mohou navíc uživatelé pomocí dotykového displeje LCD rychle vybírat konkrétní místo pro zaostření.

Optimální správa snímků a spolehlivost

Profesionálové mají k dispozici nástroje, které potřebují pro správu svých snímků včetně snadného a co nejrychlejšího přenosu nových fotografií do zpravodajských agentur a databank. Vestavěná GPS jednotka zaznamenává do EXIF dat lokalizační údaje o pořízení každého snímku a profesionálním uživatelům tak usnadňuje uchování přesných informací o místě fotografování. Díky síťovému rozhraní Ethernet a USB konektoru standardu 3.0 SuperSpeed mají uživatelé na výběr mezi dvěma typy sdílení snímků – prostřednictvím protokolu FTP nebo přímo pomocí počítače. Rychlý je i bezdrátový přenos souborů, a to díky volitelnému adaptéru WFT-E8 s podporou vysokorychlostního standardu 802.11ac v pásmu 5 GHz.

Nový EOS-1D X Mark II ztělesňuje to nejlepší z dosavadních zkušeností značky Canon se systémem EOS a může se pochlubit vylepšenou rukojetí a ovládacími prvky. Držení i ovládání fotoaparátu je tak naprosto přirozené a díky odolnosti vůči povětrnostním vlivům je nová zrcadlovka ideální pro venkovní použití. Inteligentní hledáček druhé generace nabízí nejen stoprocentní pokrytí, ale také elektronickou grafiku pro zobrazení dalších fotografických informací. Výsledkem je, že  při snímání již nebude nikdy nutné od něj odtrhnout oko.

Klíčové vlastnosti fotoaparátu EOS-1D X Mark II:

  • Snímky s výjimečnou kvalitou obrazu
  • Naprosto ostré snímky díky neuvěřitelně přesnému automatickému zaostřování
  • Ultra vysoký výkon a spolehlivost umožňují zachytit jakýkoli okamžik
  • Pokročilé možnosti natáčení filmů v rozlišení 4K pro špičkový záznam
  • Vysokorychlostní obrazový výstup a možnosti správy

-KONEC-

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.