Canon pokračuje v úspěšném tažení za uspokojováním potřeb kanceláří a interních tiskových oddělení zítřka

PRAHA, 2. února 2016 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznamuje novou řadu černobílých multifunkčních zařízení pro vytížené kanceláře a interní tisková oddělení. Canon série imageRUNNER ADVANCE 6500 a 8500 PRO navrhl s cílem rozptýlit obavy, které firmy mají v souvislosti s organizačními náklady, bezpečností a efektivitou zaměstnanců. Součástí nových zařízení jsou proto důležitá vylepšení, která snižují celkové náklady na zpracování dokumentů a zdokonalují ochranu informací i tisková a digitalizační workflow. (TZ)

iR-ADV_6555i (2)

“Nejnovější zařízení z produktové řady imageRUNNER ADVANCE rozšiřují rozsáhlou škálu našich tiskových řešení a staví na špičkových technologiích značky Canon. Nové modely tak mohou reagovat na současné i budoucí potřeby firemních zákazníků,“ říká Francis Thornhill, Marketing Manager ve společnosti Canon Europe.

Snížení nákladů na zpracování dokumentů

Devadesát procent  celkových nákladů na zpracování dokumentů přímo souvisí s publikací a manipulací s dokumenty a se správou zařízení. Nové série imageRUNNER ADVANCE 6500 i 8500 PRO tyto skryté náklady snižují jak pomocí snadné správy a bezproblémového provozu, tak i díky výkonným možnostem digitalizace a tisku dokumentů.

 

Zdaleka největší podíl má na těchto skrytých nákladech manipulace s dokumenty a začlenění jejich zpracování do digitálních workflow. Nová zařízení v sobě kombinují špičkovou podporu skenování s oceňovanou platformou značky Canon pro integraci a zefektivnění „papírových“ procesů. Uživatelé mohou digitalizovat, archivovat, zpracovávat a sdílet dokumenty přímo ze zařízení do takřka libovolného místa i formátu.

Nová zařízení se mohou pochlubit grafickou nabídkou, která je běžnou součástí modelů produktové řady imageRUNNER ADVANCE a ve spojení s novým kapacitním dotykovým displejem s rozlišením WSVGA umožňuje stejně snadné ovládání jako u chytrých telefonů a tabletů. Nechybí ani nové možnosti pro automatizované přizpůsobení úvodní obrazovky, osobních workflow, jazyka, adresářů i dalších nastavení konkrétním preferencím každého uživatele. Mezi další vylepšení patří video asistent a automatická detekce velikosti média i chybného podání papíru pro rychlejší zpracování nebo přidání pohybových senzorů, které eliminují prostoje a snižují spotřebu elektrické energie.

Díky přidání podpory technologie Mopria, tisku PDF dokumentů a Wi-Fi konektivity i volitelné možnosti komunikace na krátkou vzdálenost (NFC) rozšiřují nové série již tak rozsáhlou nabídku značky Canon pro mobilní práci.

Robustní design, flexibilní manipulace s médii a univerzální možnosti dokončování zpřístupňují firmám velkoobjemovou interní produkci dokumentů v profesionální kvalitě, a to bez nutnosti vynakládat prostředky za outsourcing tiskových služeb nebo na ruční finalizaci výstupů.

Nejnovější modely se mohou pochlubit také podporou průmyslových IT standardů i možnostmi centralizované a vzdálené správy. Nová zařízení jsou tak ideální pro tisková řešení založená na službách, která v podnikových prostředích eliminují obtíže se správou tisku.

Zvýšená bezpečnost

Nová zařízení podporují nejnovější bezpečnostní mechanismy včetně spolehlivého vymazání úloh na disku, protokolu IPSec i šifrování celého pevného disku, které získalo certifikaci podle standardu FIPS 140-2. Nově je k dispozici i funkce, která seskupuje všechna bezpečnostní nastavení do jednoho místa a zjednodušuje tak správu i prosazování bezpečnostních politik.

Standardní součástí dodávky je nyní i špičkový software Universal Login Manager, který nabízí jedinečnou kombinaci ověřování uživatelů, personalizace, řízení přístupu a reportingu. Větší organizace ocení bezproblémovou integraci s centralizovaným řešením uniFLOW, které umožňuje z jednoho místa řídit přístupy uživatelů i všechny ostatní oblasti správy tisku a skenování v celém tiskovém prostředí firmy.

„V naší společnosti děláme vše pro to, abychom porozuměli obavám zákazníků a vyvíjeli řešení, která usnadní naplňování jejich podnikatelských cílů,“ dodává Francis Thornhill. „Nová zařízení staví na dosavadním úspěchu i zkušenostech značky Canon a přináší firmám spolehlivé řešení pro zpracování dokumentů, které dlouhodobě sníží celkové náklady, zdokonalí ochranu informací a zvýší produktivitu zaměstnanců.“

Obě modelové série imageRUNNER ADVANCE 6500 a 8500 PRO budou v Evropě v prodeji od 1. března 2016.

Klíčové vlastnosti série imageRUNNER ADVANCE 6500:

  • Černobílý tisk rychlostí až 75 stran za minutu
  • Nastavitelný dotykový barevný displej s úhlopříčkou 25,7 cm a rozlišením WSVGA
  • Zásobník s kapacitou až 7 700 listů, flexibilní manipulace s médii i dokončování
  • Inteligentní digitalizace a zpracování dokumentů
  • Pokročilá bezpečnost
  • Snadná správa jednotlivých zařízení i celého tiskového prostředí
  • Nízká spotřeba elektrické energie

Klíčové vlastnosti série imageRUNNER ADVANCE 8500 PRO:

  • Černobílý tisk rychlostí až 105 stran za minutu
  • Nastavitelný dotykový barevný displej s úhlopříčkou 26,4 cm a rozlišením WSVGA
  • Zásobník s kapacitou až 7 700 listů a možnosti pro profesionální dokončování
  • Podpora médií až do formátu SRA3
  • Pokročilá bezpečnost
  • Snadná správa jednotlivých zařízení i celého tiskového prostředí
  • Nízká spotřeba elektrické energie

– KONEC –

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.