Worldcore je první platební společností, která nabízí autentizaci pomocí speciální hlasové biometrie VoiceKey

Společnost Worldcore se stala první globální platební platformou podléhající regulím EU, která představila jedinečnou inovaci pro zlepšení klientského komfortu a bezpečnosti – autentizaci pomocí speciální hlasové biometrie VoiceKey. (TZ)

Služba VoiceKey je použitelná pro přístup k účtu i potvrzení platby. Jedná se o bezdotykovou a velmi bezpečnou metodu autentizace bez nutnosti zadávat hesla a PIN kódy, u kterých vždy hrozí určité riziko zneužití. VoiceKey dokáže analyzovat přes 100 unikátních parametrů, což zajišťuje nemožnost přístupu k účtu i v případě, kdy neoprávněná osoba získá nahrávku hlasu klienta. Je to jednoznačně výhodnější technologie ve srovnání s jinými systémy, jakými jsou sken oční sítnice (retina) nebo otisky prstů. „Worldcore, který patří mezi přední globální inovátory v oblasti plateb, umožňuje tímto jedinečným biometrickým zabezpečením bojovat proti podvodnému jednání a dále zjednodušit přístup k účtu,“ říká Alexey Nasonov, zakladatel a ředitel Worldcore.

Klient si po otevření svého Worldcore platebního účtu nahraje záznam svého hlasu, tzv. hlasový otisk, což obnáší jen vyslovení jedné zvolené fráze, obsahující 10 – 12 slabik o délce 3 – 4 sekund. Tímto způsobem je vytvořen unikátní osobní hlasový klíč a dostatečně zajištěna možnost následné hlasové analýzy. Pokud je záznam hlasového otisku hotový, je klient požádán o vyslovení schválené fráze k přístupu k účtu či potvrzení platební transakce v závislosti na zvolené možnosti služby VoiceKey.

Rušivý okolní hluk nemá na tuto hlasovou službu žádný vliv, jelikož VoiceKey v sobě obsahuje technologii odstraňování hluku a hlasové detekce. Případná nemoc s náhlou změnou hlasu může být pro autentizaci problémem jen ve velmi extrémních případech.

Hlavní výhoda hlasové biometrie, ve srovnání s jinými biometrickými systémy, spočívá v její schopnosti zabránit falšování v případě úniku osobních dat klienta. Pokud dojde k odcizení dat s informací o vašich otiscích prstů či skenu oční sítnice, může být prakticky znemožněna náprava a nové nastavení biometrického zabezpečení. Je skoro vyloučené změnit tyto unikátní individuální charakteristiky. A právě u hlasové biometrie, která závisí na provázanosti hlasu klienta a určitého textu, je možnost nápravy velmi jednoduchá. Stačí jen nahrát váš hlasový otisk nové fráze a smazat předchozí verzi. Hlasová biometrie je navíc velmi vhodná i ve speciálních případech, kdy ostatní uvedené biometrické systémy nelze použít.

Služba VoiceKey je nyní dostupná v angličtině, francouzštině, španělštině, čínštině a korejštině. Každý další měsíc ale budou pro klienty přibývat nové jazyky, včetně češtiny.

Platební platforma Worldcore je v současné době v procesu certifikace PCI DSS 1, aby díky ní mohla nabízet platební bránu pro e-commerce a s ní související akceptaci plateb online obchodníkům prostřednictvím kreditních karet. Kompletní řešení bude představeno před létem 2016.

Další užitečnou novinkou je plně automatický affiliate program (partnerský provizní systém), který bude založený na modelu podílu na příjmech s množstvím možností pro prodejce a online inzerenty různých úrovní.

Management tým Worldcore očekává v roce 2016 také vstup na trh mobilních a bezkontaktních plateb. Toto moderní platební řešení Worldcore Mobile Apps bude představeno před koncem letošního roku.

Webová stránka společnosti bude v nejbližší době dostupná ve více než deseti jazykových verzích. Chystá se také integrace značkového tzv. slim-token zvýšeného zabezpečení a dalších různých platebních nástrojů pro vkládání i výběr a převod peněžních prostředků. Všechny chystané novinky by měly dále rozšířit záběr P2P, B2B a B2C platebních služeb.