Aukrobot prodá věci za vás

Praha 9. února 2016 – Po dvanácti úspěšných letech přichází největší obchodní portál Aukro.cz s významným rozšířením. Pod názvem Aukrobot představuje službu šitou na míru těm, kdo chtějí prodávat věci, které už sami nevyužijí, ale nemají čas se o jejich prodej starat. Aukrobot tyto věci odveze, nafotí a vystaví na Aukro.cz tak, aby za ně zákazníci získali co nejlepší cenu. Když se zboží neprodá, prodávající nehradí žádné náklady. Pokud se naopak kupec najde, bude mít prodejce peníze na účtu do 21 dnů. (TZ)

„Existuje hodně lidí, kteří mají doma již nepoužívané hodnotné věci, které hlavně z časových důvodů zatím neprodali. Přitom tím mohou získat peníze a poslat díky tomu věci k někomu, kdo je bude s radostí používat.  Je to i šetrnější k přírodě, než nechat věci ležet ladem a nakonec je třeba i vyhodit. Přemýšleli jsme, jak jít těmto zákazníkům co nejvíce naproti a prodej na Aukru jim maximálně zjednodušit. Přišli jsme na to, že nejvíc jim pomůže, když uděláme všechno za ně. Aukrobot je nejjednodušší způsob, jak něco prodat,” říká Ján Gažovský, ředitel obchodního portálu Aukro.cz. „Pokud se zboží na Aukro.cz neprodá, zákazníkovi jej vrátíme zdarma zpět,“ dodává Gažovský.

Pokud o neprodané zboží již zákazníci nemají zájem, Aukrobot je doručí některé charitativní organizaci, která je využije. Kromě toho posílá Aukrobot z každé prodané věci jednu korunu charitativní organizaci Srdcerváči.

Služba je určena zákazníkům, kteří ocení pohodlí a úsporu času spojenou s celým procesem prodeje, a také zkušenosti profesionálů, kteří vědí, jak zboží co nejlépe nafotit a popsat, aby se prodalo za co nejvyšší cenu. Službu si stačí pouze po internetu nebo telefonu 840 100 300 objednat, o nic dalšího se zákazník nemusí starat.

Odměna Aukrobotovi se počítá z prodejní ceny každé věci. Čím dražší věc zákazník prodá, tím větší část z prodejní ceny si ponechá. Minimální ani maximální počet věcí v jedné zakázce není stanoven. Pokud například zákazník prodá věc za 10 000 Kč a více, odměna Aukrobotovi činí jen 10 %. Na stránkách Aukrobota může zákazník zadat částku, za kterou chce zboží prodat, a hned vidí, jaký bude jeho „čistý“ výdělek v případě, že zboží najde kupce. Pokud se zboží neprodá, nemá s ním zákazník žádné náklady. Nic nezaplatí ani za dopravu věcí kurýrem.

Věci jsou prodávány výhradně na Aukro.cz, které má 3,7 milionu registrovaných zákazníků a ročně zprostředkuje prodej 7,5 milionu věcí. „Pokud zákazník nechce celý prodej nechat čistě na nás, může jej sám řídit. Nemusí dražit věci v aukci, ale může je zkusit prodávat i za optimální cenu – na Aukru se pak zobrazí jako cena „Kup teď“,“ doplňuje Ján Gažovský, ředitel obchodního portálu Aukro.cz.

Více informací naleznete na www.aukrobot.cz.