Dell zapojuje umělou inteligenci do svého bezpečnostního řešení Dell Data Protection

Praha, 9. února 2016 – Společnost Dell přináší bezpečnostní balíček Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise, který integruje technologii společnosti Cylance. Ta kombinuje umělou inteligenci a strojové učení, jež proaktivně zabraňují trvalým hrozbám a malwaru. Součástí řešení je také nové ověření BIOSu při bootovacím procesu pro komerční počítače Dell. (TZ)

Nové funkce ověřování BIOSu používá zabezpečené cloudové prostředí. Porovnává jednotlivé obrazy BIOSu v počítači s oficiálními, které jsou uloženy v cloudu. Provedením tohoto testu mimo zařízení není post-boot obraz ohrožen, protože neprobíhá na potenciálně infikovaném stroji. Ověření pomáhá rozšířit bezpečnost během celého životního cyklu zařízení kompletního portfolia. Administrátoři mají zároveň lepší dohled při zastavování škodlivých útoků na BIOS.

Ověření BIOSu bude nejdříve dostupné pro řadu počítačů Dell s šestou generací procesorů Intel. Tyto nové procesory jsou součástí počítačů Latitude, představených na akci CES 2016. Stejně tak bude ověření BIOSu k dispozici pro vybraná zařízení Dell Precision, OptiPlex, XPS a tablety Dell Venue Pro. Dell tak nabízí nejlepší zabezpečení koncových zařízení v odvětví. Kromě rozsáhlého šifrování poskytuje také pokročilé ověřování a nejlepší ochranu proti malwaru nyní i s ověřením BIOSu.

Bezpečnostní balíček Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise jako jediný v oblasti ochrany koncových zařízení zapojuje technologii Cylance s umělou inteligencí. Chrání uživatele před spuštěním perzistentních hrozeb a malwaru včetně tzv. zero day útoků nebo útoků jako je phishing a ransomware. Nové řešení zastaví 99 procent malwaru a pokročilých perzistentních hrozeb oproti tradičním antivirovým řešením, který se pohybují v úspěšnosti průměrně kolem 50 procent.

Nový Endpoint Security Suite Enterprise zjednodušuje zabezpečení koncových zařízení a odlehčuje přetíženým IT oddělením. Ta se tak mohou zaměřit na mobilitu a produktivitu u koncových uživatelů. Klíčové benefity zahrnují:

  • Žádné podpisy: Pokročilá technologie ochrany před hrozbami je založena na umělé inteligenci a dynamických matematických modelech s minimálními tzv. false positives výsledky. To eliminuje potřebu neustálých aktualizací virových databází.
  • Konsolidovaná správa a zásady: Endpoint Security Suite Enterprise minimalizuje zdroje a čas pro správu bezpečnosti koncových zařízení. Umožňuje vzdálenou správu všech komponent pomocí centrální konzole, která zahrnuje konsolidovaný stav a přehled o plnění bezpečnostních zásad. Zároveň je v souladu s průmyslovými standardy, jako jsou PCI DSS, HIPAA HITECH a Microsoft požadavky na antivirové a antimalware řešení.
  • Proaktivní prevence: S prevencí proti malwaru jsou sníženy náklady na opravy a celkový čas zaměstnance, spojený se smazáním disku, jeho znovuvytvořením a reinstalací operačního systému včetně aplikací.
  • Vylepšený výkon a zabezpečení: Endpoint Security Suite Enterprise využívá pouze zlomek systémových zdrojů jako CPU nebo paměť. Lokální detekce bez nutnosti neustálého připojení na cloud zajišťuje pracovníkům na cestách práci odkudkoliv a bez obav.

Doplňující citace:

Brett Hansen, Executive Director, Data Security Solutions, Dell

„S rostoucí komplexností specifických útoků na BIOS a s novými variantami malwaru, které mají schopnost reinstalovat samy sebe v rámci BIOSu, potřebují organizace sofistikovanější způsob zjišťování, že jejich systémy nebyly ohroženy. Unikátní Dell technologie ověření BIOSu v rámci post-boot procesu dává počítačům a jejich uživatelům jistotu, že systémy jsou neustále zabezpečeny, vždy když na nich pracují, což z nich dělá nejbezpečnější zařízení v tomto odvětví.“

Stuart McClure, CEO, Cylance

„Kombinace schopností Dellu a Cylance v pokročilé ochraně před hrozbami  přispívá k světově nejvíce zabezpečené počítačové platformě. Globální organizace mohou nyní díky řešení získat dobrý pocit ze schopnosti bránit se kybernetickým útokům. Ať už jde o pokus přes emailový odkaz jako phishing, nezjistitelný stahovaný škodlivý software z webových stránek nebo pokročilý útok cílený na zemi, dokážeme je zastavit.“

Ray Barth, Manager of Network Operations, Citation Oil & Gas

„Všeobecná dostupnost Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise je obrovská výhoda pro zákazníky společnosti Dell. Hledali jsme lepší přístup k ochraně koncových zařízení a snížení/eliminaci času, který musí personál strávit lokalizací narušení bezpečnosti na těchto zařízeních. Udělali jsme strategické rozhodnutí a vyměnili jsme náš starší server a klientský software. Po implementaci Cylance jsme si uvědomili ten velký benefit v přesnosti, dohledu a kontrole. Incidenty, které vyžadovaly aktivitu personálu, klesnuly na nulu a dříve neobjevený malware byl zablokován.“

Dostupnost

Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise je k dispozici jak pro komerční počítače Dell, tak také jako bezpečnostní řešení napříč heterogenními IT prostředími.

O společnosti Dell

Společnost Dell naslouchá svým zákazníkům a přináší inovativní technologie, řešení a služby s přidanou hodnotou, kterým mohou zákazníci po celém světě důvěřovat. Pro více informací navštivte www.dell.cz