Praha láká na Valentýna o 50 % více cestovatelů, než v jiný únorový víkend!

Každoročně se páry po celém světě připravují na 14. února, aby oslavily svátek všech zamilovaných. Tradice se liší stát od státu, jedno však zůstává stejné – všichni se snaží najít perfektní způsob, jak své drahé polovičce vyjádřit svou lásku a náklonnost. Jedním z nejčastějších způsobů, jak oslavit den sv. Valentýna, je společná cesta za poznáním nových míst. (TZ)

Loňský valentýnský víkend strávilo na cestách celosvětově více než 40 milionů lidí, kteří se ubytovali přes Airbnb. Procestovali více než 190 zemí, pronajali si kromě romantických pokojů také hrady, zámky, domky na stromě i soukromé ostrovy. Aktuálně si uživatelé této služby mohou vybírat mezi 2 miliony nabídek krátkodobých pronájmů po celém světě. Nejoblíbenější destinací mezi uživateli je již několik let Paříž, a to nejen v době oslav lásky.

Do Prahy se na valentýnský víkend chystá prostřednictvím Airbnb více než 3 000 cestovatelů, což je o 50 % více než v kterýkoliv jiný únorový víkend. Příliv turistů očekává i domov Romea a Julie – Verona v Itálii, která zaznamenala 95% nárůst zájmu o pronájem pokojů. Na Valentýna se připravuje překvapivě i norský Lillehammer. Oproti loňsku se jedná až o 440% nárůst zájmu o ubytování přes Airbnb v této lokalitě. Důvodem je především to, že v období od 12. do 21. února bude Lillehammer hostit druhé Zimní olympijské hry mládeže. Do Norska přijedou mladí sportovci ve věku 15 až 18 let ze zhruba 70 zemí světa včetně České republiky.

DALŠÍ EVROPSKÉ DESTINACE, které zaznamenaly nárůst zájmu o ubytování přes Airbnb na letošní den sv. Valentýna:

  • Cardiff, hlavní město Walesu, 330% nárůst
  • Ligurie, hornaté městečko v Itálii, 270% nárůst
  • Island, 100% nárůst
  • Hrabství Cornwall, Anglie, 62% nárůst

DALŠÍ SVĚTOVÉ DESTINACE, které zaznamenaly nárůst zájmu o ubytování přes Airbnb na letošní den sv. Valentýna:

  • The Pocono Mountains, Pensylvánie, 360% nárůst
  • Blenheim, Nový Zéland, 88% nárůst
  • Quetzaltenango, Guatemala, 87% nárůst
  • Nha Trang, Vietnam, 59% nárůst

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v srpnu 2008 a sídlí v kalifornském San Franciscu. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé přes počítač, mobilní telefon či tablet, nabízet, vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě.  Ať už se jedná o přenocování v pěkném apartmánu, týdenní pobyt na hradě nebo měsíční prázdniny ve vile. Navíc v mnoha cenových úrovních, ve více než 34 000 městech a 190 zemích světa. Airbnb se svým prvotřídním zákaznickým servisem a rostoucí komunitou uživatelů nabízí nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své nevyužité ubytovací kapacity, a jak je mohou nabídnout milionům zájemců z celého světa.

Pro více informací kontaktujte:

Markéta Kuprová
M +420 728 624 767

marketa.kuprova@prkonektor.cz